Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 hane gelirine katılır mı, aylığım kesilir mi?

lotusbilen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
@Kalem abla annem babasından kalan yetim aylığını alıyor 830TL ve evde bakım ücreti 1068TL alıyor. Ve abim %85 engelli raporu var 3 aylık 1.796TL alıyor. hanede kişi sayısı şuan 6 kişi . ama hanede 5 kişi kalsa 3 aylık kesilirmi

kısaca 2022 maaşı hane gelirine dahil ediliyormu 2022 maaşı hesaplandıgı zaman yardımcı olsanız sevinirim...

@lotusbilen 2022 aylığı gelir hesabına alınan 2022 aylıkları hiçbir şekilde dahil edilmez. ama alınan evde bakım aylığı dahil edilir.

önce yanlışlarını düzelteyim.

abin aralık 2017'de 1699,47 TL aldı. mart'ta 2 aylık farkla birlikte 1860,63 TL alacak: bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

abin için aralık'ta 1027 TL evde bakım aylığı aldınız (kasım ayının ücreti), bu ay da 1027 TL alacaksınız. bu ay alınan evde bakım aralık ayının ücretidir. zamlı olarak şubatta alacaksınız. şubatta ocak ayının bakım ücreti olarak 1085,50 TL alacaksınız. 2018 yılının ilk altı ayı için evde bakım aylığı 1085,50 Tl oldu çünkü. bkz:https://www.engelliler.biz/forum/ev...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

hanede 6 kişi yaşıyormuş. 2022 aylıkları gelire dahil edilmez. alınan evde bakım aylığı, annenin aldığı yetim aylığı varsa başka gelir vs hepsini topla hanedeki kişi sayısına böl. sonuç 483,63 TL'den azsa 2022 aylığı kesilmez. verdiğin bilgilere göre de gelir uygun. 5 kişi kalınsa da kesilmez. ancak hanede yaayanlar üzerine araç,tarla, mal mülk varsa, bidlirmediğin başka gelir varsa söyle. vermediğin her bilgi hesabın yanlış olmasını sağlar çünkü.

2022 aylığında resmi ya da gayri resmi her ne ad altında olurs aolsun her türlü gelir, mal mülk hane gelirine dahil edilir. sadece alınan 2022 aylıkları dahil edilmez. bir de oturulan ev sizinse o ev gelire dahil edilmez. kirada oturuyorsanız emsal kira bedeli hanenin toplam aylık gelirinden düşülür.

@Kalem abla

Benim üzerimde kayıtlı 30 dönüm arazi var.Ben Haneden ayrılacam ikametgah adresimi değiştirecem geride hanede 5 kişi kalıyor.
anladığım kadarıyla abimin % 85 engelli raporun 1860,63TL 2022 Aylığıda gelire dahil edilmiyor.

geriye kalan evde bakım ücreti: 1085,50TL + yetim aylığı 830TL ikisinin toplamı: 1915,5 TL

1915,5 TL / hanede 5 kişi = Kişi başı gelir 383,1 TL oluyor. Kişi başı geliri aşmadığı için 2022 aylığı 1860,63 TL Kesilmez.

yani ben ikametgah adresimi değiştirdiğim zaman ailem ile ilişkim kesildiği için sigortalı bir işe girsem bile benim gelirim ailemi etkilemez doğru mu?
ikametgah adresimide aynı ilçede ama ailemin ikametgah adresinden farklı adreste gösterecem.

bu arada 25 yaşındayım (bekarım) ikametgah adresimi değiştirdiğim zaman da bir sıkıntı olmaz değilmi?

yardımcı olsanız sevinirim @Kalem abla

Son düzenleme:
@lotusbilen 25 yaşını doldurduysan ve okumuyorsan elbette ikametini başka adrese aldırabilirsin. ama bu göstermelik olursa, yani ikametin başka yerde olup sen ailenle yaşamaya devam edersen yine haneye dahil edilirsin. bu durumda hane kişi sayısı 6 olurken gelirin de hane gelirine dahil edilir.

ama gidip kendine ailenden ayrı bir yaşam kurmayı düşünüyorsan, ayrı hanede yaşayıp ikametini de oraya aldıracaksan, sosyal inceleme raporuna göre ailenle yaşamadıgın tespit edilirse haneye dahil edilmezsin.

sakın göstermelik ikamet değişikliği yapma ablası. ikamet değiştireeksen kendine yeni bir yaşam da kur. ha ailene elbette gidip gelebilirsin ama onlarla birlikte yaşamakla aynı şey değil biliyorsun.

@Kalem ablam benim adresimi sadece göstermelik için değiştirmiyecem. Çünkü başka çaresi yok mecburen kendime bir yaşam kurmalıyım.

yani bunu yaptıgım zaman Abimin 2022 özürlü aylığı kesilmez değilmi?. Yıl olarak 25 yaşımından gün almışım.

25 Yaşımından (( ay gün)) olarak daha almamışım sıkıntı olmaz değil mi ablam?
Doğum.Tarihi : 10.09.1993

okumuyorsan yaşın sorun olmaz. önemli olan 18 yaş üstü olman. ikametin başka yerde olursa ve ailenle yaşamazsan abinin hanesine dahil edilmezsin. yeter ki başka evde ikamet et ve orada yaşa:) göstermelik değilse seni kimse haneye dahil edemez.
ancak sosyal inceleme raporuyla abinle aynı hanede yaşadığın tespit edilirse haneye dahil ederler:)

Üst Alt