Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli maaşımız adres değişikliğinden kesildi? Ne yapmalıyız?

oslemm1

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar..
Bedensel engelli( serebral Palsili) ablamın adres değişikliği dolayısıyla maaşı kesilmişti.1 yıl oldu..annem daha önce gidip sormuş..adres değişikliği vs.deyip tam bi açıklama yapmamışlar..nasıl bir yol izlemeliyiz.tekrar mı başvuru yapacağız.bilgi vririseniz sevinirim

evet, tekrar başvuru yapacaksınız. ablanız yeni ikametinin baglı bulunduğu vakfa gidip başvurusunu yapsın. vakıf kaymakamlıktadır.
başvurudan sonra sosyal incelemesi yapılacaktır. sosyal inceleme ve merkezi sistem üzerinden yapılan sorgulamalar neticesinde eger hanede kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 TL altında oldugu tespit edilirse aylık tekrar baglnır. aksi takdirde baglanmaz.

Kalem Hanım

benimde adres yüzünden sesilmişti aylıgım 06 03 2014 te 07 05 2015 de baş vuru yaptım bogun baktım e devlete kabul edilmiş bu zaman içerisinde biriken aylıklarıda alabilirmiyim

dusunce01
aylığın durdurulduktan sonra 1 yıl içinde yeni ikametgahındaki vakfa başvurmuşsan birikmiş paralarını da elbette alabilirsin ablam.
ama 1 yıl içinde taşındıgın yerdeki vakfa başvuru yapmamışsan birikmiş para alman imkansız.

Abla 1 yılı doldurmadı 11 ay 12 gün abla tam birsene olmamıştı abla /44 özürlü raparum var

aylıgın mart 2014'te durdurulmuş ve sen vakfa mayıs 2015'te başvurmuşsan 1 yıllık süreyi geçmişsin ablam.
ama böyle değil de süre 11 ay 12 günse birikmiş paranı alırsın elbette . ama 1 yılı geçmişse birikmiş para alamazsın.

[FONT=Tahoma]
Yardım TürüYardımın Fayda SahibiYardımın Hak SahibiBaşvuru TarihiSon Ödeme TarihiSon Ödeme MiktarıSon Ödemenin DurumuYardımın DurumuToplam Ödeme TutarıVakıf Bilgisi
Engelli Aylığı08/01/200806/03/2014893,17 TLödeme çekildiDevam Ediyor16.329,64 TL
[/FONT]

abla maşımın kesiliş tarihi 30 05 2014 başvuru tarihim 07 05 2015

toplu ödeme tutarı derken sana ödenen aylıkların toplamı kastediliyor. birikmiş para değil o.
son ödemeni mart 2014'te almışsın. demek ki aylıgın mart 2014'te durdurulmamış.
demek ki 1 seneyi geçmemiş aylık durdurulma ile başvuru arasında. bu durumda birikmiş paranı alırsın.

ablacım nekadar alırım tahminen ablam tahmi olarak bir cevap verirmisin lütfen birde abla bu ay içerisinde baglandıgından eylül maaşı sonrasında onaylanmış

bu durumda toplu ve ilk ödemeni aralık döneminde alırsın ablam.

birikmiş ödemeni hesaplamayım şimdi sürpriz olsun.

Melek abla kolay gelsin toplu parayı nekadar oldugunu görebiliyormuyuz yada nekadar ödenecegini cevaplarsan sevinirim abla

ablacım evraklar uzerinde görmeden şu an hesap yapmak istemem. burada senin verdiğin bilgilere göre cevap yazıyorum. bu durumda kesin bilgi olmadan umut da vermek istemem. o yüzden sürpriz olsun dedim:)
Aralık dönemi geldiğinde doğum yılının son rakamına göre belirlenen ödeme gununde e-devlet üzerinden ödemeni görebileceksin.

abla son bir sorum olacak benim maaşım 31 05 2014 de kesildi başvurdum 07 05 2015 sonra 13 08 2015 evde olmadıgımdan red edildi fes edildi dedi e devlette bende 31 08 2015 de dilekçe yazdım geldiler ve 09 09 2015 devam ediyor yazısını gördüm şimdi benim anlıyamadıgım tek nokta eger 2022 iptal olsaydı başvuru yaptıgımda yeni tarihli açarlardı degilmi ama eski tarihin üzerinden devam ediyor aklımı kurcalıyor geçmiş dönemdeki hak ettigim toplu parayı alamıyacagım galiba.

[FONT=sans-serif][FONT=Tahoma]
Yardım TürüYardımın Fayda SahibiYardımın Hak SahibiBaşvuru TarihiSon Ödeme TarihiSon Ödeme MiktarıSon Ödemenin DurumuYardımın DurumuToplam Ödeme TutarıVakıf Bilgisi
Engelli Aylığı08/01/200806/03/2014893,17 TLödeme çekildiDevam Ediyor16.329,64 TL

[/FONT][/FONT]

ablacım en son 2014 mart dönem aylıgını almışsın 893,17 TL (2 ay farkla birlikte).
bu demektir ki 1 haziran 2014'de maaşın durdurulmuş.
aylıgın devam ediyor yazıyor. bu da aylıga tekrar başvurdugunun ve aylıgının baglandığının göstergesi. mart 2014 tarihine kadar aldıgın tüm para da yazıyor ayrıca yukarıda.
bunlara ulaşabiliyorum ancak e-devlet bilgilerinden.
aylıgın durdurulduktan sonraki başvuru tarihin, aylıgının feshedilme sebebi vs yazmıyor yukarıda.
sen aylığın durdurulduktan sonra başvurmuşsun ama ağustos 2015'de feshedildi diyorsun. sonra da dilekçe yazmışsın ve aylıgın baglanmış. aylık feshetme gerekçesi adreste bulamamaları olamaz. başka bir sebep olmalı. seni evde bulamadılar diye aylık kesilmez.
işte ben de tam bu bilgilere ulaşamadıgımdan sana net hesap yapmam diyorum. eger aylıgın agustos 2015 te feshedilmişse sen bir sene içinde başvurmuş olsan da aylık alma hakkını 1 yıl içinde korumadıgından dolayı toplu ödeme yapılamaz ki.
daha sonra da dilekçe yazmışsın evine sosyal inceleme için gelmişler ve aylıgın tekrar baglanmış diyorsun. çelişkili de anlatıyorsun.

olasılıklara göre hesap yapmam ablam. sen aralık dönemini bekle o zaman ne kadar maaş alacagını görürsün inşallah. önemli olan aylıgının yeniden baglanması.

tekrar ediyorum aralık dönemini bekle. eger bilgi edinmek istiyorsan da alo 144'ü ara.

Kalem

Abla benimde bi sorum olcak kusura bakmayin uzakgormemde sorun var -hipertansiyon + diabetes millitus + hipertansiyon hastaligim vsr ve ben bu hastalik sebebiyle curuk aldim hatta diabetes millitus hastaligi askerde belli oldu ve ben 23 yasindayim bu yasima kadar bi sigortali iste calismadim rahatsizligim nedeniyle simdi ben ne yapmam lazim lutfen yardimci olun

akif46
askerlikten çürük almışsınız. askerlikten çürük almanızı sağlayan askerliğe elverişli değildir raporu engelli haklarında hiçbir işe yaramaz sadece askerlikten muafiyet işlemlerinize yarar.

sizin engelli haklarından yararlanmanız için % 40 ve üstü engelli raporu almanız lazım. bunun için size yakın olan Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine engelli raporu almak için başvurabilirsiniz.
engelli raporu alsanız da bakıma muhtaç sayılmayacagınızdan zaten agır özürlü rapor da alamayacagınızdan evde bakım aylıgı alamazsınız.
% 40 ve üstü engelli raporunuz olursa ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 Tl altındaysa 2022 engelli aylıgı almanız mümkün.

Üst Alt