Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaş sorgulamamda aylık durdurulma nedeni olarak 'muhtaçlık red' yazıyor..?

--erhan--

Üye
Konular
44
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar maaşım ne aşaamada bilgilendirirseniz..???

2022 Sayılı Kanuna Göre Emekli Evrak Takibi Sonucu
Adı:ERHANSoyadı:AYDINALP
T.C.Kimlik No:Emekli Sicili:
Vasi Adı:Vasi Soyadı:AYDINALP
Emekli Nevi:----Durumu:MUHTAÇLIK RED
Aylık Durdurulma Tarihi:Aylık Durdurulma Nedeni:TANIMSIZ
Değişiklik Tarihi:Durumu:
Yazışma Tarihi:Yazışma Durumu:
Belge Açıklama Tarihi:Durumu:
Rapor Tarihi:Rapor Açıklama:
İşlem Tarihi:İşlem Açıklama:
Ödeme Tarihi:Ödeme Durumu:
Online Ödeme Tarihi:Online Ödeme Tutarı:0.0
Online Ödeme Açıklama:Son Maaşı(1 Aylık):Aylık almamaktadır.

Erhan, 2022 aylığı için ne zaman başvurmuştun? Hangi tarihte?

2011 de bayağı oldu yani...

aslında 2010 başvurmuştum bazı nedenlerden dolayı tekrar başvurmam gerektiğini söylediler ve son olarak 2011 de tekrardan yeniden başvuru yaptım...

hangi ayda başvurmuştun? kaymakamlıktan evrakların Ankara'ya gönderilmiş miydi?

Muhtaçlık red yazıyor. İLk başvurunda muhtaçlıktan red mi edilmiştin?
Çünkü bu tanımın eski mi guncel mi oldugunu anlamak için soruyorum bunları. Çünkü bu evrak bilgilerine gore bişi demek zor. O yuzden vereceğin daha fazla bilgiye ihtiyacım var.

Muhtaçlık red demek aylık baglanmaması ve bağlanamayacagı anlamına gelen ciddi bir ifadedir. Buraya bakarak güncel bir bilgi mi diye sorular sormak zorundayım. Eger çözmek istiyorsan bu işi sana baglı bunlar.
Yoksa gosterdiğin evraga bakarak denilecek şey şu:Muhtaçlık red demek aylık baglanmaması ve bağlanamayacagı anlamına gelir.

ben 2010 tarihinde 2022 maşına başvurdum ancak annemin adına daha önce yapılmış bağkur borcu vardı o bağkuru iptal ettikten sonra tekrardan başvurdum tam olarak bilmiyorum ama2011 6.7 ayda tekrardan başvurdum az öncede tc kımlık numaramla 2022 maşşımı sorguladım bana yukarda belşirtmiş olduğum yazı çıktı bunu ne anlama geldiğini bilmiyorum bilgilendirirseniz teşekkürler...

evraklarımı sorguladığımda muhtarlıktan en son bana evraklarını ankaraya gönderdik demişlerdi...

Ablam sen o ilk başvurunda 18 yaş altında mıydın? Annen senin adına başvurmuştu ve bagkuru oldugu için başvuru kabul edilmemişti.
Şimdi kaç yaşındasın? İkinci kere kaymakamlıga başvurunu yaptıktan sonra muhtaçlıgınız onaylanmış mıydı?

Ayrıntıları sormak zorundayım. Dediğim gibi evraga bakarsak yukarıda verdiğim cevap geçerli. Muhtaçlığın reddeilmiş ve aylığın baglanamaz anlamında yani. Ama bu ifade eskiye ait de olabilir. BUnu ortaya çıkarmak için soruyorum zaten.

Muhtarlık? Kaymakamlıktan incelerler muhtaçlıgını. Sana evraklarını Ankara'ya gonderdiklerini ne zaman soylediler peki?

ben o başvuruyu yaptığım esnasında 16 yaşındaydım şuan 18 yaşındayım kendi adıma başvuru yaptım daha önce annemın adna başvuru yapmıştım muhtarlıktan sorguluyorum her zaman en son 15 gun önce evraklarını ankaraya gönderdik dediler ...

Ablacım bu bilgiler o halde eski başvuruna ait. Sen 18 yaşından küçük oldugun için annen senin adına başvurmuş ama annenin bagkur kaydı oldugu için başvurusu reddedilmiş. Muhtaç bulunmamış yani. Muhtaçlıktan red gerekçesiyle aylık baglanmamış. (Evrak takip bilgileri bu yonde. Yani geçmişe ait bilgiler...)
Sana da 18 yaşını doldurunca gel başvur demişlerdir. Sen de 18 yaşını doldurunca kaymakamlıga başvurmuşsundur.
İkinci başvurunu tam olarak 18 yaşını doldurmuş olarak yapmış olmalısın ki bunda senin başvurunu kabul etmişler.

Şimdi gelelim şu muhtarlık işine. Muhtarlıktan baktım dedin? Başvurunu Kaymakamlıga yaptındı di mi? Muhtarlıktan durumunu mu sordun sadece?
Burayı açar mısın biraz.
Ya da şöyle sorayım sana: Kaymakamlık muhtaçlıgını onaylayıp Ankara'ya gönderdi mi?

yok sadece mıhtarlıktan durumumu soruyorum sadece evrakları maliyeye teslim ettim muhtarlıktan bilgi alırsın dediler...

Tamam ablası. Muhtaçlıgın kabul edildiyse sorun yok.
Şimdiki bilgiler eskiye ait. Annenin başvurdugu yıllara ait bilgiler bunlar.

Evrakların işleme alınınca evrak takip bilgilerin güncellenir.
Ankara, evraklarını işleme alınca evrak takip bilgilerin değişeceek tamam mı?
Sen takip etmeye bak. Bilgiler değişince buradan yazarsın, yorumlarız o zaman. Şimdilik bekleyecegiz...

tamam abla çok teşekkür ederim hayırlı geceler diliyorum...

Sana da hayırlı geceler ablam. Bu evrak bilgilerine bakıp aylıgım baglanmayacak diye düşünme sakın.
Bu bilgiler eskiye ait, rahat ol.

inşallah abla 3 yıldır bekliyorum zaten bi türlü gelemedi :)bu sefer inşallah gelir...

Gelir gelir inşallah bunda:) haberdar et gelişmelerden tamam mı?:)

Üst Alt