Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli aylığı gelir kriteri kaldırılsın

EagLeTreee

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Engelli kişileri tanınmış bu hak hane geliri altında kayıba uğratılıyor.Zaten çalışan engelliye verilmesin ama hane geliri çok yüksek meblalarla değilse bu kural kaldırılmalı ve kişiye hakkı verilmelidir..

Ben de bu konuda size katılıyorum ufacık bir engeli olan gidip sigortasız çalışıyor ve bu maaşı alabiliyor tamamen bağımlı engelli evde bakım alıyor diye aile sınırını geçiyor ve bu maaşı alamıyor bunu çok saçma yaptılar inşallah yaptıkları hatadan dönerler engellinin gelirine bakarlar

Şimdiye kadar bu konuyu kaç defa Cimere ilettik, TBMM'ye dilekçe olarak gönderdik ama hep gönderdiğimiz dilekçeler AKP tarafından sümen altı edildi. Zamanında bizi dini ve milli duygularımızdan güzel sömürüp oylarımızı aldılar şimdi verdiğimiz oyların bedelini ödüyoruz. Bunlar insanların dini ve milli duygularını sömürüp seçilip kendilerini sağlama aldıktan sonra dönüp sizin yüzünüze bile bakmıyorlar. Hepsinin altında son model araçlar, lüks şatafatlı hayatlar yaşayıp size Hz.Ömer yamalı elbiselerle gezerdi diyorlar. Peki o zaman sen neden onlar gibi yaşamıyorsun derseniz; " itibardan tasarruf olmaz " gibi komik komik cümleler kuruyorlar. Senin itibarın var da açlıktan karnına taş bağlayıp gezen, yattığı hasırın izleri yüzünde çıkan Hz.Muhammed' in itibarı yok muydu ? 1 Yüzükle geldiler şimdi servetleri odalara sığmıyor. Biz Musa'yız diyorlardı Firavun Karun oldu çıktılar...

Çok haklısınız engelli kişi çalışmıyorsa aylığı kesilmemesi gerek gelir kriteri kalkması lazım zaten aldığımız para iyice düşük seviyede kaldı birde kesilme korkusu yaşıyoruz zaten engelli aylığını sosyal yardım diye tutturdular gidiyor Allah sonumuzu hayır etsin

Destekliyorum 32 yaşında şizofreni yim özel sektörde is vermiyorlar.psikoloji den dolayi 2 yıldır masraflarımi annem karsiliyor en azından bu engelli ayligini verseler anneme yük olmam

Tatlisese maaş😂😂

şaka bir yana gelir kıriteri çok az 1833 tl
bakım maaşınki kadar olsa iyi olur tamamen kalkmasıda saçmalık olur

Sen de tatlisese taktın kafayı adam çalışıyo o maaşı verselerde almaz tatlisese kadar ne haktetmeyen insanlar aliyo yeterki arkan olsun

(Gölge)

Hane geliri olayı kaldırılmalı. Kişinin şahsi gelirine göre değerlendirme yapılması gerekir ve en düşük engelli aylığı asgari ücret kadar olmalı. Bence bir engelli için asgari ücret bile yetersiz çünkü normal insanların bile geçinemediği bir ücretle engelli birinin geçinmesi daha zordur. Çünkü engelli bir insanın normal sağlıklı bir vatandaşa göre daha fazla gideri oluyor ancak asgari ücret bile verilse ona da razıydık.

Bence hane geliri de sigortalı çalışmama şartı da kaldırılmalı, raporum var mı var, o zaman o maaş benim hakkım,, sanki sigortalı çalışınca zengin oluyoruz

İşte bende ona katılmıyorum maalesef çalışıyorsan almamalısın aldırmamalılar,ama çalışamayan kendini idare edemeyen insanlar şimdi hiçkimse kusura bakmasın sonuç olarak giderini karşılayamıyor eee ekonomi zaten besbelli ortada evin geliri çok çok abes durumları geçmediği sürece yani birden çok daire birden çok araç kişiye bu hakkı vermelisin ve evdekilerin geliride seni ilgilendirmemeli mağduriyet oluşuyor bununla emin olun bu konu hakkında mağdur olan çok kişi var ama maalesef bi eyt kadar gündeme düşmüyor...

Ben çalışmıyorum zaten eşim çalışıyor, asgari ücrette yetmiyor, o yüzden dedim, çalışan zaten almasın,

(Gölge)

Hane geliri olayı kaldırılmalı. Kişinin şahsi gelirine göre değerlendirme yapılması gerekir ve en düşük engelli aylığı asgari ücret kadar olmalı. Bence bir engelli için asgari ücret bile yetersiz çünkü normal insanların bile geçinemediği bir ücretle engelli birinin geçinmesi daha zordur. Çünkü engelli bir insanın normal sağlıklı bir vatandaşa göre daha fazla gideri oluyor ancak asgari ücret bile verilse ona da razıydık.

Dogru söylüyorsun yorumlarin mantikli😂😂😂

Bence hane geliri de sigortalı çalışmama şartı da kaldırılmalı, raporum var mı var, o zaman o maaş benim hakkım,, sanki sigortalı çalışınca zengin oluyoruz
2022 için sigortasız çalışılsada geliri geçince bağlanmıo.
sade rapora bakılırsa 2022 için dıom. rapor vermemek için uğraşıolar bu seferde %40 dan % 50 ye çıkarırlar .raporlarıda 30 40 cıvarında verirler .gelir sınırı tutsada bu kez rapordan elerler. yolmu yok sanki.ya da engelli ama çalışabilir durumda deyip vermezler.
ebmde zaten tam bağımlı rapor istiolar.rapor alacak olunca ya kısmi ya yarı bağımlı verıolar .vs vs kısaca bi yolunu buluolar.yoksa kişinin gelirine bakılması ii olur.
ebm de zaten maaşı engelliye deil bakıcıya veriolar engelli almıo maaşı.

Yani kısaca bu memlekette öyle kolay yardım alınmıyor ya yatalak olacan Allah korusun yada neyse ya,,

Amin herkesin allah yardımcısı olsun ama hem evde bakım hemde 2022 engelli için diyorum bakıcı çalışmıyorsa 2022yi alan engelli çalışmıyorsa durumu şatafat içinde değilse özellikle büyükşehirlerde bunu acil gözden geçirmeleri lazım inşallah bi yetkili sesimizi duyar veya toplu hareketle bi yere duyuralım kendimizi ?

Buna katılıyorum çünkü engelli insanların tek başına hayatlarını idame ettirmeleri zaten zor bir de böyle maaş vermemek için elli tane bahane üretiliyor. Avrupa Birliği ülkelerinde engelli çalışıyor olsa bile devlet ek ödeme yapıyor. Bizim bura da ne yapsak da engellinin maaşını kessek diye gariban insanlarla uğraşıp duruyorlar. Ülke de o kadar hırsız dolandırıcı ülkeyi hortumlayan siyasetçiler bürokratlar var ama onları gören yok. Herkesin gücü garibana yetiyor. Engelli bir insanın, insan gibi yaşamaya hakkı var. Zaten vücudunun bir parçasını veya ruhsal sağlığını kaybetmiş bu insanlar için yaşamak çok zorken birde ekonomik olarak engellilerin hayatlarının kısıtlanması insani bir davranış değil. Sonra lafa gelince biz çağdaş bir hukuk devletiyiz diye geçiniyorlar. Yöneticilerin çağdaşlık anlayışı bu mu ? Adalet Eşitlik anlayışı bu mu ?

Vaas yaş kaç bilmiyorum ama senin allahına kurban olurum yazdıklarını okudum diğer konularda da öyle helal olsun tüm düşüncülerimi hislerimi buraya yazmışsın varolasın ne yazdıysan altına imzamı atarım selametle kal vesselam 🤝🙏🏻

Dayanışma

Herseye yorum yapiyoruz isdek talep dile getiriyoruz. Peki neden su gelir kiriterinin uzerinde adam akilli durmuyor engelliler.
100 lira fazla para girse eve engelli aylığı alınamıyor.
ŞU SEÇİM YATIRIMLARINA BAŞLAMIŞKEN HÜKÜMET BİZ ENGELLİLER ŞU GELİR KİRİTERİNİ DÜZELTİRELİM. EN AZINDAN EVDE BAKIM MAAŞINDA OLDUGU GİBİ ASGARİ ÜCRETİN 3 DE 2 Sİ OLSUN DİYE ÇABA GÖSTERELİM.
CİMERE ŞU YAZIYI GÖNDERİN BEN VE 20 ENGELLİ ARKADAŞA YOLLATTIM LÜTFEN SİZDE YOLLAYIN BU SEÇİM ZAMANI YAPARLAR SES GETİRİRSEK.
BİZ ENGELLİLER OLARAK 2022 MAAŞINDAKİ GELİR KİRİTERİNDE 18 YAŞINI DOLDURMUŞ ENGELLİNİN SADECE KENDİ GELİRİNE BAKILMASINI İSTİYORUZ.

Bu yıl 2023'te 2022 aylıkları için kişi başına düşen aylık gelir sınırı ne kadar oldu.
Ayrıca şu gelir hesaplanırken neden giderlerde hesaba katılmıyor.
Elektrik, Su, Doğal gaz gibi.
googlede arama yaptım farklı rakamlar çıktı anlamadım.

engelli aylığım 2020'de muhtaçlık sınırını aştığım için kesildi.
O zamanki sınır 701 tl idi. kişi başı gelirim 760 tl idi diye kesildi.

Buda tamam dediğiniz gibi olsun
aylık kesip beni zorunlu sigortalı yaptılar.
Aylığı geçtim para almayın bari Prim borcum 6 bin tl'ye yaklaştı.
2700 tl ödedim 2853 tl civarı kaldı.
Mübarek başvurduğun her kurum sorun çıkarıyor.
işin yürümesin diye her türlü engelli yolu, doğru yol bu diye önüne koyuyorlar.
Gördüğüm şey her zaman zenginin torpillinin işinin yürüdüğü garibanın yayan kaldığı.

Ben sağlamken üniversite yıllarında ;
Geri ödemesiz kredi alanların geneli zengin nüfuzlu kişilerdi.

Üst Alt