Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 kanunu için güncelleme istegi ile eve mektup geldi..?

mikado456

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
kardeşimin vasisiyim.18 yaş üstü . % 90 ağır özürlü...eve mektup geldi.bugün sosyal dayanışmaya gittim. yeni kanuna uyup uymadığınıza bakılacak dendi. sorularım şu

1. maaş kesilirse( 303 lirayı geçiyor) evde ben ,eşim ve engelli kardeşim var...saglıktan da düşer mi.

eşimin yani eniştenin emekli maaşını 3 bölünce 303 lirayı aşıyoruz..devlet ENİŞTEYE sen bak mı diyor şimdi...

2.bu yasanın değişmesi için bir girişim var mı

3.benden ve eşimden gelir ve varlık tespiti için İZİN kağıdı imzalamamız istendi . ben işlem yapmazsam maaş otomatik kesilır mi..nasılsa olsa limiti aşıyoruz onlar kessin diye bekleyeyim mi

4.maaşları kesilenlerden geriye dönük ödeme isteniyor mu...o zaman ki mevcut yasaya aykırı bir durum yok şükür.

KALEM hn.sizden ricam beni aydınlatır mısınız.

mikado456

1. 2022 aylıgı kesilirse 60/c 3 kapsamındaki (eski yeşil kart gibidir) GSS sağlık güvencesi iptal olur. iptal olduktan sonra vakfa gidip GSS gelir testi yaptırırsınız ona göre tekrar GSS sağlık güvencesi olur.
2. çok girişim oldu ama sonuç alınamadı. Sitede de girişim yapıldı uyelerin çoğu izledi.
3. imzalayıp imzalamamak size kalmış, bu konuda bilgim yok. sonuçta sosyal incelemenizi yapacaklar. muhtaçlık sınırını geçtiğiniz tespit edilirse 2022 aylıgı kesilecek.
4. yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılmaz size. borçlandırılmayacaksınız. sadece aylık kesme işlemi yapılır.

çok teşekkür ederim kalem hn. onların kesmesini mi bekleyeyim.ben mi iptal edilsin diye dilekçe vereyim. eşimin emekli maaşı sadece 3 e bölününce geçiyor limit i( 80 lira kadar )

mikado456
iptal feragat dilekçesiyle mümkün. feragat dilekçesi de vermeyin. keserlerse onlar kessin. bu arada 2016 yılı ilk altı ayı için muhtaçlık sınırı 392,49 Tl oldu. yine sınırı aşıyor musunuz?

sevgili kalem...size minnettarım.iptal dilekçesini verdiler bana imzalamamı istediler.ama sonra vasilik belgeme bakıp imza yetkin yok dediler.git mahkemeye izin al dediler....gittim mahkemeye oradakiler ' nasıl olur... bu vasilik daha ne isteniyor' dediler. ben de bir daha gitmedim imzasız dilekçe örneğini bile geri götürmedim...dediğiniz gibi onlar kessin... sevgiler....

Üst Alt