Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 engelli maaşını ilk kez alacağım. Bağlanması için yaklaşık süre ne kadar?

TURBEY

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
3,5 ay önce başvurdum ve onaylandı ilk kez alacağım fakat nereden ne zaman ne kadar alacağımı hala intertte göremiyorum sosyal yardımlaşma vakfını aradım 144 ü aramamı söylediler aradım e-devlet sitesinden görebilirsin diye mesaj bırakmışlar kimseye ulaşamadım e-devlette engelli aylığı diye görüyorum fakat ne zaman nereden ne kadar alacağım hakkında hiç bişe yazmıyor???

sosyal yardımlaşma 20 günde herşey sonuçlanıyor yazmış siteye 3,5 aydır bekliyorum ortada sadece onay var!

onaylandığını nasıl anladın eve geldiler mi

eve geldiler 15 gün sonra belli olacak interte bak dediler internette sadece uygun yazıyor e-devletttede görünüyor ama bişe belirtmiyor yani ne zaman ne kadar nereden alacağıma dair bişe yazmıyor ilk başvurumdam bu yana 3,5 ay oldu

internetten esgm den mi baktın yoksa e devletten mi
benim tahmininmce naşlangıc tarihinden itibaren alırsın haziran ayında buralarda bi kalem abla var o hesaplama yapabiliyor okursa bu başlığı sana yardımcı olur

E-devlet şifresiyle girip,

Sosyal güvenlik kurumu / gss tescil kaydına girip bakın orda;

60/c3 2022 65 Yaş olması lazım,

Birde aile ve sosyal politikalar kısmına altına tıklayıp sosyal yardım bilgileri sorgula yapın orda bağlanmışsa görebilirsiniz.

yardım türünde engelli aylıgı olması lazım.

merhaba e-devletten alıntı yaptım resimde göründüğü gibi onaylanmış ama bişe belirtilmemiş ne zaman ne kadar nereden alacağım yazmıyor.

ayrıca nakdi yardımda alacam onaylandı ama onuda nereden alacağımı bilmiyorum .

aylığınız yeni onaylanmış demek ki. Mart'tan önce onaylanmış ve işlemleriniz bitmiş olsaydı martta alırdınız.
eğer aylığınız onaylanmışsa aylığınız ve toplu ödemelerinizi doğum yılınızın son rakamına göre haziranda alacaksınız.

size şubat+mart dönem aylığı+ haziran dönem aylığı toplu olarak haziranda ödenecektir.
aylık başlangıç tarihinizz 1 şubat olduğu için şubattan itibaren ödeme yapılacak yani.

bigilendirdiğiniz için teşekkürler ilk başvuru tarihim ocak ayının ilk haftasıydı. bana haziranda yardım yapılacaksa bu 6 ay sonra demek... :)

peki nakdi yardımda alacağım miktarı belli üstelik sosyal yardımlaşmada görünüyor, onun içindemi haziran ayı geçerli onu nereden alacağım

başvuru tarihiniz ocak ayı olduğu için aylık başlangıç tarihiniz 1 Şubat dedim zaten:)
çünkü başvurdugunuz tarihi takip eden aybaşı başlangıç tarihidir.

nakdi yardımı ne zaman alacağınızı vakfa sorun bilmiyorum. ayrıca bizi de bilgilendirirsiniz bu konuda:)

nakdi yardım 2022 aylıklarıyla ödenmez ayrı ödenecektir. bir de 2022 aylığı baglandıysa nakdi yardım yapılmaz diye biliorum. o yuzden vakfa sorun dedim. öğrendiklerinizi de burada anlatın lütfen.

ilk başta vakfı aradım pek yardımcı olamadılar sms mesaj falan gelecek o zaman alacaksın dediler. sonra tekrar aradım 144ü ara dediler 144de soru sormak için oparatör yok sanırım e-devlettten konrol edin diye kayıt bırakmışlar. bende foruma sormaya karar verdim. başvurumda sosyal yardımlaşma hem nakdi yardım hemde 2022 yi onaylamış fakat nakdi yardımda tek seferlik yazıyordu.
yadım almanın bu kadar uzun sürmesi ve belirsiz olması mantıksız bence

Genelde 2022 maaşı onaylandıktan sonra kurum nakdi yardımı kesiyor ve sadece yakacak yardımı yapıyor, genelde bu şekilde oluyor ama vakıf isterse tabi hem nakdi yardım hemde 2022 maaşı ödeyebilir her ne kadar az ihtimal olsada böyle olabilemesi de mümkün.

TURBEY, 2022 aylıklarıyla ilgili her türlü iş ve işlemin yönetmelik gereği en geç 1 ayda tamamlanması gerekiyor. lakin buna uyulmuyor da:)
2022 aylığının ödenmesinin belirsiz olması diye bir şey yok. bellidir.
2022 aylığı onaylandıktan sonraki ödeme döneminde ödenir tüm ödemeler. bundan sonraki ödeme dönemi de hazirandır. sizin 1 şubat'tan itibarn tüm ödemeleriniz haziran dönem aylığıyla birlikte haziranda ödenecektir.
nakdi yardım için dediğim gibi emin değilim bilmiyorum. 1 seferlik bir ödeme olunca ödenebilir de. bunu vakfa sorun. 2022 aylıklarıyla birlikte nakdi yardım yapılmaz diye biliorum ben.

bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler bi gelişme olursa yazarım :)

ptt şubesinden nakdi yardımımı aldım sosyal yardımlaşmayı 3. kez aradım pttden alabilrisin dediler bu sefer.

bilgilendirme için teşekkürler:)
o halde kaldı 2022 aylıkları. onu da haziranda alacaksın inşallah.

2022 maaşımı Mart ayında alabilseydim çok işime yarayacaktı. nakdi yardım tek seferlik 100 tl verdiler onuda doğru düzgün yönlendiren olmadı 1 aydır aramadığım yer kalmadı. hazirana kadar iş bulabilirsem 2022de iptal olur sanırım.

işe girdiğiniz takdirde bunu vakfa bildirmelisiniz. bu durumda aylık kesilir.

Üst Alt