Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 için heyet geldi. Süreç?

Dejaw

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ,
2022 aylığı için geçen hafta başvurdum, bugün heyet geldi, sorular sordular ve çok garip bir soru ile karşılaştım "engeliniz nedir? Belli olmuyor" Düşününce belli olmaması güzel diyorum ama..
Çok şaşırdım evimize pek misafir gelmez mesela, sabah geldiler annem beni uyandırdı ve aşırı heyecanlandım. Sadece sol gözüm görüyor ve o da %10 . Dışarıda insanların bakışlarından anlarsınız ya, anlaşılmayacak bir durum yoktu o an ben görevlinin yüzünü bile net seçemiyorken.
Belki çok kırıldığım ve açıklama yapmak zorunda kaldığım için kötü algıladım ama her neyse...
Konuya geleyim;

15 gün içerisinde sonuç belli olur dediler ve gittiler.
4 -5 gün sonra geldiklerine göre çabuk belli olur mu?
Babamın arabasının plakasını almışlar (Tofaş) neyi değiştirir.
19 yaşındayım, üniversite öğrencisiyim(dondurdum), Evimiz kapıcı dairesi, yarı bodrum 1 Araba ve 2 motor var motorlar babam satmak istediğinde alıcının bir problem çıkarması sebebiyle mahkemelik.
Kardeşim üniversitede ben ise sağlık sorunları yüzünden dondurdum(heyet sordu açıkladım.)
Toplam gelir babam=1400 annem ise işsizlik maaşı=500
Raporum %48
2022 aylığı alma olasılığım nedir,onaylanırsa ne zaman yatırılır,ret gelirse tekrar başvurma hakkım veya itiraz hakkım doğar mı?
Şimdiden teşekkür ederim.

Dejaw
2022 engelli aylıgının baglanabilmesi için hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altında olması gerekir. bu hesap yapılırken alınan 2022 aylıkları haricinde her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır. ayrıca araç, oturulan ev dışında ev, tarla vs mal mülk de gelire dahil edilir. mesela aracın kasko/rayic degerinin 120'de biri hane gelirine ekleniyor.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 2016 yılı için belirlenmiş 392,49 TL'yi geçerse 2022 aylık talebiniz reddedilir.
hanedeki kişi sayısını yazmadıgınızdan dolayı buradan bir şey diyemiyorum.
belirttiğim sınırı geçiyorsanız ve karar olumsuz olursa sonradan şartlarınız uygun oldugunda tabi ki tekrar başvurabilirsiniz. muhtaç bulunmadıgınız takdirde (hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçerse) itiraz etseniz de sonuç alamazsınız.

Giderler göz önünde bulundurulmuyor mu?
4 kişiyiz hesaplandiğinda 100 lira kadar aşıyor ancak okuyan kardeşim var ve ben de şuan kaydimi tekrar açtirirsam "okuyamayacak" duruma geliyorum.
Iş imkanı kısıtlı, gece garsonluk yaptığım oldu saģlık durumum biraz daha iyiyken.
Hayret ediyorum gerçekten. Geçinmek için çalıştığım süre zarfı 120 günü aştıģı için ne burs ne de kredi alamadım. Kyk 'da bile kalamıyorum.
Hayret ediyorum cidden hayret ediyorum. Yaşamayalım en iyisi.

Yanıtınız için teşekkürler.
Allah herkesie bereket versin zira paran yoksa, bereketin yoksa yaşamak zor.

Dejaw
ablacım hanede 4 kişiyseniz bu durumda maalesef sana 2022 engelli aylığı baglanmaz.
sağlık durumum bozuldu diyorsun. nasıl, ileri düzeyde mi? günlük işlerini yapmada başkalarının yardımına ihtiyaç duyuyor musun? engelli sağlık kurulu raporun var mı? ağır özürlü kısmı evet olarak işaretli mi?

Üst Alt