Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli aylığı ve bakım parası alıyorum. Adresimi değiştirdim. Ne yapmalıyım?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
2022 engelli aylığı ve bakım parası alıyorum ve adresimi değiştirdim. Yeni kaldığım adrese taşımam için neler yapmam gerekiyor. Sırasıyla anlatır mısınız ?

aman dikkatli ol.
sakın çoktan taşındığını belirtme
yeni tarih dilekçeyle taşındığını belirten yazıyı ilgili kurumlara elden teslim et
.yoksa maaşlar iptal olup sıfırdan süreçleri yaşarsın aman ha..

NUR, başka ilçe/ile mi taşındın yoksa aynı ilçede misin? buna göre net anlatayım. sen sorumu cevaplar mısın?

Nur, hem 2022 aylığı hem de evde bakım aylığı alıyormuşsun ve başka ilçeye taşınmışsın.

başka vakfın hizmet alanına girecek şekilde adres değişikliği yaptığın için 2022 aylığın durdurulacaktır. maaşın durdurulduktan sonra da yeni adresinin bağlı olduğu vakfa gidip 2022 aylığı için başvuracaksın. sosyal incelemen yapılacak ve sonucunda muhtaçlıgın yeniden degerlendirilecek ve muhtaç bulundugun takdirde 2022 aylığı baglanacak aksi takdirde baglanmaz.

evde bakım aylığı içinse ciddi bir sorun var. sen tek başına adres değiştirmişsin. eger bakım aylıgı ödenen bakıma muhtaç engelli sensen bu durumda bakıcın başka adreste kaldı ve haliyle bakım hizmeti vermiyor. dolayısıyla en kısa sürede il müdürlüğüne taşındıgını bildirmek zorundasın. aksi takdirde bakıcına borç çıkartılır.
o yüzden soruyorum tekrardan:
evde bakım aylığı ödenen bakıma muhtaç engelli sen misin? bakıcın başka adreste mi kaldı? sen tek başına taşındın ve ikametini başka adrese mi aldırdın?
doğru mu anladım seni yani?

evet abla aynen öyle. bir abimden diğerine taşındım.. çok uğraştırıyolar abla. bir de beni istiyolar. benm evden çıkmam epey meşakkatli olduğu için bu bize ziyadesiyle zorluk oluyor. abimin adresinde görünüyo olarak kalsam bi problem çıkar mı ? veya şimdi kaldığım abime taşınsam (adres olarak) nasıl bi yol izlemem gerekiyor ?

ablacım yazdıklarından bir şey anlamadım ki. abi demişsin sadece ama anladığım kadarıyla bakıcı olan abinle kalmıyorsun şu an. bu durumda bakıcı olan abin sana bakmıyor demektir ve evde bakım aylıgını haksız alıyor demektir.
evde bakım aylıgı il müdürlüğünün onay verdiği bakıcının hesabına yatıyor ve sen onla yaşamıyorsun. bakıcın olan abin sana bakım hizmeti vermiyor yani bu durumda.

şu an ikamet adresini de değiştirdin mi peki? eger değiştirdiysen hemen git il müdürlüğüne adres değiştirdiğini ve bakıcınla kalmadıgını soyle. eger bu yeni taşındıgın abinde kalacaksan da bakıcı değişikliği yapacagını soyle. ona göre bakıcı değişikliği yapılır. tabi bu durumda evde bakım aylıgı da kesilir. yeniden heyet gelir ve yeni hanende durumu inceler ve olumlu kanaat bildirirse yeni bakıcın onaylanır ve evde bakım aylıgı baglanır. geriye dönük ödeme yapılmaz.

ama ikametin halen bakıcın olan abindeyse hemen bakıcı olan abin gitsin il müdürlüğüne bunu bildirsin. şu an bakıcının bakım hizmeti vermiyor olması sıkıntı çünkü. bakıcıya 7 gun 24 saatlik bakım hizmeti karşılığı ücret ödeniyor. e sen nerdesin? başka abinde. bu böyle olmaz.
ha başka abine elbette gidebilirsin kalmaya ama bunu da il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız.
ama anladığım kadarıyla sen artık bu bakıcı olmayan abinde kalmak istiyorsun. bu durumda gidip bakıcı değişikliği talebinde bulunacaksınız.

Tamam ablla neyse.. Ben en iyisi ikametimi buradaki abime taşıyım. Bunun için nereden başlamam gerekiyor ? Ve sırasıyla neler yapman gerekiyor ? Bi zahmet yazr mısın ?

ablacım burdaki abime aldırayım ikametimi diyorsun da buradaki abinden kastın ne?
Bakıcı olmayan abin mi? İkametin halen bakıcın olan abinde mi?

e başlıkta adresimi değiştirdim dedin. ikametini taşımadın mı yani henüz?

ablam ben cevap yazmaktan üşenmem. ama seni doğru yönlendirebilmem için "abi" gibi genel ifadeler verme. sonuçta iki abin var ve ikisi ayrı ilçede yaşıyor. bir şeyi anlatırken evde bakım aylıgı ödenen abinle diğer abini ayrı ifadelerde kullan.
net ifadeler olsun.
............................
dur ben sana örnekle anlatayım en iyisi başka yolu yok. sen beni çok ugraaştracaksın ablası yoksa:)

sen evde bakım aylığı alıyordun. başka ilçedeydin. evinde kaldığınabinin evindeyken abine ya da yengene her neyse o haneden birinin banka hesabına evde bakım aylığı ücreti ödeniyormuş. bu abinin evi için bakıcı abin diyelim.

şimdi sen bakıcı abinden diğer bir abine taşınmışsın. bu abinin adı da diğer abi olsun:)

şimdi diğer abinde yaşıyorsun anladığım kadarıyla ve ikametin halen bakıcı abinde. (doğru değils ebelirt lütfen*)

eger sen bu diğer abinde yaşamaya devam edeceksen bu durumda aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip bakıcı değişikliği için dilekçe verirsin. zaten bakıcı değişikliği yapacagını soylersen il müdürlüğünden yardımcı olurlar sana. ama bu durumda evde bakım aylıgı kesilir ve denetimden sonra şartların uygun bulunursa evde bakım aylığı baglanır. aksi takdirde baglanmaz.
bir de ilçe değiştirirsen 2022 aylıgın durdurulur. ve yine diğer abinin oldugu yerdeki vakfa başvurur ve şartların uygun bulunursa 2022 aylıgı tekrar baglanabilir. aksi takdirde baglanmaz.

bu riskleri göze alabiliyorsan diğer abine ikamet adresini taşırsın.

eger sen diğer abini ziyaret amaçlı gittiysen arada onlarda yatılı kalmak isteyip tekrar bakıcı abine dönmek istiyorsan, bunu anlatmaya çalışıyorsan bu durumda il müdürlüğüne bakıcı abinin senin diğer abine gittiğini ve ne kadar kalacagını söylemesi lazım. buna göre il müdürlüğü durumunu değerlendirir. aksi takdirde hakkında yasal işlem yapılır.

:) ablacım burada çok da özele girmek istemiyorum o yüzden detaylı yazamıyorum.. Şöyle yazayım o halde. Toplam 2 abim var. Küçük abimde kalıyordum ve dolayısıyla bakıcı olarak abimin eşi görünüyordu. Sonra bi sebepten dolayı ordan ayrıldım ve büyük abimin evine geldim. Lakin adresim hala orada. Ama buraya geldiğimden beri küçük abim maaşlarımı bana getirdi. Bununla birlikte geçen gün bana söyledikleri şey aklımı karıştırdı.. Sosyal hizmetlerden gelmişler. Beni sormuşlar. Bu yüzden mecburen adresimi buraya almak zorundayım.. Buraya kadar anlaşıldı sanırım.. Şimdi ilk etapta benim adresimin buraya alınması için küçük abimin oradaki muhtara gidip ikametimin büyük abimdeki muhtara taşınması sözkonusu değil mi ? Sonrasındaki aşamalar neler ?

ablam, ikametin orda olup da başka yerde kalman sorunlu bir iş. dilerim bu durumu tespit etmezler. aylık kesme sebebi bu. abinin evde bakım aylıgını sana getirmesi önemli değil ki. önemli olan bakıcı olan abin sana bakmamış. il müdürlüğü onu bakıcı olarak onaylamıştı. o yuzden başkasının sana bakması bişi ifade etmez.
buyuk abinde kalacaksan bu durumda önce ikamet adresini aldır oraya. ikamet adresin değiştikten sonra da il müdürlüğüne gidip adres değişikliği yaptığını söyleyip yeni adresini bildireceksin ve bakıcı değişikliği talebinde bulunacaksınız. bu süreçte evde bakım aylıgı kesilir. heyet evine incelemeye gelir. şartların uygunsa tekrar evde bakım aylıgı baglanır. ama uygun bulunmazsa baglanmaz.
aynı zamanda ilçe dışına çıktıgından 2022 aylıgın da durdurulacaktır. ikamet adresin ADNKS'de gözükmeye başladıgında da oradaki vakfa gidip tekrar 2022 aylığı için başvurursun. şartların uygun bulunursa tekrar baglanır, aksi takdirde baglanmaz.

Üst Alt