ablacım burdaki abime aldırayım ikametimi diyorsun da buradaki abinden kastın ne?
Bakıcı olmayan abin mi? İkametin halen bakıcın olan abinde mi?
e başlıkta adresimi değiştirdim dedin. ikametini taşımadın mı yani henüz?
ablam ben cevap yazmaktan üşenmem. ama seni doğru yönlendirebilmem için "abi" gibi genel ifadeler verme. sonuçta iki abin var ve ikisi ayrı ilçede yaşıyor. bir şeyi anlatırken evde bakım aylıgı ödenen abinle diğer abini ayrı ifadelerde kullan.
net ifadeler olsun.
............................
dur ben sana örnekle anlatayım en iyisi başka yolu yok. sen beni çok ugraaştracaksın ablası yoksa
sen evde bakım aylığı alıyordun. başka ilçedeydin. evinde kaldığınabinin evindeyken abine ya da yengene her neyse o haneden birinin banka hesabına evde bakım aylığı ücreti ödeniyormuş. bu abinin evi için bakıcı abin diyelim.
şimdi sen bakıcı abinden diğer bir abine taşınmışsın. bu abinin adı da diğer abi olsun
şimdi diğer abinde yaşıyorsun anladığım kadarıyla ve ikametin halen bakıcı abinde. (doğru değils ebelirt lütfen*)
eger sen bu diğer abinde yaşamaya devam edeceksen bu durumda aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip bakıcı değişikliği için dilekçe verirsin. zaten bakıcı değişikliği yapacagını soylersen il müdürlüğünden yardımcı olurlar sana. ama bu durumda evde bakım aylıgı kesilir ve denetimden sonra şartların uygun bulunursa evde bakım aylığı baglanır. aksi takdirde baglanmaz.
bir de ilçe değiştirirsen 2022 aylıgın durdurulur. ve yine diğer abinin oldugu yerdeki vakfa başvurur ve şartların uygun bulunursa 2022 aylıgı tekrar baglanabilir. aksi takdirde baglanmaz.
bu riskleri göze alabiliyorsan diğer abine ikamet adresini taşırsın.
eger sen diğer abini ziyaret amaçlı gittiysen arada onlarda yatılı kalmak isteyip tekrar bakıcı abine dönmek istiyorsan, bunu anlatmaya çalışıyorsan bu durumda il müdürlüğüne bakıcı abinin senin diğer abine gittiğini ve ne kadar kalacagını söylemesi lazım. buna göre il müdürlüğü durumunu değerlendirir. aksi takdirde hakkında yasal işlem yapılır.