Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli maaşı alabilir miyim?

asecik

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar

Benim %78 engelli raporum var ve surekli gecerli.

İlk olarak ogrenciydim bununla ilgili yardima basvurdum dayimin evinde yasamama ragmen evin muhiti karsiyakada oldugu icin reddedildi.
Annemin geliri yok,bnm gelirim yok, babam bakimi ustlenmiyor ve bize yardimci olmuyor,sartlar acisindan gayet uygundum aslinda.

Neyse gelelim simdiye okul bitti mezun oldum kpss atamam henuz gerceklesmedi ve engelli maasi almak istiyorum.
SUanki ev durumum annemle birlikte yasiyoruz ve onun sigortasi var. bu problem olurmu? Eger problem olursa annemin ikametgahini bu adresten silebiliriz bu durumda kira kontrati dayimin uzerine ama evde ben kaliyorum seklinde olur.
Karisik bu islemler cok cidden anlamiyorum.Alabilecegim bi yard8m varsa eger maddi olarak ne olursa olsun almak istiyorum.

sigortalı emekli çalışan oldumu vermiyolar benim bildiğim

asecik

hanede 2 kişi ikamet ediyorsunuz. annenizle birlikte yaşıyorsunuz. hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL altında olursa 2022 aylıgı almanız mümkün. anneniz için sigortalı demişsiniz. babanızdan dolayı saglık güvencesinden mi yararlanıyor yoksa kendisi sigortalı çalışan ya da emekli mi?
eger babanızın saglık guvencesinden yararlanıyorsa kastınız buysa, annenizin saglık guvencesinin olması sorun değil. ama emekli ya da çalışansa kişi başına düşen aylık gelir, sınırı geçeceğinden 2022 aylıgı baglanmaz size.
annenizin ikametini başka yere aldırmaktan bahsetmişsiniz. annenizin ikametini başka yere aldırsanız da eger sizle yaşamaya devam ederse ve sizle yaşadığı sosyal inceleme sonucunda belirlenirse yine haneye dahil edilir ve haneniz 2 kişi hesaplanır.

ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

verdiğim linki inceleyin kafanıza takılan soru olursa ilgili linklerden sorarsınız.

Merhaba benim annem vefat etti 4 kardeşiz ben ufak kardeşlerim için muhtaclık maası alabilir miyim bakıcısı olarak ben abiyisiyim veya babam alabilir mi ?

Marlak123
öncelikle anneniz için Allah'tan rahmet sizlere sabır diliyorum.

kardeşlerinizin % 40 ve üstü engelli raporları var mı?
hanede toplam kaç kişi kalıyorsunuz ve hane toplam aylık geliri ne kadar? babanızın sigortası var mı? çalışan ya da emekli?

Hayır kardeşlerim engelli değiller babam maluen emekli 1000 tl maas alıyor iş göremez raporlu oldugu için calışan yok

Marlak123
maalesef kardeşleriniz engelli olmadığından dolayı engelli yardımları ( 2022 aylığı, evde bakım aylığı ) alamazlar.
fakat 1000 TL ile de hanenin geçinmesi zor. çocuklar da ufak. aileye yardım için kaymakamlıkta bulunan vakfa başvurun. nakdi yardım, yakacak vs yardım talep edin. sonuçta hakikaten muhtaçlığın altındasınız.

babanız için malulen emekli dediniz. hastalıgı nedir? engelli raporu var mı?

Kalem

Evet, iş kazasından dolayı %86 iş göremezlik raparlu melek hanım

Marlak123

babanızın hastalıgı nedir? agır özürlü ibareli engelli raporu var mı?
şuradan bakıma muhtaçlık kriterlerini inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

eger sürekli olarak başkasının bakımına ihtiyaç duyacak şekilde bakıma muhtaç sayılırsa evde bakım aylıgı alabilir. bu açıdan soruyorum. linki inceleyin lütfen. eger sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam bagımlı veya en az ikisinde kısmen bagımlı ise bakıma muhtaç kabul edilir.
gelir kriterleriniz uygun görünuyor zaten.

NOT: SGK sevkiyle malulen emeklilikte esas alınan maluliyetin tespitine dair rapor evde bakım aylıgında işe yaramaz. babanızın bu aylıktan yararlanabilmesi aiçin agır özürlü ibareli engelli raporu olması gerekir.

İş kazasından dolayı belinde pilatin var çalışamaz raparlu iş görmesi yasak yani Melek hanım calışanda olmadığı için 5 kişiyiz gelir sadece 1000 tl yetmiyor ne yapabiliriz ?

baban malulen emekli olduğu için 2022 engelli aylıgı asla alamaz.
evde bakım aylıgı alabilmesi için sana yukarıda bakıma muhtaçlık kriterleriyle ilgili bir link verdim. o linki incele dedim. iş kazasından dolayı aldıgı rapor evde bakım aylıgında işe yaramaz. ağır özürlü engelli engelli raporu çıkartması lazım. bunun yanında da bakıma muhtaç derecede engelli olması lazım. o yuzden o linki incele. baban sürekli olarak başkasının bakımına ihtiyaç duyuyor mu?

Evet duyuyor annemde olmadığı için cocukları olarak biz bakıyoruz bayan olmadığı için evde melek hanım

babanın durumunu buradan değerlendirebilmem mümkün değil. şöyle yapalım o zaman ablacım. siz Aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne gidin babanız için evde bakım aylıgına başvurun. eger ağır özürlü engelli raporu yoksa il müdürlüğü sizi hastaneye sevk eder.

aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne baban için evde bakım aylıgına başvuracaksınız oldu mu? onlar gereken rehberliği yaparlar size. anlamadıgınız bir şey olursa da onlara sormaktan çekinmeyin.
gelişmelerden de beni haberdar edersin.

Tamam olur sizin dediğiniz gibi yapıcam öncelikle Aile ve Sosyal politikalar bakanlıgına başvurucam olmazsa artık okulu bırakıp işe başlıycam

bakanlığa değil ablası. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gideceksin.

kaç yaşındasın ve kaçıncı sınıftasın sen? en buyugunuz kaç yaşında?

Pardon il müdürlüğüne demek istedim ben 18 en yaşındayım büyüğümüz 19 yaşında lise 2 e gidiyorum

tamam ablam. okulu bırakma sakın, unut bunu.
hele baban için il müdürlüğüne gidin başvurunuzu yapın. 19 yaşındaki buyugun yapsın başvuruyu.

il müdürlüğüne sıkıntılarınızı anlatın. maddi ihtiyacınız olursa kaymakamlıktaki vakfa gidin. okulu bırakmak yok. yardım etmezlerse okulu bırakmakla tehdit et:) gerekirse kaymakama çık. ama okulu bırakmaya gelince asla!

vakfa ve il müdürlüğüne gittikten sonra her gelişmeden haberim olsun lütfen oldu mu? gerekirse özel mesaj at.

Cok cok teşekkür ederim ilginizden dolayı yarın abimle gidip başvuru yapıcam :)

meraba Kalem...
27 yasındayım, gelırım yok, sagık güvencem daha once aldığım raporla ssk emeklı cocugu olarak kayıtlı su an ...%50 engellı raporuyla engellı maaşı için sosyal yardımlaşmaya gıttım personel aynen soyle dedı: yesıl kart dısındakılere verılmıyor ıptal ettırıp yesıl kartlı olman gerekiyor... bu saçma degıl mı sızce dewlet kendısını neden yuk altına koyuyorkı neden ekstradan sağlık harcamalarını da kendısı odesın?

gerçel
babanın ya da annenin sağlık güvencesinden yararlanman 2022 aylığı baglanmasına engel değildir.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL altındaysa 2022 aylıgı alabilirsin. ama bu sınırı geçerse 2022 aylıgı baglanmaz sana.

Kalem hanım cevabınız için teşekkürler... bugun yıne vakıf mudurune çıktım başvurunu yap dewlet kendısı ıptal ettırıp yesıl karta gecırecek senı dedı... ayrıca kişi başına duşen gelır emeklı maaşının evde bakmakla yukumlu olunan kışı sayısına oranıyla mı hesaplanıyor ?

evet siz vakfa başvurunuzu yapacaksınız tabi ki. 2022 aylıgı da baglanırsa yakınlarınızdan yararlandıgınız sağlık güvencesi sosnlanacak, 60/ c3 kapsamında GSS'lı (eski yeşil kart gibidir primi devlet tarafından ödenir) olacaksınız.
2022 aylıgı gelir hesabı yapılırken hanede ikamet eden herkes dahil edilir.

hanede her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır. tek geliirniz emekli aylıgıysa tamam. ama evde bakım aylığı, tarla,bahçe, araç, oturdugunuz ev haricinde ev vs mal mülk varsa onlar da gelire dahil edilir.

Kalem
Melek abla biz abimle gittik basvurduk ama söyledikleri 1000 tl gelir yeterli dediler devlet kardeşlerinizi dikkate almıyor babanla seni dikkate alıyor bu miktarı yeterli buldu bu yüzden herangi bi sosyal haktan yararlanamazsınız dediler (özel mesajda attım size )

ornegın abım ogretmen su an ama onun maaşı benı etkıler mı yanı maaş kendısının benım sadece anne veya babamla ekonomik bağlılığım olması gerekiyor...

ben çok açık cevap verdim. hanede ikamet eden herkes gelir hesabına dahildir dedim. öğretmen olan abiniz sizle aynı hanede ikamet ediyorsa elbette gelire dahil edilir.ama abiniz başka yerde ikamet ediyorsa ikamet adresi başka yerdeyse gelir hesabına dahil edilmez.

hanede kim varsa gelire dahil edilir. bakmakla yukumlu olmasına, akrabalık derecesine vs bakılmıyor. akrabanız olmayan biri de sizle kalıyorsa, ikamet adresi sizdeyse ve sizle yaşıyorsa o bile gelir hesabına dahil edilir.

tamam Kalem :) sızı yoruyorum kusura bakmayın ama netleşmesı acısından soruyorum... son olarak yanı dıyorsunuz kı ewde kı abının maasıda gelır olarak toplanıp hane halkı sayısına bolunur ınsallah doğru anlamışım dır :) tekrar kusura bakmayın teşekkürler ...

yok, rahat olun:) çok yorgunsam, meşgülsem siteye giriş de yapmam soru da cevaplamam zaten.
meselemiz burada haklarımızı öğrenmek zaten. konu anlaşılıncaya kadar yazmaktan çekinmem de yorulmam da.

evet doğru anladın:) abin de evde sizle yaşıyorsa ikamet adresi sizdeyse geliri hane gelirine eklenir.
ÖRNEK:
hanede öğretmen abin, baban, annen, sen ve kardeşin olmak üzere toplam 5 kişi yaşıyor.
hane gelirini toplayalım:
öğretmen abin mesela 2500 TL alıyor
baban emekli 1000 TL alıyor.
başka gelir de yok.

hanenin toplam aylık geliri 3500 TL
hanede kişi başına düşen aylık gelir 3500 / 5 = 700 Tl
hanede kişi başına düşen aylık gelir (700 TL), 2015 yılı ikinci altı aya göre belirlenen muhtaçlık sınırı 303,48 TL'yi geçtiğinden 2022 aylıgı baglanmaz.

Kalem
Melek abla biz abimle gittik basvurduk ama söyledikleri 1000 tl gelir yeterli dediler devlet kardeşlerinizi dikkate almıyor babanla seni dikkate alıyor bu miktarı yeterli buldu bu yüzden herangi bi sosyal haktan yararlanamazsınız dediler (özel mesajda attım size )

o halde evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidin ablam.

Kalem
gittik maluen emekli olduğu için bağlanmaz dediler sosyal politikalar il bakanlıgı artık okulu bırakıp işe başlıycam mecbur abla

Üst Alt