Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaş talebim reddedildi. Ne yapabilirim?

baris33

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhabalar.. 2 ay önce 2022 maaşı için başvurdum ve bugün eve kaymakamlıktan mektup geldi başvurum reddedilmiş.. gerekçe olarak da Babamın aldığı emekli maaşı (839,19tl), kanunda bulunan muhtaçlık sınırı (2012 yılı ikinci altı ayı için-115,97tl) üzerinde ortalama gelirimiz fazla olmasıymış. evde 5 kişiyiz 3kardeşiz üçümüzde okuyoruz .. nasıl oluyor da bağlanmıyor anlamış değilim. tanıdığım o kadar kişi var hepsinin aylık geliri bizimkinden fazla hem 2022 hemde bakım parası alıyorlar.. bu karara itiraz edebiliyor muyuz ?? edebiliyorsak nereye başvurmam gerek ??

bence bunda bir yanlışlık var benim babamda emekli ama ben alıyorum. senin engellik oranın nedir ondan olmasın?

benim babamda emekli bende 2022 maaşı alıyorum eksik dosya yada başka bişey vardır

%74 engel oranım, raporum süreklidir ve ağır özürlü ibaresi de var.. evrakları tam olarak verdik bi eksik yoktu..

Kendi adınamı Başvuru Yaptın benimde hep red ediliyordu 18 yaşımı geçene Kadar Kendi Adıma Başvurdum..

24 yaşındayım kendi adıma başvurdum.

saglıkda babanızdanmı bakılıyorsunuz eger öyleyse ondan red almışsınızdır....

kendi sigortam vardı 3 ay önce işten ayrıldım.. geçen hafta gelir testi yaptırdım aylık 35 tl pirim ödeyecekmişim..

bana mantıklı gelmedi yani almanız lazım ,tekrar bi deneyin , yada bir üst makama başvurun ,ayrıca örenci oldugunuz için ,bursda alabilmeniz lazım....bilen arkadaşlar ilglenin lütfen bazen memurlarda iyi ilgilenmiyor ,yani üstlerine baş vururmak iyi bi çözüm olur...

Babanın sağlığından yararlanıyosan, vede belirtilen miktar üzerinde gelirin varsa alamazsın arkadaşım.

:(

Babamın sağlığından yararlanmıyorum gelir testine girdim bana aylık 35 lira genel sigorta primi ödeyeceğimi söylediler. bu durumda babamın sigortasından mı faydalanmış oluyorum ????

Bende genel sağlık sigortasından Faydalanıyorum yeşil kartlıyım Yani Gelir tespiti yapıldı engeli olduğum için %52 raporum olduğu için prim ödemene gerek yok dediler...

24 yaşında üniv. öğrencisiyim hiç bir gelirim yok.. 2022 maaşına başvurdum reddedildi. gerekçe olarak da babamın 838 tl emekli maaşı gösterildi .. evde 5 kişiyiz sadece babamın emekli maaşı var. Dediklerinize göre alabilmem gerekiyor

25 yaşınıza kadar öğrenci olduğunuz sürece aile geliriniz önemli olmaması gerekiyor bence bir hata var bu dönemi bırakın aile gelirlerini öğrenciliğniz süresince devlet karşılıyor olmalı ayrıca 25 yaşını doldurduğunuzda aile gelir giderleri uygulanıyor gelirden giderler çıktığında size 107 tl civarı oda artmış olmalı(bu durumda göreceli bir durum yani kira elektrik su evin yiyecek içecek ve bilimum giderlerini belirterek gelirinizn giderinze uygun hale getirerek artan parnızın tamamını size verebilecek durumda ki artıyorsa göstermemeniz halinde )veremiyecek durumda ise ve müracat edildiği taktirde özür durmunuz %40 ve üzeri tespit edilmesi halinde 2022 maaşı bağlanmakta

Üst Alt