Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli aylığım kesildi! Ne yapabilirim?

potansiyel35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2022

Sistemde ikametim ailemle beraber yaşadığımı gösterdiği için kesildi.2017 marttan beri alıyodum hiç sorun çıkmamıştı ama şimdi Aylık kişi başı gelirimiz 900 tl gözüküyormuş. Babamın üzerinde tarlalar gözüktüğü için ve sigortalı çalıştığı için bu rakam gözüküyor.Öğrenci evinde kalıyorum 315 tl kiradayım, sadece 475 tl kyk bursum var. Bugün öğrendim engelli maaşımın kesildiğini ikametimi aldırdım şimdi tekrar başvuru yapıcağım ama mart ayı maaşımı alamadım :(ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?[SIZE=2][/SIZE]

Son düzenleme:
Ailenle yaşamadığın için kesilmesi bana baya mantıksız geldi Kübra hanım. Tavsiyem yaşadığınız yerdeki sosyal yardımlaşma vakfına gidip itiraz etmeniz. Sonra da ailenizle yaşamadığınızı özellikle belirtmenizi önemle öneririm. Gelir testini geçerseniz aylığınız yeniden bağlanır.

potansiyel35 üniversitede okuyorsun. ikametin ailenin yanında imiş. 2022 aylığın hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL üstünde çıktıgı için 2022 aylığı kesilmiş. yapılan işlem mevzuata uygun. 25 yaş altı isen, ayrı şehirde de okusan babanların hanesine dahil edilirsin.

2022 aylığın kesildikten sonra ikametini okuduğun şehre öğrenci evine aldırmışsın ve tekrar başvuracakmışsın.

25 yaş altında mısın?
yoksa 25 yaşını tam olarak doldurdun mu?

Evet başvurdum engelli aylığımı tekrar bağladılar. Başvuru tarihim 13.01.2017 olarak gözünküyor ve devam ediyor yazıyor.22 yaşındayım Kalem . Mart ayındaki maaşımı vermezler mi şimdi? :(

Bir de e devlette sistemde 64,46 tl para gözünküyodu kesmelerine rağmen onu postaneden aldım ama neden 64,46 tl yatırmışlar adıma anlamadım?

Son düzenleme:
potansiyel35
evet 2022 aylığın baglanmış, hayırlı olsun:)

e-devlette daima ilk başvuru tarihi yazar. sen ilk olarak 13 Ocak 2017'de başvurmuşsun 2022 aylığına. ama aralık dönem aylığından sonra yani mart başında 2022 aylığın kesilmiş. sen de bunu öğrenince adresini ailenin yanından alıp öğrenci evine taşımış ve mart'ta tekrar başvurmuşsun.

bu durumda başvuru tarihin mart. (başvuru tarihini takip eden ay başı da aylık başlangıç tarihin olur. yani 1 Nisan).
mart'ta ödeme alamazsın. ödemeni ancak haziran'da alabilirsin. haziran'da sana 1 Nisan'dan itibaren ödeme yapılacak.
haziran'da; nisan + mayıs + haziran dönem maaşı (haziran,temmuz ve agustos) olmak üzere toplam 5 aylık ödeme yapılacak sana.

çektiğin 64,46 TL'ye gelince. güle güle harca:)
demek ki rapor oranın % 70 ve üstü.
aralık'ta, aralık dönem aylığın da ödenmişti sana zaten.
aralık dönem aylığı (aralık,ocak,şubat aylarından oluşur) aralık'ta 3 aylık peşin olarak ödendi sana. ama 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle 2022 aylıkları zamlandı. boyle olunca ocak ve şubat ayının zam farkı hakkındı . 2 ay zam farkı da 64,46 TL:)
ama aylığın kesildiği için mart dönem aylığı yatırılmadı. sadece 2 ayın zam farkı ödendi.

Üst Alt