Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaş başvurumuz kabul edildi. Ne zaman ne kadar maaş bağlanır?

Ahmet Yusuf

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Mayıs ayında başvuru da bulunduk. Haziran ayı içinde kabul edildi. Eylül de ilk 2022 maaşını ptt den alabilirsiniz dediler. Oglum 06.05.2016 doğumlu.

Eylül ün kaçında alabiliriz ptt den.?
Ve ne kadar yatar? 18 yaş küçük engelli bakım yardım ı

Bir de:
Oğlum yüzde yetmiş sekiz engelli. Ağır engelli durumu Hayır yazıyor. 1 yaşında henüz. Ben işsizim. Eşim ev hanımı. Anne babamın yanında kalıyoruz. Hane de 6 kisiyiz. Anne babamın emekli maaşı toplamı 1900 başka da bir gelir yok. Ev annemin üzerine. Benim üzerime bir araba var. Yine de evde bakım ücreti ne başvurabilir miyim.

Ahmet Yusuf oğlunuz 18 ya ş altı olduğu için 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı alacaksınız eylül'de. başvuru tarihiniz mayıs olduğuna göre aylık başlangıç tarihiniz 1 Haziran olur.
eylül'de birikmiş paranızla birlikte toplam 2241,51 TL alacaksınız.
ödeme günleri için bkz: https://www.engelliler.biz/forum/20...donemi-odeme-gunleri-ve-aylik-miktarlari.html
e-devlet şifreniz varsa 2022 aylığı ile ilgili kısma girin. orada hak sahibi olarak kim yazıyorsa onun doğum tarihine göre ödeme gününe bakın.

çocuğunuzun raporunda ağır özürlü ibaresi olmadığı için evde bakım aylığından yararlanamazsınız. gelir açısından sorun yok, uygunsunuz. ama agır özürlü rapor olmadığı sürece evde bakım aylığından yararlanmanız imkansız. ağır özürlü rapor da yetmez. çocuğunuzun bakıma muhtaç durumda olması gerekir: https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
bakıma muhtaçlık durumu değerlendirilirken de yaşından kaynaklı yapamadıkları dikkate alınmaz. sadece rapordaki hastalıklarından dolayı yapamadıkları dikkate alınır.

Üst Alt