Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaş yersiz ödeme borçları silindi mi?

Evet af geldi borçlara, haber doğru:) 2 Ağustos 2013 tarihinden önceki borçlar terkin edildi:)

Yahu yeni mi haberdar oldun şurada yazdımdı ben:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/115742-2022-engelli-ayliklariyla-ilgili-kanun-degisikligi-resmi-gazetede-yayinlandi.html#post1318559

M
esajın altına benim açıklamama bakarsan görürsün:)

Ayrıca bu konuyla ilgili sorulara da cevap vermiş bu değişiklikten haberdar etmiştim demek görmemişsin ve görmeyenler var hala:)

[FONT=Verdana]Melek hanım, yersiz ödeme sebebiyle şahsına borç tahakkuk ettirilmiş engelli ve yakınları derken tam olarak kimleri kapsıyordu..Ben size daha öncede yazmıştım,SYDV nın Hane Gelir Beyan Formunu doldurup teslim etmedim.teslim ettiğimde 13 yıldır aldığım maaşım kesin kesilecektir ve adıma yersiz ödeme sebebiylede 1 borç tahakkuk ettirilmedi..Maaşımı halen alabilmekteyim....yersiz ödemeler sebebiyle çıkarılan borçlar ben ve benim durumumda olanları da kapsıyor muydu? Hane Gelir Beyan Formunu teslim etmeyi geciktirdiğim vakit bir cezai yaptırımı olur mu?[/FONT]

Şöyle demek isteniyor:
1) Engelli yakını yani 18 yaş altı engelli çocuğu için engelli yakınları,
2) % 40 ve üstü engelli aylığı alanlar
3) 65 yaş üstü denilen yaşlılık aylığı alan yaşlılar,
2 Ağustos 2013 tarihinden önce aylıkları kesilmesi gereken durumlarda aylıkları almaya devam etmişse ve bu durumu gerekli vakitte bildirmemişse; haklarında yersiz ödeme iddiasıyla işlem yapılmış ve borç tahsil edilmişse borçları silinecek.
Lakin bu yersiz ödeme iddiasıyla borç tahsil edilenlerin borçları 2 Ağustos 2013'ten önce olmuşsa silinecek.

2 Ağustos 2013'ten sonra borçlu olanların borçları silinmeyecek.
...
Deniz, 2022 aylıklarını almışsın sen ve hakkında yersiz ödeme iddiasıyla borç tahakkuku yapılmamışsa seni kapsamıyor tabi ki.
Bahsettiğin hane gelir beyan formunu doldurmamandan dolayı hakkında cezai uygulama yapuılmaz. Fakat zaten bunu yapmazsan vakıf gelir sosyal incelemeni yapar ustelik bu evrağı doldurup teslim etmediğin için huylanırlar da. Yani sakladıgın bir şey mi var diye..
O yuzden o evrağı doldurup teslim etmelisin kaçış yok bundan.

Senin öğrenmek istediğin sanırım hangi durumlarda yersiz ödeme iddiasıyla borç gelir sorusu.
Eğer 2022 aylığı alıyorken;
sigortalı çalışmışsan,
Emekli olmuşsan,
bağkur kaydın varsa ya da bağkur primi yatırmışsan
istege baglı prim yatırmışsan,
sen de bunları 90 gün içinde bildirmeyip aylığı almaya devam etmişsen, işte bu durumda hakkında işlem yapılır ve yersiz ödeme iddiasıyla sana borç tahsil edilir. Öğrenmek istediğin buysa eger.

Melek hanım yazınızın son paragrafı asıl öğrenmek istediğim sorunun cevabı,çok teşekkürler..Bu maaşda bizlere 1 cep harçlığı oluyordu.Kendi ihtiyaçlarımızın en azından 1 kısmını karşılıyorduk..Belli bir yaşa gelmişiz hayatımda ailemden tek kuruş istememişim.Bu zor gelecek..Gerçi onlar sağolsun hiçbir şeyimizi eksik etmezler...Dediğiniz gibi evrağı doldurup teslim etmekten başka kaçış yok... Yinede bu yıl sonuna kadar beklesem mi? Bakarsının belki yeni 1 yasayla gelir tesbitinin içine giderleride katabilirler....Yardımlarınız içinde tekrar Teşekkürler

valla abla yeni gördüm mecburiyetten mart maasını hakkım olmadığı halde çektim kactır geri ödemeye gidiyorüm borcun yok diyorlar borcumu nasıl öğrenir öderim diye arastırırken öğrendim super olmus tesekkurler bilgilendirme için ablam

yersiz ödemelerin silinmesi yalan yok böyle birşey. bana 50 bin tl. geri ödeme cezası geldi. dava açtım dosya yargıtayda. bu gün haberlere düşen af içerisindede böyle bir başlık yok. merak edenler için yazayım ceza ne için geldi: 8 yaşında idim babamın ölümü nedeni ile bağkurdan ölüm aylığı bağlandı. 12-13 yaşında iş kazası geçirdim. %56 sürekli sakat kaldım. meslekte gelir kaybı olarak ssk dan maaş bağlandı. raporuma istinaden ölene kadar babandan olan ölüm aylığını alacaksın dediler. 1996 yılında işe girdim çalıştım. 2010 yılında sen çalışmaya başladın niye bildirmedin ver 50 bin tl. ceza denildi. bu arada çalışmamdan dolayı da emeklide oldum. İŞ VEREN HER İŞÇİ İÇİN İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ SGK YA VERİYOR niye bildirmedin sözü haklı bir sebep sayılamaz. YANİ AF MAF YOK DAVAM YARGITAYDA

zekeriyausta61 kardeş bu hata birazcıkda senden kaynaklı 2022 maaş alan çalıştığı takdirde maaşını alamaz alır isede ceza gelir maksimum 90 içinde bildirmek zorunluluğu var belki bilmiyor olabilirsin iş kazasından sürekli iş göremezlik devamlı alabileceğin bişey yanlış anlamadı isem babadan kalan daha doğrusu bağlanan maaş ve birde emeklisin keşke araştırsaydın birazcık burası türkiye bu 4 maaş alıyomuşsun yanlış değilse belki seninde sucun değil her bi haltı gören eden bi sistem var ken nasıl farkına varmazlar bilmezler inşallah yargıtaydan istediğiniz cevap gelir ama usta sendede var hata hem sürekli iş göremezlik devamlı alabileceğin bişey babadan kalan maaş ama babadan kalan maaş için çalıştığın takdirde kestirmek zorunluluğun olduğunu biliyom ve hem çalışıp hem 2022 almak zaten süresi var birde emeklisin keşke birazcık araştırma yapsaydın AMA diğer 2022 maaş lanalar 65 yaş üstü maaş alanalr birde engelli yakını 18 yaş altı fazla veya haksız maaş alanlar evet af kapsamında silindi ama senin konun karışık ve sen ya bildiğin halde devam etmişsin yada bilmeden inşallah silinir

diyelim kı bize borç gelmedi halen alıyoruz (6 senedir maaşı alıyor) bir kaç ay sonra borç geldi 5 yıllık borç silinir mı yoksa o tarihten önce mı borç çıkarılmış olmalı

Kardeş emekli oldum dediler sen sgk dan maaş alıyorsun bu emeklilikten dolayı sana yarım maaş bağlarım emekli maaşım 410 tl. Olarak bağlandı iş verenin ödediği prim bile deyil. Kaçak çalışmadım. Her şey açık 4 maaşı nerden çıkardın, dava devam ederken çalışıyordum 3 yıllık bir dava bu. Ilgin için teşekkür.
Bugün af gündeme geldi bunlar hırsızı kollamak için kanun çıkarıyor. Sosyal hukuk devleti eskiden bana öyle söyledi. çalışmamda bir sakınca yoktu yanı.

ya kardeş konuyu tam detaylı bilmiyorum benimde başıma geldiği için yazdım sene 2002 ve 2006 hazirana kadar çalışıyordum ssk lı ve 2022 maaş alıyordum resmi bir yerede sormadım bankadaki memura sormuştum oda bişey olmaz ama git gerekli yerden öğren demişti ozaman lar bende umursamadım aldım ve 2006 haziran maaşı almaya gittim maşımın kesildiğini öğrenmniştim ve bana cezasıyla birlikte ozamnalar maaşlar cok azdı sadece bir kere 434 tl aldığımı hatırlıyom asıl ana borç 2,250 tl ve yüzde elli faizi ile birlikte bana 3,250 tl borç çıkarmışlar ve kaymakamlığa göndermişler tokata oysa ankarada ikamet etmekteydim ve üzerinde durmadım ödeme olasılığımda yoktu ve önümüzdeki 2007 seçimlerinde şimdiki gibi bir afla 2022 maaşları ve 65 yaş üstü yasanın çıktığı günden öncekiler silindi benim borcumda dahil

burda asıl suçlu bizlere bu maaşlar bağlanırken hangi şartlarda maaşın kestirmek gerektiğiyle iligili bilgi vermemeleri en önemlisi

Kalem;

Melek hanım,Aralıkta görüştüğüm SYDV avukatı yersiz ödemelerle ilgili cezai yaptırımın sizin söylediğinizin aksine ,243tl lik sınırı geçtiği halde bunu bildirmeyip 2022 maaşı almaya devam eden bizleri de kapsadığını söyledi..ben 243tl kriteri geçiyorum vebunu bildirip maaşı kestirmem gerektiğini söyledi...
Siz :
Eğer 2022 aylığı alıyorken;
sigortalı çalışmışsan,
Emekli olmuşsan,
bağkur kaydın varsa ya da bağkur primi yatırmışsan
istege baglı prim yatırmışsan,
sen de bunları 90 gün içinde bildirmeyip aylığı almaya devam etmişsen, işte bu durumda hakkında işlem yapılır ve yersiz ödeme iddiasıyla sana borç tahsil edilir.
bu durumda olanları kapsıyor diyorsunuz.maalesef benim durumumda olanlarıda kapsıyor,bilginizeeee....

denizmavisi, yersiz ödeme ile ilgili borç kararını vakıf yapmaz. bu karar SYGM'ne (sosyal yardımlar genel müdürlüğü) aittir.
Hanedeki gelir durumunun değişmesi szkonusu ise vakıf gelir araştırır yeniden tespit yapar ve Mütevelli Heyeti de durumunu yeniden değerlendirir. eger muhtaçlıktan ççıktığın tespit edilmiş ve karar da muhtaç olmadığın yönündeyse maaşın kesilir ama borç tahsil edilmez.
O yüzden muhtaçlıktan senin çıkıp çıkmadığına karar vermen diye bir durum yok. BU iş mütevelli heyetin elinde.
vakıf muhtaçlıktan çıktıgını düşünüyorsa gelir araştırır.
sen maaş mı almaya başladın?
Sigortalı mısın? Emekli mi? GSS na prim mi ödüyorsun?
Evlimisin ve eşin sigortalı mı?
Aylık bir yerde çalışmaya mı başladın?
Gelirin mi değişti? YOK!
Eger durum böyleyse sadece hanenin gelirinde değişiklik olmuşsa vakıf gelsin kendi tespit etsin.
bu durum muhtaçlık kararıyla ilgilidir. Muhtaçlık kararının yeniden gzden geçirilmesine baglıdır. Mütevelli heyetin yeniden karar alıp hakkında muhtaçlıktan çıktıgına dair karar alması gerekir. bu durumda aylığın kesilir ama borç çıkartılamaz sana.
sana yersiz ödeme iddiasıyla borç mu çıkartıldı peki? niye vakıf avukatına sordun ki? tekrar ediyorum yersiz ödemeler kararı konusu SYGM sorumlululuğu alanındadır vakfın değil.

yalnız vakfın istediği hane gelir beyan formunu halen doldurup teslim etmedin mi sen? Onu doldurup teslim et demiştim sana ben. Onu teslim et. ona gore gelirini gzden geçirecekler ve mütevelli heyeti yeniden muhtaçlık durumunu karara baglayacak. muhtaçlıktan çıkmışsan aylığın kesilecek.
vakıf senden o gelir beyan formunu doldurmanı istemişse gelir durumunu tespit etmeleri için gerekli bu. burada sorun çıkar mı bilgilendirme yapmadığın için vakfa? düşünmüyorum. ama gelişmeleri lütfen buradan bildir. yeni bir uygulama bu ve vakfın nasıl hareket ettiğini grmek isterim.

kalem hanım bende denizmavisinin dediği gibi muhtaçlık durumunu sydv sordum biz 20 senedir alıyoruz bizi ilgilendiriyor mu muhtaçlık durumu dedim sizin için değil yeni başvuracakları ilgilendiriyor dedi eğer raporda falan sorun olursa yeniden değerlendirme durumu olursa o zaman 255 e göre bakılır dedi bize

valla babamda öyle düşünüyor hiç karışmamak en iyisi herşey olacağına varsın onlar araştırsın ben şimdi niye gidiyip Hane Gelir Beyan Formunu dolduruyum durup dururken

ablacım avukat tamamen yanlış ynlendirmiş denizmavisini.
denizmavisi yahu yönetmeliği yeniden gözden geçirdim. yahu sini,rden çatlıyorum şimdi!
Avukata bir soru sormuşsun, cevabını da yazmışsın o başlıkta bu başlıkta, şahıs avukat diye kafa karıştırmışsın! Başka yerde de aynı avukat, "aracı olanların otomatikman aracı kesilir" demiş diye yazmışsın, bir de sydv avukatı diye onun telini isteyenlere vereceğini söylemişsin. çoğu başlığa bu olayla ilgili yazıp durmuşsun. Git işini avukatla hallet o zaman!

Ama o avukata yönetmeliği açıp şunlara bakmasını söyle adım adım!
1. 14. maddede "aylığın kesilmesini gerektiren durumlar" 3 ay içinde bildirilecek diyor, doğru.

2. sonra da 15. maddeyi açıp baksın! Orada şöyle dior:"[FONT=Times New Roman]11 inci maddenin [/FONT][FONT=Times New Roman]üçü[/FONT][FONT=Times New Roman]nc[/FONT][FONT=Times New Roman]ü[/FONT][FONT=Times New Roman] f[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]kras[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]na g[/FONT][FONT=Times New Roman]ö[/FONT][FONT=Times New Roman]re ayl[/FONT][FONT=Times New Roman]ığı[/FONT][FONT=Times New Roman]n[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]n kesilmesi gereken [/FONT][FONT=Times New Roman]ö[/FONT][FONT=Times New Roman]deme d[/FONT][FONT=Times New Roman]ö[/FONT][FONT=Times New Roman]nemi ba[/FONT][FONT=Times New Roman]şı[/FONT][FONT=Times New Roman]ndan itibaren her ne suretle olursa olsun, istihkaklar[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]ndan fazla veya yersiz [/FONT][FONT=Times New Roman]ö[/FONT][FONT=Times New Roman]denen ayl[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]klar ile.."[/FONT]
3. sonra da "aylığın kesilmesini gerektiren durumlarla" ilgili madde olan 11. madde üçüncü fıkranın "e" bendine baksın!
orada da şöyle yazıyor: " (h) bendi kapsamına girenlerin aylıkları, muhtaçlığın ortadan kalktığına ilişkin tespitin yapıldığı, tarihi takip eden ilk ödeme döneminin başından itibaren kesilir."

4. sonra da (h) bendi kapsamında olanlar için de 11. maddenin 2. fıkrası "h" bendine baksın! orada da şöyle diyor:"[FONT=Times New Roman]h) Muhta[/FONT][FONT=Times New Roman]ç[/FONT][FONT=Times New Roman]l[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]k s[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]n[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]r[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]na e[/FONT][FONT=Times New Roman]ş[/FONT][FONT=Times New Roman]it veya [/FONT][FONT=Times New Roman]ü[/FONT][FONT=Times New Roman]zerinde gelir elde edebilecek olmas[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman] veya nafaka alabilecek olmas[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman] ya da ba[/FONT][FONT=Times New Roman]ş[/FONT][FONT=Times New Roman]ka sebeplerle muhta[/FONT][FONT=Times New Roman]ç[/FONT][FONT=Times New Roman]l[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]k halinin ortadan kalkt[/FONT][FONT=Times New Roman]ığı[/FONT][FONT=Times New Roman]n[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]n tespit edilmesi."
[/FONT]
ve senin durumun "h" bendi kapsamında olup muhtaçlıkla tespitiyle ilgili olduğu için; aylığın, 11. madde 3. fıkra "e" bendine göre " muhtaçlığın ortadan kalktığına ilişkin tespitin yapıldığı, tarihi takip eden ilk ödeme döneminin başından itibaren kesilir."
Yani senin muhtaçlığının ortadan kalktıgına dair tespitin yapıldıktan sonraki ilk ödeme döneminin başından itibaren aylık kesilir.

Böyle bir tespit yapıldı mı? Tespit yapıldıysa mütevelli heyeti, muhtaç olmadıgın yönünde karar aldı mı? Ha bunlara ragmen aylık alma imkanın var mı? YOK.

muhtaçlık tespitin yapılacak ve Mütevelli heyeti muhtaç olmadıgın yönünde karar verirse denilen tarihte zaten aylığın kesilir.Nokta!

bu yazdıklarımı da aynen o avukata kopyala oku baksın! senin muhtaçlıkla ilgili bildirim yükümlülüğün yok. ama vakfın muhtaçlığını tespit etme yükümlülüğü var! Gelsinler muhtaçlıgını tespit etsinler vatandaşa yüklemesinler sorumluluğu!

tekrar ediyorum bu açıklama uyeler içindir ve kafaları karışmasın diyedir.
NOT: o kadar yazdın durdun gelişmeleri de haberdar et!

ablacım avukat tamamen yanlış ynlendirmiş denizmavisini.
denizmavisi yahu yönetmeliği yeniden gözden geçirdim. yahu sini,rden çatlıyorum şimdi!
Avukata bir soru sormuşsun, cevabını da yazmışsın o başlıkta bu başlıkta, şahıs avukat diye kafa karıştırmışsın! Başka yerde de aynı avukat, "aracı olanların otomatikman aracı kesilir" demiş diye yazmışsın, bir de sydv avukatı diye onun telini isteyenlere vereceğini söylemişsin. çoğu başlığa bu olayla ilgili yazıp durmuşsun. Git işini avukatla hallet o zaman!

Ama o avukata yönetmeliği açıp şunlara bakmasını söyle adım adım!
1. 14. maddede "aylığın kesilmesini gerektiren durumlar" 3 ay içinde bildirilecek diyor, doğru.

2. sonra da 15. maddeyi açıp baksın! Orada şöyle dior:"[FONT=Times New Roman]11 inci maddenin [/FONT][FONT=Times New Roman]üçü[/FONT][FONT=Times New Roman]nc[/FONT][FONT=Times New Roman]ü[/FONT][FONT=Times New Roman] f[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]kras[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]na g[/FONT][FONT=Times New Roman]ö[/FONT][FONT=Times New Roman]re ayl[/FONT][FONT=Times New Roman]ığı[/FONT][FONT=Times New Roman]n[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]n kesilmesi gereken [/FONT][FONT=Times New Roman]ö[/FONT][FONT=Times New Roman]deme d[/FONT][FONT=Times New Roman]ö[/FONT][FONT=Times New Roman]nemi ba[/FONT][FONT=Times New Roman]şı[/FONT][FONT=Times New Roman]ndan itibaren her ne suretle olursa olsun, istihkaklar[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]ndan fazla veya yersiz [/FONT][FONT=Times New Roman]ö[/FONT][FONT=Times New Roman]denen ayl[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]klar ile.."[/FONT]
3. sonra da "aylığın kesilmesini gerektiren durumlarla" ilgili madde olan 11. madde üçüncü fıkranın "e" bendine baksın!
orada da şöyle yazıyor: " (h) bendi kapsamına girenlerin aylıkları, muhtaçlığın ortadan kalktığına ilişkin tespitin yapıldığı, tarihi takip eden ilk ödeme döneminin başından itibaren kesilir."

4. sonra da (h) bendi kapsamında olanlar için de 11. maddenin 2. fıkrası "h" bendine baksın! orada da şöyle diyor:"[FONT=Times New Roman]h) Muhta[/FONT][FONT=Times New Roman]ç[/FONT][FONT=Times New Roman]l[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]k s[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]n[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]r[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]na e[/FONT][FONT=Times New Roman]ş[/FONT][FONT=Times New Roman]it veya [/FONT][FONT=Times New Roman]ü[/FONT][FONT=Times New Roman]zerinde gelir elde edebilecek olmas[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman] veya nafaka alabilecek olmas[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman] ya da ba[/FONT][FONT=Times New Roman]ş[/FONT][FONT=Times New Roman]ka sebeplerle muhta[/FONT][FONT=Times New Roman]ç[/FONT][FONT=Times New Roman]l[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]k halinin ortadan kalkt[/FONT][FONT=Times New Roman]ığı[/FONT][FONT=Times New Roman]n[/FONT][FONT=Times New Roman]ı[/FONT][FONT=Times New Roman]n tespit edilmesi."
[/FONT]
ve senin durumun "h" bendi kapsamında olup muhtaçlıkla tespitiyle ilgili olduğu için; aylığın, 11. madde 3. fıkra "e" bendine göre " muhtaçlığın ortadan kalktığına ilişkin tespitin yapıldığı, tarihi takip eden ilk ödeme döneminin başından itibaren kesilir."
Yani senin muhtaçlığının ortadan kalktıgına dair tespitin yapıldıktan sonraki ilk ödeme döneminin başından itibaren aylık kesilir.

Böyle bir tespit yapıldı mı? Tespit yapıldıysa mütevelli heyeti, muhtaç olmadıgın yönünde karar aldı mı? Ha bunlara ragmen aylık alma imkanın var mı? YOK.

muhtaçlık tespitin yapılacak ve Mütevelli heyeti muhtaç olmadıgın yönünde karar verirse denilen tarihte zaten aylığın kesilir.Nokta!

bu yazdıklarımı da aynen o avukata kopyala oku baksın! senin muhtaçlıkla ilgili bildirim yükümlülüğün yok. ama vakfın muhtaçlığını tespit etme yükümlülüğü var! Gelsinler muhtaçlıgını tespit etsinler vatandaşa yüklemesinler sorumluluğu!

tekrar ediyorum bu açıklama uyeler içindir ve kafaları karışmasın diyedir.
NOT: o kadar yazdın durdun gelişmeleri de haberdar et!
Öncelikle uslubunuz hiç hoş değil...Ne demek şimdi bu: ''Avukata bir soru sormuşsun, cevabını da yazmışsın o başlıkta bu başlıkta, şahıs avukat diye kafa karıştırmışsın! Başka yerde de aynı avukat, "aracı olanların otomatikman aracı kesilir" demiş diye yazmışsın,
bir de sydv avukatı diye onun telini isteyenlere vereceğini söylemişsin. çoğu başlığa bu olayla ilgili yazıp durmuşsun.
Git işini avukatla hallet o zaman!''
kimi azarlıyorsun? Ben ordan burdan konunun yetkilisi olmayan şahısların yazılarını kopyala yapıştırla burda paylaşmıyorum..
Benim hangi konularda başlık açacağım hakkında birilerinden izin mi almam gerekiyor? Bu sitenin 1 yönetici kadrosu var..
Açtığım konu başlıkları yanlış v yetersiz bulunuyorsa site yönetimi SİLERRRR...Kime ne?
Bir kaç kez 2022 aylığı için başvurupta her seferinde olumsuz cevap alan kişi, O beğenmediğiniz SYDV Avukatın yönlendirmesi bugün 2022 aylığı alıyor..
Benim yaptığım tek şey hukuki açıdan 1 Avukatın konuyu açıklamasını V 1 de SYDV müdür v memurlarının söylemlerini burda paylaştım.
İkisi de farklı söylüyor..Avukat geliriniz muhtaçlık sınırını aşıyorsa SYDV bildirmeniz gerekiyor diyor..EEEE SYDV na soruyoruz,muhtaçlık hesabı ben v benim gibi eski
hak sahibi olan 2022 alanları değil de 2022 e yeni müracaat edenler için uygulandığını söylüyor..Ben bunu burda paylaşınca kafa karıştıran ben mi oluyorum?
Siz merak buyurmayın..Ben alakalı kurum v kişilerden edindiğim bilgileri burda paylaşırımmm..İsteyen istediği gibi okur v ona göre hareket eder......

Elbette istediğiniz bilgilendirmeyi yapabilirsiniz denizmavisi. Bu konuda niye yazdın diyen yok sana! Yazılarındaki yanlış bilgilendirmeler hakkında üyelere doğru bilgi verdim ben!

Yani avukattan aldığını söylediğin yanlış bilgileri düzelttim. Sana yazma diyen olmadı!
Üslubuma gelince uslubumda hiç ters bir şey yok bu da benim uslubum! Şİkayetin varsa git yöneticilere söyle!

Şimdi nasıl hareket edersen et, keyfin bilir. Ben doğrıu bilgileri yukarıda verdim! Sonuçta mütevelli heyeti senin muhtaç olmadığın ynünde karar verirse ve bu karara baglı olarak aylığın kesilirse sana yersiz iddia sebebiyle borç tahsil edilmeyecek bil yani.
ha buna ragmen yersiz ödeme iddiasıyla da boırç çıkartılarsa da afiyetle öde. Buna razısın şimdiden çünkü.

o sizin doğrularınız dediğiniz sizin hakkınızı savunacak doğrular. Ama siz illa avukat doğru soyluor yersiz ödeme iddiasıyla kendinize borç çıkartılacagına inanıyor ve kabulleniyorsanız e afiyet olsun demek düşer bana da.

borç gelince yazın buraya bari:)
Allahtan -eger durum anlattıgınız gibiyse- Bakanlık, yersiz ödeme iddiasıyla size borç çıkarmayacak. avukata da selam syleyin!:)

Bakın benim avukatın söylediği doğrudur diye 1 iddiam olmadı..ama Sonuçta O hukuk insanı.. Söylediğini paylaştım..Elbetteki, gönül sizin söylediğinizin bizler için gerçek doğrular olmasını istiyor...Ben de SYDV memuru v sizin söylediğinizi kabul ederek bekleyip göreceğim....her türlü olumlu veya olumsuz gelişmeyide paylaşacağım..

bakın benim için de kim olduğu neci olduğu önemli değil. avukat vs fark etmez. önceliğim engellilerin hakkıdır. bu hakların savunusunu yaparken de kim olursa olsun, ister engelli, isterse avukat, sert bile davranırım. kızgın ve sert olmamın sebebi buydu.
gelişmelerden haberdar edin lütfen olumlu olumsuz fark etmez. olumsuz karar çıkarsa çözmenin derdine düşeriz ama gelir durumunuz öyleyse ve başlarda bahsettiğim yersiz ödeme konusu yoksa dediğim gibi sadece maaşınız kesilir.
konuyla ilgili yazdıklarımı tekrar okuyun sonra.

Üst Alt