Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaş başvurumuz gelir kriterlerinden dolayı reddedilmiş..?

tutku205

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
kasım 2015 dönemine kadar 2022 maaşı alıyorduk, oğlum 18 yaşına girdiginden dolayı maaşı kesildi ve biz 15 aralık 2015 te % 70 sürekli raporuyla tekrar başvuru yaptık ama bugün sosyal yardımlaşmaya gittigimde gelirden dolayı red edilmiş. Bizim gelir 830 tl evde bakım maaşı ve 25 dönüm arazi var bu 25 dönümün geçen yıl gelir tesbiti yıllık 9 bin tl çıktı başkada gelirimiz yok ailede 9 kişi var acaba 2016 mıhtaçlık sınırı yükselmiş tekrar başvuru yapabiliniyim ve sonuç ne olur teşekkürler

subat ayında tekrar baş vurun yeni yasa şuan mecliste gelir kiriteri kalkıyor şubatta sdyv tekrar gidip başvuru yapın

Bugün tarım müdürlügüne gittim arazi yıllık geliri gelir tesbitinde 8.300 tl çıktı evde bakım maaşıda yıllık 10.500 tl toplamı 1500 tl kadarda tarım desteklemesi alıyorum gelirlerimiz bunlar yıllık20.300 tl yapıyor bunu 12 aya bölersek aylık 1691tl yapıyor, 1691 tl yide 9 kişiye bölersek 188 tl düşüyor, muhtaçlık sınırı 303 tl ama maaşa red geliyor anlamış degilim.bugün sosyal yardımlaşmaya gittim 1 ay sonra tekrar basvur dedi

tutku205

evde bakım aylığı 888,17 TL oldu.

tarım desteğiyle birlikte arazilerden sağladığınız yıllık gelirin aylık ortalaması ise 816,67 TL

tarlaların rayic değeri de hesaplanıp gelire dahil ediliyor. rayic degeri ne kadar tarlaların?

ilgili yönetmelik şöyle der:

"7) Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,"

bir de şurada yazılanları bir oku başka gelir var mı? varsa belirt lütfen. hanede yaşayan herkesin aylık geliri, malı mülkü dikkate alınır.
bu arada 1.1.2016- 31.12.2016 tarihlerinde geçerli olmak üzere muhtaçlık sınırı 392,49 TL oldu. oğlun gitsin vakfa başvurusunu yapsın.

"a) Hanenin gelir durumu;
1) Tespit/beyan edilen aylık net maaş, ücret, nafaka, yevmiye ve diğer gelirlerin yıllık tutarının aylık ortalaması,
2) (Mülga:RG-25/3/2014-28952)
3) Hanenin ikamet ettiği konut haricinde diğer konutları için (takdir edilen/beyan edilen) rayiç bedelinin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120’de biri,
5) Dükkânlar için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) kira getirisinin toplamı,
6) Dükkân için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa dükkânın rayiç bedelinin 120’de biri,
7) Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
8) Hanenin binek aracı için aracın kasko/rayiç bedelinin 120’de biri,
9) Hanenin ticari/ zirai amaçlı aracı için aracın kasko bedelinin 120’de biri, kasko bedelinin belirlenememesi halinde ise rayiç bedelinin 120’de biri ile bu araçların (takdir/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
10) Hanenin büyük ve küçükbaş hayvanları için il/ ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden temin edilen yıllık getiri miktarının aylık tutarı,
11) Hanenin tespit/beyan edilen banka mevduatları için aylık faiz getirisinin iki katı tutar,
12) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) 2022 sayılı Kanun gereğince bağlanan aylıklar hariç olmak kaydıyla, 24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 7 nci maddesi gereğince yapılan evde bakım ödemeleri dahil, sürekli ve düzenli olarak alınan şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım, burs, harçlık gibi nakdî olarak verilmekte olan sosyal yardımların aylık ortalaması,
13) Aynı hanede ikamet etmemesine rağmen nafaka yükümlüleri tarafından sağlanan destek tutarı,
14) Tarımsal destek geliri tutarı,
15) Uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışanların gelirleri,
16) Diğer gelirlerin toplamının aylık ortalaması,
dahil edilerek yapılan hesaplama ile belirlenir."

İtiraz hakkım varmı

İyi günler. Benim oğlum 18 yaşını doldurdugundan dolayı maaşı kesildi tekrar müracat ettik ve gelir yüksek diye red oldu tekrar başvuru yaptım gelir belgesiyle birlikte 25 dönüm arazim var geliri yıllık 8 bin tl çıktı evde bakım maaşı alıyorum yıllık 10.500 tl tutuyor gübre desteklemesi alıyorum yıllık 320 tl ve iyi tarım parası alıyorum yıllık 1200 tl gelirlerimin toplamı bunlar aile 9 kişi bunu böldügümüz taktirde 392 tl olmuyor,geçen hafta evde resimler çektiler kardeşimin traktörü kapıda duruyor onuda bana yazmışlar traktör ve devir kardeşimin. Yani bu heyeti
nereye şikayet edebilirim veya nereye itiraz edebilirim tşkler

İl tarım müdürlügünden arazinin yıllık gelirini çıkarttım 8000 tl idi bunun belgesinide verdim, yani 9 kişiye ayda 392 tl çıkması mümkün degil

tutku205
yukarıdaki mesajımda sana hane gelir durumu ile ilgili alıntı yaptım yönetmelikten. o kısmı oku ve başka gelir, mal mülk var mı belirt dedim. önce sorularımı cevaplar mısın lütfen?
ayrıca hanede 9 kişi kalıyormuş. kalan 9 kişinin de her ne ad altında olursa olsun tüm gelir, mal, mülklerini belirt.

yukarıdaki mesajımı tekrar dikkatle oku, verdiğim linki dikkatle incele ona göre hanedekilerin her gelirini,malını,mülkünü belirt.
bu arada tarlaların rayic degerini de öğren.

Üst Alt