Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 için başvururken memur olan babamın gelirini söylemedim..?

bizbiz

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
19 yasındaym % 40 engellıyım babam memur ama babam faydalanmıyorum sıgortadan su anda yesıl kartımda yok amaas ıcın basvurdum evın gelırını falan sordular
babamın maası benı etkılermı babamla hıcbır bagım yok sadece beraber yasıyoum dedıgım gıbı sıgortamda yok.acaba baglanabılırmıym engellı maasına

bılgılendırrsenz sevınırım

sizden gelir için belge istemediler mi sonra sorun olur

19 yasındaym sıgortam yok bı gelırım de yok zaten ama babamın gelırı var

babam benı etkıler mı su anda yıne

ama babamla ılıglı bısey ıstemedıler sadece eve gelcz dedıler

bıde ankaradan mı gelıyor bu sonuc yoksa bulundugum ıl de mı bellı oluyor

Bagli bulundugunuz sydv baglar maasinizi. Bir ayda belli olur. Evde kac kisi yaşıyorsunuz calisan kac kisi ve ne kadar maaş alıyorlar yazarsan daha cok yardimci oluruz

5 kısı evde yası sadece babam calısı memur yanı

bizbiz, babanın geliri dahil edilir.
evde 5 kişi yaşıyormuşsunuz bu durumda hanenin geliri 1276,10 liraya eşit ya üstünde olursa aylık bağlanmaz.
Mütevelli heyeti muhtaçlık kararını verdikten sonra ve bu karar olumlu ise sisteme girilir ve SYGM tarafından onaylandıktan sonra aylığın bağlanır.
sonucu vakıftan ya da alo 144'ten öğrenebilirsin.
vakıf mütevelli heyeti muhtaç olmadığın yönünde karar verirse bu karar sana tebliğ edilir.

ayrıca hanenin gelirleri sadece maaş uzerinden tespit edilmior. ev, araç,tarla ,arsa vs her türlü gelir ve gider dikkaate alınıyor.
muhtaçlık tespitinin nasıl yapıldığını ve hanenin gelirlerinin nasıl dikkate alındığını anlamak açısından özellikle altlarda hanenin gelirleri kısımlı yeri oku:http://www.engelliler.biz/forum/202...-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

pekı babamın kredı borcu var kredıyle alınan ev bı sıkıntı olur mu

her ay 1000 lıra gıbı bır kredı borcumuz var bunuda eklersek maastan bısey kalmıyor kı gerıye
acaba babamın ustune ev olması aglıgı etkıler mı

kredi hesaba girmiyor hesaba girse herkes kıredi çeker bakın benim gelirim krediye kesiliyor der hayvan terli devlet yemez

nasıl hesaba gırmıyor kredı sonucta gıder degılmı 1000 lıra maası olanın 500 lırası kredıye gıderse ne kalıyr kı

hiç bir gider hesaba girmiyor

2022 maşında sadece gelire bakılıyor giderler düşülmüyor

evet bizbiz, arkadaşlar doğru soyluyor 2022 için gelir hesabında maaşın net tutarına bakılır. kredi için maaştan para çekilmiş bakmazlar.

evet ev de gelir hesabına dahil edilir. link vermiştim orayı incele demiştim. orada şyle yazıyor:
[FONT=tahoma]Hanenin; mülkiyeti hane bireylerinden birine ait olan ikamet ettiği konutu ile mülkiyeti başka birine ait olmakla birlikte kira ödemediği konutu için konutun (takdir edilen / beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri, [/FONT]
[FONT=tahoma]3) Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen / beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri ve (takdir edilen / beyan edilen) kira getirisinin toplamı,

Buna gre evin rayic bedelinin 240'ta biri hesaplanıp hane gelirine eklenecek. hanenin toplam geliri de kişi sayısıına bölünecek. kişi sayısına düşen aylık miktar 255,22'ye eşiy ya da ustunde ise aylık baglanmaz.[/FONT]

Üst Alt