Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 için aldığım rapor vergi indirimi için de geçerli mi? [Soru]

OturanBoğa

Yönetici
Konular
674
Reaksiyonlar
721
bilgi@engelliler.biz adresime gelen bir soru:

• iyi çalışmalar.

Benim %50 raporum var, 2022 için aldım. Bu rapor vergi indirimi için de geçarli midir? geçerli deyilse vergi indiriminden yararlanmak için tekrar heyete mi girmem gerek? veya ne yapmam garek, nereye baş vurmam gereklidir?
    çok teşekkür ediyorum başarılar diliyorum

Elinizdeki raporu aldığınız hastaneye gidip, şöyle bir dilekçe verebilir ve raporunuza "vergi indirimi alabilir" ibaresi ekletmeniz mümkün. Hastanedekiler "bu ne kardeşim" diyeceklerdir, ama isteğini yerine getirmek zorundalar. Getirmezlerse idari açıdan şikayet eder, gerekirse hukuki süreç başlatabilirsin:

Not: Elindeki raporun tarihi kaç?

• ................... Hastanesi Başhekimliğine

16 Temmuz 2007 günkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 'Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması'nı düzenleyen 9. maddenin 5. fıkrası, "Özürlü sağlık kurulu raporlarında, raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin özür grubuna uygun hakları, özürlü sağlık kurulunca değerlendirilerek bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 sayılı formda gösterilen raporun arka yüzünde bulunan açıklamalar bölümü dikkate alınarak yazılır. Raporun kullanım amacı bölümüne, bireyin özür grubuna uygun hakları değerlendirilerek yapılan değerlendirmeler; sonuç bölümüne evet, hayır ya da değerlendirilmedi ibarelerinden birisi kullanılmak suretiyle yazılır ve bu bölüm hiçbir suretle boş bırakılmaz." talimatını, 'Özürlü sağlık kurulu raporunun tasdiki ve verilişi'ni düzenleyen 14. maddenin 2. fıkrası ise, "Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün kullanabileceği hakları sayısınca çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir." talimatını vermektedir.

Ayrıca Sağlık Bakanlığının, 03.03.2004 tarih, 3539 sayı ve 2004/30 no'lu genelgesi, "özürlü sağlık kurulu raporları için muayene, tetkik ve rapor ücreti alınmamalı" talimatını; ve 14.02.2002 tarih, 17983 sayı ve 2002/128 no'lu genelgesi ise "Özürlü kişilere randevu, muayene ve diğer hizmet birimlerinde öncelik verilmesi, hastanelerde bekletilmemeleri, gerekli hallerde özel bir günde sağlık kurulunun toplanmasının sağlanması, ayrıca Eğitim Ve Arştırma hastanelerimizde ''Özürlü Polikliniklerinin'' ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenmesi" talimatını vermektedir.

Bu hükümler çerçevesinde, vergi indirimi alabileceğime dair ibarenin rapora işlenerek iki nüsha halinde tarafıma verilmesini arz ederim

Üst Alt