Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli maaşım 3 dönemdir eksik veriliyor!?

Boran_27

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
%73 raporum var epilepsi hastasiyim. Maaşım 3 dönemdir 400 tl kadar eksik ödeniyor. Nereye aradıysam topu diğerine atıyor. Ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun

Acaba bu dönemlerde yeni rapor aldınız mı % 70'in altında ?

Hayır.. sürekli 73. Rapor değişikliği felanda olmadı hiç. 170 i arıyorum, 186 yı ara diyo. Onları arıyorum vakıf bilir bizimle ilgisi yok diyor. Vakfı arıyorum bizde yanlış bişy yok 186 ile görüşün diyor

bahsettiğiniz aylık 2022 engelli aylığı mı? 3 dönemdir 400 lira kadar az ödeme yapılıyor diyorsunuz. daha önce ne kadardı aldığınız miktar?
bir de yaşınız kaç?

Evet 2022 aylığı. Daha önce 1200 küsuratlı alıyordum. Şimdi 800 ve 850 arası alıyorum.. yaşım 29

o zaman yine kelebek'in sorusu üzerine geliyoruz. hiç bu süre içinde başka bir rapor çıkarttınız mı?
ya da şöyle sorayım. % 73 oranlı rapordan sonra hiç başka rapor çıkarttınız mı?

Hayır hiç çıkarmadım. Daha öncede normal alıyordum ne olduysa marttan sonra oldu.

2022 aylığını ne zamandan beri alıyorsun? yani ilk ödemeni hangi yıl ve ayda aldın?

7 yıldır alıyordum rapor sürem bitti maaş kesildi. 1 yıl geçince tekrar başvuru yaptım. . 1 buçuk yıldır maaş alıyorum. Geçen yıl haziranda aldım. Rapor başvuru tarihinden 4 ay sonra aldığım için 1700 aldım. Yani şubat ayinıda almış oluyorum

tamam onca sorudan sonra bezdirerek daha fazla yazmanı sağlayabildik şükür:)

benim için tarihler önemlidir.

şu sorularıma açık tarihleriyle cevap ver lütfen:

1. yeni raporunla hangi yıl hangi ayda başvuru yaptın?
2. 1700 lirayı hangi ayda aldın?
3. önceki rapor oranın kaçtı? sonradan aldığın rapor oranı kaçtı?

Çok özür dilerim yoruyorum sizi. Cahillik başa bela :)
1.Yeni raporumla 2013 şubat ayında başvuru yaptım
2. Haziran ayında 1700 maaş aldım ve sonrada 1200 küsuratlı aldım. Ta ki mart ayina kadar..
3. %50 oranı vardı 2012 de süresi bitti maaş kesildi. 2013 de %73 rapor aldım
3.

yok özür dilenecek bir şey yok ablam:)

yalnız bu anlattıklarınızda bir sorun görünmüyor. 2013 aylık miktarlarına baktım. dediğinize göre ödemeler % 70 ve üstu rapor oranına göre yapılmış.
ve yine dediğinize göre Mart'tan sonra aylık miktarında düşüş olmuş. bu düşüş de % 40- 60 özür oranı aylıklarına denk geliyor. e % 73 oranlı rapordan sonra hiçbir şekilde hiçbir rapor çıkartmadıgınızı söyluyorsunuz. bu durumda sorunun kaynagını tespit edemedim.
ama şu bilgiyi vereyim.
diyelim ki başka bir hastaneden rapor aldınız başka bir iş için. bu raporun 2022 aylığı için alınması şart değil. eger boyle bir rapor sağlık bakanlıgı veri tabanında görünmüşse işleme o rapor alınır. Son kez soruyorum başka bir rapor hiç çıkartmadınız mı?

eger başka rapor hiç çıkartmadıysanız başka bir işlem için, bu durumda vakfa bizzat gidip sorunun kaynagını onlara sormalısınız.

bir de e-devlet şifreniz varsa ordan giriş yapıp 2022 aylıklarıyla ilgili ekranda yazanları lütfen buraya kopyalayın:http://www.engelliler.biz/forum/202...larinizi-e-devletten-de-yapabileceksiniz.html

hayır abla hiç bir rapor çıkarmadım.. fakat kullandığım ilaçlar var ve yine bu kadar kesinti olmuyordu

2022 YARDIMI GRUBU

Yardım Türü - Engelli Aylığı
Yardımın Fayda Sahibi - Zafer xxx
Yardımın Hak Sahibi - Zafer xxx
Başvuru Tarihi - 04/10/2006
Son Ödeme Tarihi - 05/09/2014
Son Ödeme Miktarı - 955,55 tl
Son Ödemenin Durum - devam ediyor
Toplam Ödeme Tutarı - 18.219,01 TL

hayır ablam bu başka bir sorun.
eylül'de 955,55 lira ödeme yapılmış. bu engelli aylığı miktarı da değil % 70 ve üstu bakıma muhtaç engelli aylıgı miktarı da değil.
vakfa gidin en kısa sürede ve bu kesintinin kaynagını öğrenin.

deli olmamak elde değil. az çok anlamışsınızdır. galiba en doğrusu senin ediğin gibi vakfa gidip yüzyüze görüşmek. ve gerekirse valiye çıkmak.. burnuma pis kokular geliyor gibi sanki.. senide rahatsız ettim, çok teşekkür ederim abla yardımcı oldugun için. Allah razı olsun

2013 eylül ayında 1205 Tl aldın değil mi? 2013 aralık ayında da 1175 civarı? ve mart döneminde kaç lira aldın? mart döneminden itibaren bu sorun başladı dedin. 2014 Mart'ta kaç lira aldın? 2014 haziran'da kaç lira aldın?

Üst Alt