Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ahmetak
muhtarlıktan fakir ilmuhaberi aldıktan sonra,ilçe sosyal yardımlaşma vakfına başvuru yapın,durumunuza göre nakdi yardım ve düzenli gıda yardımı yaparlar.
ahmetak
Yoğunluk durumuna göre değışir fakat,bir ay içinde sonuçlanır sanırim.
Başvurudan sonra 15 gün içinde evinize vakıftan görevli eksper gelir durumunuzu rapor eder,yardımı hak ederseniz bir ay içindede onaylanır.
Vakıfın sevki ile gidilecek hastanede %40 ve üstü rapor alınırsa o kişiye 2022 maaşı bağlanıyor.
Kişi şayet %40 rapora ulaşamaz fakat maddi muhtaçlık sınırları içinde ise o kişiye nakdi yardım ve gıda yardımı gibi daimi yardımlar yapılıyor. Bunlar içinde en önemli kural,kişinin sosyal güvencesi olmamasıdır.
yani kişinin özürlü yada engelli olduğundan sorumlu hastane evet iki yardım şekli nakdi yardımı yanında gıda yardımı dahil mi ? yoksa bunlar nakdi yardım tek yada gıda yardımı tek olarak mı veriliyor bilgi için tesekkür ederim
@ahmetak
Kişinin ihtiyaçlık durumunun ortadan kalkması halinde,yardım kesilir.
Fakat kişide, Sürekli yardıma muhtaçlık varsa,ve bu ölene kadar devam ederse,bu kanun kadırılana kadar yardımda devam eder ki,bu kanunda öyle kolay kolay kalkmaz. Yani ölene kadar devam eder.