Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 gelirine Evde Bakım dahil mi?

ramazanucan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
peki kişi başına düşen gelir miktarında bakım aylığıda hesaplanıyomu

hayır evde bakım aylığı kişi başına düşen gelirde hesaplanmıyor

teşekkürler kelebek hanım peki kişi başına düşen gelir miktarı nedir ve 14 yaşındaki bireyde bu kişiler içnde sayılıyomu

hanedeki herkesin geliri dahil edilir ve kişi sayısına dahil edilirler.

255,22 TL'den az olmalı kişi başına düşen gelir...

1 aylık bebe dahil kim varsa hepsi sayılır hepsi sayılır

asgari ücretin 3/2 diyolardı oda 500 küsür falan yapıyo

o Evde Bakım aylığı için..

yani asgari ücretin 3/2 sini geçmezse eğer bakım aylığı kesilmiyo değilmi

mrb kalem hanmım ben 2022 maaşı alıyrm malulen emeklilik için başvurdum 2022 maaşı aldığım için malulen emkllğim red edilirmi teşekkürler

malelen emekliliğin 2022 aylığından dolayı rddedilmez. ama emekli olursan 2022 aylığın kesilir. kestirmek zorundasın. ayrıca evde bakım aylığı alıyor musun?
bir de 2022 aylığı ne zaman baglandı sana? aylık alırken sigortalı değildin değil mi?

2 yıldr 2022 alıyrm 1,5 yıldırda eşim bakım aylığı alıyo 1995 ten beri sgk bğkur vb. kaydım yok 90-95 arası bağkurum var sadece...

peki nasıl malulen emekli olacaksın ki madem hiç sigortan yok? Nasıl başvurdun malulen emekliliğe?

1990 1995 arası 1853 gün bağkurum var kalem hanım ondan sonra yok

tamam, Ramazan.

şimdi tekrar soyleyim aldığın 2022 aylığı ve evde bakım aylığından dolayı malulen emekliliğine bir şey olmaz.

ama emekli olursan 2022 aylığını kestirmek zorundasın. kestirmediğin takdirde sana yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartırlar ve ödenen 2022 aylıklarını geri isterler.
aynı şekilde gelelim evde bakım aylığına. emekli olunca evde bakım aylığı aldığın aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne en geç 1 ay içinde emekli olduğunu bildirmek zorundasın. aksi takdirde hakkında hukuki işlem yaparlar ve sana borç çıkartırlar.

sen il müdürlüğüne emekli oldugunu bildirince gelirini tekrar hesaplarlar ve kişi başına düşen aylık gelir 510,45 lirayı geçmiorsa evde bakım aylığın devam eder. ama geçerse evde bakım aylığın da kesilir.

2022 aylığında şu ayrıntıya dikkat et.
emekli olunca biliorsun emeklilik başlangıç tarihinden itibaren ödemelerin yapılır. işte emeklilik aylık başlangıç tarihinden sonra 2022 aylığı almıyor olman gerek. emeklilik işleminin onaylandığını ogrendiğin zaman hemen ödemeni beklemeden gidip 2022 aylığını kestir tamam mı?

tamam kalem hanım teşekkür edrim çok iyi aydınlattınız günlerdir sorduğum soruları tek seferde yanıtladınz ben hesaplıyorum 510.45 tl yi geçmiyor (bakım aylığını hesaplamıyorum) geçmese bile yinede bildrmek zorundamıyım teşekkürler kalem hanım..

evet, sınırı geçmese de bildirmek zorundasınız. onlar bakarlar sınırı geçmior, devam derler aylığa:)

tamam kalem hanım teşekkürler

kalem hanm 2022 aylığı bağlandıktan sonra üzerime bi araba oldu annemdende oğluma bi ev kaldı bunu bakım aylığına bi zararı olurmu oğlum bekar...

ev ve arabayı evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirin. ev ve arabadan gelir almıorsanız sorun olmaz. onemli olan gelir kriterleriniz. gelir durumunuzda değişiklik yoksa sorun olmaz ama bildirmek zorundasınız ev ve aracı.

Üst Alt