Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 gelir hesabında emekli maaşının ek ödemesi de dikkate alınır mı?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
2022 odemesinde hane gelirinnde baba emekli ve emekli maasina verilen emekli ikramiysi 166 tl oda ekleniyor onu biliyorum ..peki emekli maasinin her ay verilen %4 veya %5lik ek.odemeside var oda gelire ekleniyormu yoksa sadece emekli maasi ve ikramiyeni aylik 166 tlsimi ekleniyor..bu konuda bilgisi olupta yardimci olursaniz sevinirim

Birde emsal kira bedelini 144den ogrenme sansimiz varmi) 2019da vakifa gittigimde burda emsal kira bedelim gorunmez demisti

Derbeder_55
emsal kıra bedelını vakıf belırler .görünmez der ama sizin gösterdıgnız kıra bedelı dogrumu dıe cvreden komsularınızdan emlakcıdan sorarlar ya da heç bişi etmeyıp bildirdiğiniz kırayı kabul ederler o vakıftan gelen heyete baglı.gelmeden ınceleme etmeden görmelerı mumkun olmaz kı zaten

Derbeder_55
babanın eline geçen net miktara bakarlar.
babanın eline ne geçiyorsa o:)

ama ikramiye gibi devamlı olmayan gelirler söz konusuysa, bu durumda aylık ortlaması dikkate alınır. sen de biliyorsun zaten.

emsal kira bedelini vakıf mütevelli heyeti belirler, vakıftaki memur bilmeyebilir. emsal kira bedelini 144 bilmez, sanmıyorum.

bunları niçin soruyorsun?

Kalem hanim sormamin sebebi babam suanda 2326 tl emekli maaşı aliyor.ikramiyenin 166 tlsi eklenince yaklasik 2490 yapiyor.3 kisiyiz bu durumda tamam 2022 ayligi alabiliyrum ama temmuzda bir daha emekli zammi olcak o zaman asabilirim gelir sinirini..vede ben bir kac sene once ayliga baglandigimda soru soran memur ne kadar kira veriyosunuz dedi 400 tl dedim.sonra burasi o kadar ediyormu dedi.aklima takilan soru acaba o sekilde konusarak emsal kira bedelini eklemismidir eklememisdir diye suphede kaldim...birde 4 kisiydik ama kardesim evlendi haneden cikti 3 kisi kaldik buni daha oncede demistim size ...hep tereddutlerle yasiyoruz bu hane geliri yuzunden

Derbeder_55

öncelikle seni korkutan şeyi açıklığa kavuşturayım. sen yersiz ödemeden korkuyorsun. hane geliri fazla çıkarsa aylıkları geri isterler mi diye?
diyelim ki hane gelirin hakikaten sınırı aştı. siz de aylıkları almaya devam ettiniz. diyelim ki 1 sene sonra heyet sosyal inceleme için hanenize geldi. hane gelirini hesapladı. daha sonra vakıf mütevelli heyeti sosyal inceleme raporu ve sistem uzerinden elde edilen verileri degerlendirir ve muhtaçlığınız hakkında karara varır. eger mütevelli heyeti muhtaçlıktan çıktıgınıza dair karar verirse, mütevelli heyetin muhtaçlıktan çıkma kararına binaen aylığınız kesilir. ama sadece aylık kesilir. hane geliri sınırı geçti diye size borç çıkartılmaz. hane gelirinin sınırı geçmesi yersiz ödeme konusu değildir. çünkü muhtaçlıktan çıkma kararı mütevelli heyeti kararına baglıdır.
o yüzden hane gelirim geçti mi geçmedi mi kaygısı boşuna yaşama.

gelelim asıl soruna.
ablacım 2022 aylığında yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınır.
diyelim ki agustosta sosyal incelemen yapılacak. babanın emekli aylığı temmuzda zamlandı diye şak sınırı geçti diyemezler. birinci altı ayda alınan emekli aylığı ile 2. altı ayda alınan emekli aylıgının ortalaması alınmak zorunda.
ayrıca senin muhtaçlığının tekrar degerlendirilmesi yapılacaksa sosyal incelemenin de yapılması gerekir. bunun için de eve heyetin gelmesi gerekir.
heyet ne zaman gelir Allah bilir:) gerçi senede bir sosyal incelemenin yapılması gerekiyor ama yoğunlktan dolayı çok sık uyulmuyor buna.

kardeşinin evlenip haneden ayrılmasını bildirmek zorunda değilsin. ayrıca kirada oturuyorsunuz. bu da iyi. emsal kira bedeli gelirden düşülüyor. emsal kira bedelini mütevelli heyeti belirliyor.
bu durumda temmuzda zam olsa bile hane geliriniz sınırı geçmeyecektir, rahat ol:)

dilerim sıkıntını biraz azaltabildim:)

Kalem abla cok sagol allah razi olsun.insanin bilgisi olan insanlara ihtiyac duyup bilgi almasi tabiki icini rahatlatir.cok sagol abla

Kalem hanım benim birde esas sornak istedigim birsey var.bir kac sene once ayliga ilk baglandigimda sydvden gelen memur sorular sormustu.ve ev sizinmi kirami demisti.bend kiradayiz demistim.ve ne kadar kira oduyosunuz demisti bende 400 tl demistim.ve o memurda bu ev o kadar ediyormu demisti..yani merak ettigim o sekilde diyince acaba kira olan evimizi raporuna yazmismidir .yani keyfiye iş yapipta kirada degil yazabilirmi .yoksa gercek olan kiradadirmi yazar...cevap verirseniz sevinirim
Sizlerin bilgin yorumlarina minnettariz.

Derbeder_55
yukarıda bunları yazmıştın ablam. sorun olsa derdim. ama sen yine de kaygılanmaya devam etmişsin.

sorun olmaz ablası. keyfi hareket etmezler. kirada oturuyorsan soylediğin miktarı yazarlar. kirada oturdugun için de zaten mütevelli heyeti emsal kira bedelini belirler. bunu takma kafana sorun çıkmayacak:)

Kalem abla cok sagolasın.kusuruma bakma senınde basını agrıttıysan.şimdi içim rahatladı:) .cok tesekkur ederım

benim başımı agrıtmazsınız rahat ol ablam:) kafan takıldıkça sorabilirsin:) yeter ki kaygılanıp durma:) sorun çıkmaz kesinlikle.

@Kalem abla sızın gıbı ınsanların var oldugunu bılmek cok buyuk bır mutluluk.allah raazı olsun sızden

@Kalem abla mesaj attim sana okuyup cevap yazarmisin

Kalem abla emekliye verilen yıllık 2000 TL olan ikramiye artık engellinin hane gelirine eklenmiyormus mka arkadasimiz da söylemişti.sizinde bilginiz varmı bu konuda @ kalem abla

Üst Alt