Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaş alma durumum nedir?

Ed2323

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler 2022 ben 23 yaşındayım 4.5 ay önce işten çıkmak zorunda kaldım.Bunun sebebi sağlık problemlerimin artmasıydı.Askerlikten muafım raporum var.Aile bütçesine katkıda bulunmak için rahatsız olsamda çalışıyordum ama çalıştığım yer artık benim sağlık sorunlarımın artmasıyla beraber ayrılmamı istedi.Bunun üzerine gss için kaymakamlığa 1.5 ay önce çağrıldım ve bana bu maaşı neden düşünmüyorsun diye sordular bende istiraat ederim iş bulurum di
Ye düşündüm fakat iş bulamadığım gibi durumumum kötüleşmesiyle beraber birde gss primi ödüyorum 42 tl olarak ama bu parayı artık ödemem zor oturduğum yerden çıkmak zorundayım muhtemelen ailemin yanına taşınacağım başka çarem yok.Devlet hastanesine gittim(her iki ayağımda ileri derecede düz tabanlık)var ve zaten yürümekte zorluk çekiyorum bazen değnekler ve oturmam tavsiye ediliyor ama daha önceden daha kötü durumdayım çünkü birde karaciğer enzimlerim ciddi derece yükselmiş ve fonksiyon bozukluğu var dediler evde kalmam ve ilaçlar ile kontrol altında olmam gerektiği söyelendi.Ordada durumum anlattığımda senin durumun açık madem askerlikten çürük raporunda almışsın bu durumda sağlığın kötü ve engel oranın tutarsa durumunun kötü olduğunu kaymakamlığa söyle onlar sevk yazısı ile seni bir devlet hastanesine göndersinler özür oranın 40 çıkarsa ve üstünde mal mülk yoksa dediler bu maaşı alabilirsin dediler.
Şimdi benim ne yapmam lazım durumum kötü babam emekli.1.150 tl emekli ile geçiniyor başka gelirde yok kiralık evde oturuyorlar.Benim bir gelirim olmadığı için mecbur onların yanına taşınacağım.Benim izlemem gereken yol nedir.

Geçmiş olsun, Bir An önce Sevk yazısı ile Engelli Raporu için Sevk yazınızı alın. Sonrasında Maaş otomatik olarak bağlanacaktır. Evde Bakım Maaşı - Engelli maaşı gibi konularda müracaat edebilirsiniz. Forumda nereye nasıl başvurmanız gerektiği ve başvuru formları var. ilgili konu başlıklarından bakabilirsiniz.

Mehmet şu an GSS için prim ödüyormuşsun bu durumda sana 2022 aylığı baglanmaz.
babanların evinde kaç kişi kalıorlar bilmiorum. oncelikle oraya taşın. ikametini aldır. dilerim kalabalık bir ailesinizdir. sonra vakfa git ve 2022 aylığı için başvur. onlara ailenin yanına taşındıgını soyle. GSS için prim ödeyemediğini de. vakıf durumunu inceler. Oncelikle GSS priminden kurtulman lazım. Dilerim gelir testinden geçersin de prim ödemezsin. yoksa 2022 aylığı baglanamaz sana.

Üst Alt