Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Engelli aylığı almaktayım. Evde bakım da alabilir miyim?

eurythmics

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar %90 engelli raporum var 2022 alıyorum 2013 den bu yana. Evde bakım aylığına başvursak alabilir miyiz?

Şuan hanede 3 kişi gözükmekteyiz ablam işsizlik maaşı alıyor 900₺, ben 650₺, annem çalışmıyor, babam emekli maaşı alıyor ama aynı evde ikamet etmiyoruz Kıbrısta çalıştığı için.

Sizce başvurayım mi? Ben şeyden korkuyorum 2022'den olmaktan. Bir ara güncellemeyle arkadaşlarım 2022'si iptal olmuştu.

eurythmics

Raporunuzda ağır engellilik işaretli ise ve kişi başına düşüne aylık gelir sınırını geçmiyorsanız, evet alabilirsiniz.

eurythmics

Biz 5 kişiyiz 1650 tl emekli maası 1180 kira bakım aylıgı hane geliri var bana baglamadılar muhtac degilmişim siz yinede deneyin kaybınız olmaz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

eurythmics
Raporunuz ağır engelli ibareli ise bence başvurun. 2022 engelli aylığının kesilmesinden korktuğunuzu belirtmişsiniz ama nihayetinde bakım aylığı daha yüksek.

Evet ağır engelli ibaresi var ama buraya gelen heyet hep yatalak olması lazım diyormuş bakalım başvuracağım.

Bakım aylığının bağlanmama durumu varsa o zaman bilemem, 2022 nin kesilme ihtimali var çünkü.

@eurytmics bakım maaşı almak için illaki yatalak olacak diye bir kanun yok zihinsel engelliler hep ayak ta düşkün olmak veya kendi kendine ihtiyaçlarına karşılamamak ne bileyim dört tane şart var bunları incelemen lazım evde bakımda dört tane mevzuat var A bendi B bendin C bendi D bendi bir tanesine tam bağımlı olmak yetiyor

eurythmics
babanız dışarda çalıssada ıkamet sizde görünür ve siz ablanız 900 lira alırken ve babanız en kötü ihtımal asgarı ücret alırken o 2022 maaşını nasıl aldınız nasıl kesılmedı gelir sınırını aşıyorsunuz sonradan ceza yemeyesınız bence durumu vakfa bildirip 2022 kestrın ve bakım maaşına başvurun

Üst Alt