Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli maaşı almak için yatalak mı olmak gerekiyor?

fzekibayram

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
eşim kolon amelıyatı oldu 100]80 sürekli raporu var engelli maaşına müracat etti fakat yatalak olmadığı için kabul etmemişler.uygulama doğrumu aydınlatırsanız sevinirim

ayrıca 98 yılından ssk girişi var malülen emekli olması için eksik günlerini isteğe bağlı ödeyebilirmiz teşekkürler

Bahsini ettiğiniz 2022 değilde, Evde Bakım aylığı olabilir mi? Çünkü, 2022 için % 40 ve üzeri raporu olması ve çalışmıyor olması, aktif sigortalı olmaması yeterli.
Ancak, evde bakım aylığı için bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olması şartı var, ve bu karar tamamen eve gelen heyetin insiyatifinde..

Şuradaki şartların birinden tamamen, yada ikisinden kısmen muafsa bakıma muhtaç olarak kabul edilir: http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
Bakıma muhtaç olduğunu düşünüyorsanız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne itiraz edebilirsiniz. Yeniden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz. Ancak bakıma muhtaç değilse eşiniz bağlanmaz diğer şartlarınız tamam olsa bile....

İsteğe bağlı ödeyebilirsiniz ancak 2022(3 ayda bir alınan) alıyorsanız bu kesilir, bildirmek zorundasınız..
Evde bakım aylığı için isteğe bağlı sigortalılığın bir etkisi yoktur, bildirmenizede gerek yoktur...

memur yanlış anladı herhalde obizi evde bakım sandı zannedersem ilginize çok teşekkür ederim

Benim arkadaşım çalışmadığı halde, sigortalı falan da değil buna rağmen 2022 maaşı kesilmiş, zaten olanların kini kesiyorlar boşuna uğraşmayın, ben %97 engelliyim güya ama benim kimseye ihtiyacım yok, kollarım sağlam ve kendi işimi kendim yapıyorum yatalak falan da değilim.

Üst Alt