Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2022 engelli aylığı alıyorum. Çalışma hakkım var mı?
Ben 2022 engelli aylığı alıyorum %70 ve üstü. Ben bu üç aylığımı geçici bir süre ile durdurup sigortalı bir işte çalışabilir miyim böyle bir hak var mı. Sonra sigorta işi durdurup tekrar üç aylığıma devam edeyim
evet sizinde belirttiğiniz gibi ssk'lı bi işe girerken 2022 maaşınıza iptal talebinde bulunabilir,sorasında da ssk'lı çalıştığınız işinizde çıkış verilmesi durumunda da tekrar 2022 maaşına başvurabilirsiniz.
Bende çalışmak istiyorum ama sağlığıma güvenemiyorum olurda bir sağlık sorunu yaşarsam maaşda gider bu yaştan sonra ailemin eline bakarım diye korkudan çalışamıyorum
Valla ne yalan söyleyim üç maaş alıyorsan şanslısın ama sgk lı işe giripte maaşların kesilirse üç maaşı geri alabilmen zorlaşır çünkü bürokrasi işi hep yokuşa sürüyorlar ben iyi düşün derim...
nitec-84,
sglk'lı çalışmaya başlarsan çalışmaya başladıktan sonraki ödeme dönemi öncesi bu tespit edilir ve 2022 aylığın kesilir.
Örnek:
diyelim ki sen bugün sigortalı çalışmaya başladın. Sonraki ödeme dönemi Aralık'tır.
senin aylığın Aralık ödeme dönemi başında kesilir. Sistem tarafından sgk tespitin yapılır ve sgk kaydın tespit edildiğinde aylığın feshedilir.
Ama sen sgk'lı çalışmaya başlayınca vakfa gidip sGK'lı çalışmaya başladıgını bildir.
diyelim ki işe başladın ve 2022 aylığın kesildi. Daha sonra işten çıktın ve sgk kaydın da yok. Bu durumda yeniden 2022 aylığı için vakfa (SYDV) başvurmak zorundasın. başvuru yaptıktan sonra muhtaçlığın tekrar sorgulanır ve muhtaç olduğun yönde karar çıkarsa 2022 aylığı yeniden baglanır. http://www.engelliler.biz/forum/202...su-icin-gerekli-belgeler-ve-surec-guncel.html
işbaşı yapın öncelikle. Ama şu konuda dikkatli olun. İlk sigorta priminiz yatırıldıgını ögrenir ögrenmez vakfa gidip sgk'lı çalışmaya başladıgınızı bildirin.
eger Aralık dönem öncesi sgk priminiz yatırılmış olursa sistemden sgk kaydınız tespit edilir ve Aralık ödeme dönemi öncesi 2022 aylığınız feshedilir.
lakin henüz işbaşı yapğmamışsınız. siz sgk priminiz yatırılınca vakfa kesinlikle gidin ve bildirim yapın.