Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaş başvurusundan sonra ilk maaş ne zaman başlar?

shn054

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Hayirli gunler herkese bir sey sormak istiyorum 4. Ayda basvurumu yaptim onaylandi dediler bana sanirim haziran ayinda para yatiyormus bana 2 aylik yada 9.ayda alirsin dendi boyle durumla karsilasan oldumu ? Yada 2aylikmi verirler ? Yardimci olursaniz sevinirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Onaylandiysa basvuru tarihten sonra birikmis parayi alin.

Tesekkurler kardesim pttye yatiyormus sanirsam ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

shn054 2022 aylığına 4. ayda yani Nisan 2017'de başvurmuşsun ve aylığın da onaylanmış.
Nisan ayında vakfa başvurdugunda raporu teslim ettiysen ve sana başvuru alındı belgesi verildiyse bu durumda aylık başvuru tarihin nisan.
aylık başlangıç tarihin de 1 mayıs olur.
işlemler yetişirse ilk ödemeni Haziran'da doğum yılının son rakamına göre belirlenmiş günde herhangi bir PTT şubesinden alabilirsin.
sana 1 Mayıs'tan 1 Haziran'a kadar 1 aylık ödemeyle birlikte haziran dönem maaşı birlikte ödenecektir.
(haziran dönem maaşı= haziran,temmuz ve agustostan oluur. haziran'da 3 aylık olarak peşin ödenir.)
haziran'da toplam eline haziran maaşı ile birlikte 1 aylık birikmiş ödeme yapılacaktır sana. rapor oranını söylersen alabileceğin toplam miktarı hesaplarım sana.

bu arada e-devlet şifren varsa oradaki bilgileri kimlik bilgilerini gizleyerek buraya kopyala lütfen. başvuru tarihini görmek istiyorum.
ya da sen bana yardımcı ol.
1. vakfa başvuru sırasında engelli sağlık kurulu raporunu verdiğinde sana başvuru alındı belgesi vermeleri lazım. bu işlem hangi ayda oldu?
2. hanene sosyal inceleme için hangi ayda geldiler?

Kalem ablacim bugun e sevlet aldim ve baktim pttdende bakildi hesap 1325 tl yatmis giris 4.ayin 6sinda yapilmis bir yerde bir sorun var cozemedim :)

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

shn054 e-devlet şifresi aldıysan e-devlete gir. 2022 aylığı ile ilgili ekranın resmini buraya kopyala. kimlik bilgilerini de gizlemeyi unutma.
e-devlette yazılanları kesinlikle görmem lazım. e-devlette ne yazıyor bir bakayım, sonra devam ederiz.

shn054 e-devlet şifresi aldıysan e-devlete gir. 2022 aylığı ile ilgili ekranın resmini buraya kopyala. kimlik bilgilerini de gizlemeyi unutma.
e-devlette yazılanları kesinlikle görmem lazım. e-devlette ne yazıyor bir bakayım, sonra devam ederiz.[/QUOTE Kalem
4e9903b676364652a5a59899a76063a6.jpg
c41d1c1a070da55afe7faaa89a638c62.jpg

shn054 sana haziran'da toplam 2119,28 TL ödeme yapılmış görünüyor. bu ödemeyi haziran'da çektin di mi?

shn054 sana haziran'da toplam 2119,28 TL ödeme yapılmış görünüyor. bu ödemeyi haziran'da çektin di mi?
@evet abla ve dedim neden fazla diye dediler ki 4 aylık olarak hesaplanmis fediler bende acisi cikar bi yandan dememe kalmadi bu ay cikti verdiklerini aldilar [emoji16]

shn054 mayıs ve haziran dönemini yani 4 ayın maaşını sana haziranda ödemişler.

Nisan 2017 tarihinden önce hiç 2022 aylığına başvurmadın. Nisan 2017 ilk başvuru tarihin.
Nisan'dan bu tarihe kadar hiç sigorta girişin, sigorta kaydın olmadı.
muhtaçlık durumunda değişiklik yok

bunlara itirazın var mı?:)
yoktur:)

sistem kafayı yemiş ablası. kesinti yapılacak bir durum yok gibi görünüyor ortada.
aylık kesmeyi gerektirecek bir durum olsa zaten aylığın kesilirdi.

peki o son ödemen olan 1329 TL'yi çektin mi?

@Kalem aynen abla durum yok suan hala hesapta duruyor dilekce falan yazmam gerekirmi yoksa bayram sonrasi sosyal yardimlastrmaya bi gideyim mi

shn054 bayram sonrasını bekleme. aşağıda hazıradığım dilekçeyi hemen BİMER aracılığıyla gönder.

forma kimlik, adres bilgileirni vs girersin zaten. BİMER aracılığıyla aile ve sosyal politikalar bakanlığına gönderirsin.

06.04.2017 tarihinde % xx oranlı engelli sağlık kurulu raporumla birlikte 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı için vakfa (SYDV) başvurdum. Aylığım onaylandıktan sonraki ilk ödeme dönemi olan Haziran'da aylık başlangıç tarihim olan 1 Mayıs'tan itibaren toplam olarak 2119,28 TL aldım.

eylül ödeme döneminde ne kadar alacağımı öğrenmek için e-devlete baktığımda, son ödeme miktarı olarak 1329,61 TL yatırıldığını gördüm.

% 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı 1 Temmuz 2017'den itibaren 1699,47 TL (3 aylık) olmuştur. daha önce peşin olarak aldığım haziran dönem aylığındaki Temmuz ve Ağustos aylarının farkıyla birlikte bu miktar 1772,80 TL olmuştur.

engelli sağlık kurulu raporumda özür oranım % xx olduğuna göre bana bu Eylül döneminde 1772,80 TL yatırılması gerekirken 1329,61 TL yatırılmış. Yapılan bu hatanın düzeltilmesini, ödenmeyen miktarın tarafıma ödenmesini ve yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederim.

NOT: XX yazan yerlere rapor oranını yazarsın.

BİMER'den cevap geldiğinde de beni haberdar et ve gelen yazıyı buraya aynen kopyala.

Aylığımda bilmediğim bir nedenle kesinti yapılıyor. Ne yapmalıyım?

Kalem abla gecen yanı 3 ay once 1320 kusur para aldım ve sımdı tekrar 1.274 tl hesabıma para yattı olarak gorunuyor e devllette %80 raporum var kesıntı olabılırmı abla yardımcı olabılırmısın acaba rıca etsem hastanede tedavım devam edıyor acaba dıyorum hastene mı kesıyor ? yesıl kartlıyım aynı zamanda bı cvp beklıyorum ablacım sımdıdn tesekkurler.

shn054 evet maaşında kesinti yapıldığı belli. ama bu kesintinin kaynağı hastane değil ablası. 2022 aylıklarından kimse kesinti yapamaz. ancak 2022 aylığı ile ilgili bir borcun varsa aile ve sosyal politikalar bakanlığının ilgili genel müdürlüğü onu aylıklarından tahsil edebilir. sen vakfı ara yarın kesintinin sebebini öğrenmeye çalış. alo 144'ü de ara öğrenmeye çalış.
sen eylül'den önce de haziran'da maaş aldın mı?
eger haziran'da maaş aldıysan eylül'de de eksik almışsın.

bu ay sen 1699,47 TL almalıydın.
gelişmelerden de haberim olsun.

Kalem

Evet abla 1.320 civariydi sanirim o zmanda seninle konustuk belki hatirlarsin 144 aranmiyor avla direk dusuyor hat =( sence ne gibi bir kesinti olabilr abla bir fikrin varmi daha once karsilastigin bir olay ?

Kalem

Ablacim aradim 144u almis ildugim fazla odemeden dolayi kesinti yapiliyormus fakat ilk aldigim aylik 2.200 civariydi 2 kez kesinti yapildi halen devam edermi bu kesinti valla anlqyamiyorum ben bunu [emoji4]

[FONT=sans-serif]@[/FONT]shn054[FONT=sans-serif] [/FONT]
[FONT=sans-serif]evet, ablası daha önceden karşılaştıgım bir olay var. bir uyemize yanlışlıkla ödeme yapılmış. sistemden kaynaklı bir hata yuzunden.onlar da hatayla yatırdıkları parayı maaştan kesinti yaparak tahsil etmişler. o uye de gelip sormuştu senin gibi. vakfa sordu. meger üyeyi borçlandırmışlar ve borcu takside bölmüşler, maaşlardan geri alıyorlarmış. uyenin haberi bile yok düşün. tıpkı senin gibi.[/FONT]

[FONT=sans-serif]sende de durum boyle mi bilemem. ama aylığın eksik yatıyor. kesinti yapıldığı belli. bu kesintiyi vakıf ve aile bakanlığı sosyal yardımlar genel müdürlüğünden başkası yapamaz. [/FONT]

[FONT=sans-serif]borç için, hastane için, kimse senin aylığından kesinti yapamaz bu yetki kimsede yok. o yüzden yarın vakfa gidip dilekçe yaz, maaşındaki kesintinin gerekçesini sor, yazılı olarak bilgilendirilmeni iste. dilekçenin sayı ve tarih numarasını kesinlikle almayı unutma.

[/FONT]
@shn054 fazla ödenen miktarı bilmeden ne kadar süre kesinti yapılacağını söyleyebilmem imkansız. vakfa gidip sana fazla ödenen miktar ne kadarmış öğren? bu ödenen miktarı ne kadar süreyle kesinti yaparak tahsil edeceklerini sor. faiz işletip işletmediklerini de sor. fazla ödenen miktarı bilirsem ben de ne kadar süre kesinti yapılacağını sana söylerim zaten.

kesintinin gerekçesini vakfa da sor. niye fazla ödeme yapılmış bunu muhakkak öğren.
aslında bana kalırsa bir dilekçeyle vakfa aylığından iki defa kesinti yapıldığını bu kesintinin gerekçelerini " sor. sana yazılı olarak cevap vermelerini sağla bu yolla. nasıl bir hata yapmışlar bakalım:) işlem doğru mu değil mi görelim.

Kalem

Abla valla bende bilmiyorum ki soruyorum kimse mantikli bir sey diyemiyor hesaplamada yanlis yapiliyordur dedi kaymakamliktan verildiginden diyorlar 144 aradim ne kadar yapildigini bulemiyoruz dedi bir dahaki sefere duzelir dedi ama bakalim yine kesilcek sanirsam =)))

shn054 vala böyle iş olmaz. vatandaşın maaşından kesinti yapılacak ama vatandaşı bu durumla ilgili olarak bilgilendiren yok! olmaz böyle ablası! işi mevzuatına uygun mu yapıyorlar, bu şekilde bilemeyiz ki!

sen bir dilekçe ile aylığından iki defa kesinti yapıldığını ve bu kesintilerin gerekçelerini tarafına yazılı olarak bildirilmesini iste. dilekçeni kesinlikle kayda alsınlar.
yahu ne yaptıklarını bilmediğimiz için itiraz da yapamıyoz. saçmalığa bak!

Kalem

Ablacim inan gecen gittim almam gereken maasi hesaplarken hesaplayamiyor 1600 vivari bir sey almam gerekiyor diyor hesaplarken sasiriyor [emoji16][emoji16]bir daha aynisi olursa sayet direk bimer cimer neresi olursa yazicam [emoji4][emoji4]

shn054
Kalem

Arkadaşlar, neden ve ne kadar aylığın kesildiğini size söylemiyorlarsa o halde vakfa yazılı olarak resmi şekilde başvuru yapın. mutlaka cevap vermek zorundalar.

Kalem ablacım sana bır sey sormak ıstıyorum malum evde bakım aylıgı alıyor annem benım uzerımden annemın babamdan emeklı maası var 900 tl cıvarı kardesımde okudugu ıcın 400 450 tl gıbı bır ucret alıyor bende 2022 maası alıyorum konumuza gelecek olursak kardesım staja cıkacak ve buyuk ıhtımalle sıgortası yapılacak ne kadar ucret alacagı bellı degıl belı hıc almayadabılr.. maasın kesılme ıhtımalı yada olasılıgı varı abla aydınlatırsan sevınırım =)

@shn054 sen evde bakım aylığı için endişe ediyorsun ama asıl sorun 2022 aylığında. biliyorsun alınan evde bakım aylıkları da 2022 aylığı gelir hesabına dahil ediliyor. eger hanede 3 kişi iseniz bu durumda yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra aldığın 2022 aylığı kesilecektir ablası bilgin olsun. hane kişi sayısı üçten fazla ise sayıyı bana bildir.

evde bakım aylığında ise hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altında olduğu sürece evde bakım aylığı kesilmez. ama kardeşin staj dolayısıyla gelir elde ederse bunu evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz, unutma.

hanede gelir değişikliği ya da kişi değişikliği olduğunda bu değişikliklerin en geç 1 ay içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirilmesi şarttır.

hanede kaç kişisiniz siz?

Üst Alt