nafaka durumunu hesaba kattıgım için aklıma yukarıdaki yöntem geldi zaten ablam
)9
vakıflardaki memurlar nafaka olayını tam bilmediğinden bir de Allah korusun babasının emekli aylıgını hesaplarsa diye endişeleniyorum
ablacım TMK 364. maddesi şöyle der:
"Herkes, yardım etmediği takdirde yoksulluğa düşecek olan üstsoyu ve altsoyu ile kardeşlerine nafaka vermekle yükümlüdür.
Kardeşlerin nafaka yükümlülükleri, refah içinde bulunmalarına bağlıdır.
Eş ile ana ve babanın bakım borçlarına ilişkin hükümler saklıdır."
temel kural budur bu ülkede. biri isterse 18 yaşın ustunde olsun geliri yoksa nafaka yukumluleri ona bakmak zorunda kabul edilir. devlet nafaka yukumlulerinin de durumu yoksa yardım ederim mantıgına sahiptir.
nafaka yukumluleri de alt ve üst soydur ( alt soy, çocuklar, torunlar; üst soy, anne baba, buyuk anne buyuk baba )
kardeşler ancak refah içindeyse nafaka yukumlusu sayılır. eşlerin ve 18 yaş altı çocukların bakım borcu da ayrıdır tabi. senin baldızının nafaka yukumlusu yakını babasıdır. baldızın babasından nafaka isteme hakkına sahiptir. mahkemeye bile verebilir babasını aylık nafaka almak için
işte yardımlarda bu babanın bu şahsa ne kadar yardım yapacagı hesaplanır. babanın zaruri ihtiyaçları harcamaları hane ve çevre ekonomik ve sosyal duruma gore belirlenir. elinde kalan paranın ne kadarını kızına verebileceği hesaplanır. ama vakıflar bu işin altından çıkamaz
o yuzden nasıl hesaplarlar bilemiyorum:9 buyuk ihtimalle hesaplamazlar. ama risk almamak için ben yuykardaki yöntemi önerdim sana. sen dediğimi yap
işi garantiye alalım.
eskiden bu şekilde uygulanıyordu. ama şimdi herkesin gelirini oldugu gibi katıyorlar işin içine.