Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaş kesintisi ve yeniden bağlanması..?

Beliz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar bunu okuyan güzel insanlar.. Buradaki yönlendirmelerle, bir engelliye 2022 maaşı bağlatmaya vesile olmuş bir insanım.. Bir kaç yıl 2022 maaşını eksiksiz aldıklarını biliyorum. Engelli erkek çocuk, yalnız kalmasın diye çalışmaya giden abileriyle beraber ş.dışına çıkıyor. Gittikleri otelde iş yeri sahibi , hepsiyle beraber engelli çocuğa da sigorta yapıyor . 8 günlük sigortası yattığı için, maaşı kesiliyor.
Bu esnada maaş bağlandıktan sonra çocuğa Toki'den 100 lira taksitle ev alıyorlar 1 odalı. Şimdi bu sigortayı yaptırmaları iyi mi olmuş kötü mü? Ona yararı ya da zararı var mı? Yeniden maaş bağlatmak için neler yapılmalı?
Engelliler ulaşım , eğitim, iş, sanat, sinema tiyatro yani eğlence, ş.arası yolculuklar vs. Bunlardan ve başka nelerden faydalana biliyorlar?

Zeka geriliği olanlar EKPSS de sorulan soruların linkini atar mısnız? Cevaplayan cevaplamayan herkese teşekkür eder, hepinizi kocaman öperim hhehehehheeheh :))

Bu kadar çok soru sorduğum için de affedin <3 Benim nezdimde bunu okuyan engelli kardeşlerin de işine yarar belki :))

Beliz

bahsettiğiniz kişi sigortalı çalışmaya başladıysa ve bu durum ödeme dönemi öncesinde sistem aracılıgıyla tespit edilmişse 8 günlük sigortalı da olsa engelli aylıgı kesilir.
Örnek:
engelli kişi 22 Kasım'da sigortalı olarak çalışmaya başlıyor. aralık dönemi öncesinde sistem aracılıgıyla sgk sorgulaması yapılır. bu sorgulama sonucunda sgk kaydı tespiti yapılırsa bu kişinin engelli aylıgı feshedilir.

eğer şu an sigortalı çalışmıyorsa, hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 Tl (1 Ocak 2016 itibariyle bu miktar yeniden belirlenecektir) altındaysa ikamet ettiği yerin vakfına (SYDV) başvursun. rapor görürmesine gerek yok. kurumda raporu vardır zaten.

engelli hakları için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

EKPSS için ilgili forumdan yardım alınız:Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)

Çok teşekkür ederim. Sağ olun..

Yav yazdığım soruları yanlış cümleler kurarak yazmışım. Şuursuzdum herhalde yazarken. Çok özür dilerim.. Zeka geriliği olan çocuklara hangi soruları soruyorlar yazcaktım. Yukarda yanlış cümle kurmuşum Affedin lütfen.

Üst Alt