Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli maaşı 1 yıllık süresi doldu. Mart maaşını çekmeli miyim?

ramazandagli541

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar babam yüzde 80 engelli KOAH hastaligindan ve biz raporu çıkartırken o zamandan babam bı kaza geçirmişti kalça kemiğine platin takılmıştı biz onuda eklemistik rapora heyet 1 yıl sonra o platin için kontrol verdi ve bizim günümüz Şubat 28 de dolmuş şimdi biz bu Mart maaşını çekebilir miyiz

Bu konuyla bı kaç sorum olucak yardimci olurmusunuz lütfen. Şimdi biz tekrar rapor cikarticaz ama randevu alamıyoruz napmamiz lazım. Uygun randevu bulunamadı diyo 182 ve MHRS.

e devlet te ptt kurum yaz odenek varsa cıkar

28 subat tta dolmuşssa cekebilirsın

mart ayının

ramazandagli541
siz rapor alırken diğer engellerle beraber kazadan dolayı platınde dahil olarak rapor çıkardınız ve maaş öyle baglandı ise bişi olmaz mart maaşını çekebilirsiniz.çünkü pandemıden dolayı eskı raporlar gecerlılıgını koruyo.
burda önemlı olan şu.28 şubatta biten rapor süresimi rapor sürelımı ıdı yoksa sadece platınden dolayı kontrolmu edılecektı ikisi farklı şeyler.rapor süresi bitmediyse bişi olmaz bittiysede zaten pandemıden dolayı rapor süreleri otomatık uzatıldı ve burda sizin ihmalınız yok başvuru ettıyınız halde randevu vermeyen onlar.başvurunuzu ispatlayabildikten sonra korkmayın
kafanızn rahat etmesı için telefon ile değilde bizzat giderek randevu almayı deneyın .başvuru edınce size mutlaka olumlu yada olumsuz yazılı cevap verılecektır
not: raporda tam bagımlı (ağır engelli) kısmı işaretli mi orda ne yazıyor?

Raporda tam bağımlı yazmakta ben size raporu atım bı resmini -mka

Ben size raporu gostercektm ama nasıl atiliyo buraya bilmiyorum. Rapor bir yıl süreli vermişler rapor süresi bir yıl demekte

Kismi bağımlı olarak vermişler raporu

ramazandagli541
siz konuyu 2022 maaşlarıyla ılgılı yere açıksınız ve 2022 maaşı alıyonuz galıba.raporu sorma sebebım.tam bağımlı yazıosa 2022 ye değil ebm ye başvurn.maaşın mıktarı 2022 nin 2 katı.2022 ye şartı tutan birinin ebmye gelır olarak her türlü şartı tutar amma olmazsa olmazı ılk şartı tam bagımlı rapor olacak.birde aşagıdakı lınktekı şartları uygun olmalı
https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

Biz randevu aldik ama randevuyu şu şekilde aldık cimere yazdım ve konuyu ilettim randevu alamadığımızi engelli raporumuzun süresi dolmuştur diye. Bana randevu almam için aktif hale getirmişler ve ben aldıktan sonra kapatmışlar. Benim sorum acaba raporlar sureleri belli zamana kadar uzattilarmi. Çünkü randevuyu 15 gündür alamiyidum. Benim disimda alamayan da vardır büyük ihtimalle.

Babama geçen sene rapor çıkarttık yüzde 80 verdiler KOAH hastalığına. Ve doldu süresi şimdi tekrar çıkarttık üç hastalıga ayrı puanlar işitmeye 4 fizikten 19 ve KOAH hastalığına 20 vermişler nasıl yüzde 80 Ken bianda yüzde 20 ye düştü bu oran napabiliriz yardımcı olur musunuz

ramazandagli541
raporunuzun %80 den çok düşük çıkmasına şaşırmadım.artık öyle yüksek yüzdeli rapor vermıolar yapmanız gereken rapora ıtıraz etmenız.itiraz sonucu sizi başka bi hastaneye yönlendırırler ordanda düşük rapor çıkarsa bi itiraz hakkınız daha var ve gene ıtıraz edersınız ve sizi son kez hakem hastanesıne sevk eserler ve ordan alınana rapor ne çıkarsa o.ona ıtıraz edemezsınız

Evet itiraz hakkimiz varmış itiraz edicez ins. Netten tahlillere bakıp size sylesem bişey söyleyebilir misiniz KOAH hastalığının ne durumda olduğunu. Babam bu hastalıkla ilgili ilaç kullanmiyodu buda raporu etkilermi. Sasirdigimiz durum ilaç kullanmadan bir senede nasıl iyilesipde rapor oranı düştü.

Biz bu KOAH hastalığı için bileğinden 2 defa kan aldılar birer haftayla ilk kanı alan doktor sizin raporunuz yuksek cikicak büyük ihtimalle dedi ve ikinci kanı alan doktor başkaydi buda ilaç kullanmadığını mi göze alarak puan verdi acaba

ramazandagli541
tahlıllerden ben bişi anlamam.siz yeni rapor çıkarmaya gederken keşke eskı raporlarıda göturseydıız o rapora bakıp daha yüksek yuzde alabilirdiniz çünkü iileşme durumu olmamıs hastanın.

Cevap verip bilgilendirdiginiz için çok teşekkür ederim oncelikle. Bugün gidip itiraz ettim ve arayıp dönüş yapıcaklarmis bize öyle gidicez hakem hastaneye. Ve hakem hastane ücret alıyormuş 280 TL. Bu itiraz özel bir istek oluyormuş varmı byle bişey. Kardeşim geçen sene raporuna itiraz etmişti ve şimdi bizim gideceğimiz hakem hastaneye gitmişti almamislardi ücret falan. Bu yeni biseymi acaba.

Biz bu hakem hastaneye gitmeden önce bı göğüs hastaliklarina gitsek doktordan tam bı yanıt alsak hastalığının ne durumda olduğunu ona göre hastalığı hakkında biseyler syleyebilirz diye düşünüyorum

İyi akşamlar engelli rapor itirazında ikinci alinacak rapor ücretlimi acaba

Merhaba bizim rapor oranımız düştü yüzde 38 şuan itiraz ettik hafta içi sevk edildigimiz hastaneye gidicez. Ama edevlette hala devam ediyor gözükmekte vakfa iletilmemis sanırım hala raporun düştüğü. Maaş cekemeyiz demi yatsa bile. Cekmis olsak nolur

Engelli maasimiz yüzde 40 in altına düştü feshedildi

Maasimiz bu ay itibarıyla iptal oldu bugün e devlete baktım feshedildi yüzde 40 in altına düştüğü için diyor. Ama maaş yatmış ödemeniz hazırdır diyor çekebilir miyiz onu. Geri ödeme istenirmi

Bi kaç gün bekleyelim ozamn SGK arasak cekmeyin derler büyük ihtimalle parayı geri cekerler

Üst Alt