Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 için fakirlik belgesi nasıl alınır?

ahmetak

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
fakirlik belgesi gelirihiç olmıyan kişiye verilir mi ? yani 4a b c olmıyana nereye müracaat edicez ?

Mehmet005

ne gibi şartlar var 4 a b c sigortası olmıyan tek yaşıyanfakir işsiz biri bu parayı alabilir mi ?

ahmetak
muhtarlıktan fakir ilmuhaberi aldıktan sonra,ilçe sosyal yardımlaşma vakfına başvuru yapın,durumunuza göre nakdi yardım ve düzenli gıda yardımı yaparlar.

Mehmet005

yani durumunuza göre derken maddi olanaklar tam eksikse yada orta eksikse alınıcak yardım oranı değişiyor ? gibi

ahmetak

başvuruya ne kadar zamanda sonuç alınıyor ? engelli özürlü olduğu araştırılır mı vakıf tarafından lütfen cevap yazsın biri

ahmetak
Yoğunluk durumuna göre değışir fakat,bir ay içinde sonuçlanır sanırim.
Başvurudan sonra 15 gün içinde evinize vakıftan görevli eksper gelir durumunuzu rapor eder,yardımı hak ederseniz bir ay içindede onaylanır.

şunuda merak ediyorum cevap bulamadım vakıf tarafından özürü engeli araştırılıyor mu ? böyle bir şart var mı vakıfta

@ahmetak
Kişideki engellilik durumunu hastane belirliyor,

Vakıfın sevki ile gidilecek hastanede %40 ve üstü rapor alınırsa o kişiye 2022 maaşı bağlanıyor.

Kişi şayet %40 rapora ulaşamaz fakat maddi muhtaçlık sınırları içinde ise o kişiye nakdi yardım ve gıda yardımı gibi daimi yardımlar yapılıyor. Bunlar içinde en önemli kural,kişinin sosyal güvencesi olmamasıdır.

Mehmet005

yani kişinin özürlü yada engelli olduğundan sorumlu hastane evet iki yardım şekli nakdi yardımı yanında gıda yardımı dahil mi ? yoksa bunlar nakdi yardım tek yada gıda yardımı tek olarak mı veriliyor bilgi için tesekkür ederim

ahmetak
Bunları yukarıda anlatmıştım,kişinin ihtiyaç durumuna göre değerlendiriliyor.

başvuru sonrası ayrıca ne kadar süre ile fakirlik muhtaçlık yardımı alabilinilir ? 5-10 sene süresiz mi ? saygılar

@ahmetak
Kişinin ihtiyaçlık durumunun ortadan kalkması halinde,yardım kesilir.

Fakat kişide, Sürekli yardıma muhtaçlık varsa,ve bu ölene kadar devam ederse,bu kanun kadırılana kadar yardımda devam eder ki,bu kanunda öyle kolay kolay kalkmaz. Yani ölene kadar devam eder.

Mehmet005

her sene yada-3 5-10 senede denetim yapılacak diye bir olay yoktur herhalde kişi sonsuza dek devam eder

@Mehmet005

yani denetimi ilk defa yaptıktan sonra hergün yada her ay gelir mi?

ayrıca 2022 maaşı nerde hangi kurumdan veriliyor ssk mı ? yoksa başka kurum mu

Üst Alt