Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alabilir miyim?

asigenc_61

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Bende Belimdeki rahatsizligimdan dolayı calisamiyorum eşim Calisiyo ben 2022 maaşı başvurusu yapabilirmiyiz tek kişi geçim zor oluyor yardımcı olurmusunuz

arkadaşlar benim %70 engelim var ben çalışamıyorum şuan tedavim devam ediyo eşim 730 tl maaş alıyo sigortalı 3 kişiyiz ailede
şimdi bende başvuru yapabiliyormuyum 2022 maaşına
kişi maşına gelir 255 tl diyor benim 243 tl kişi başına gelir bu konuda açıklama yapabilirmisiniz
başvuru yapmak istiyorum

2022 de GSS kapsamında olmaman gerek. Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan insanlara veriliyor.

arkadaşım sen sydv başvurunu yap herkes akıl verir ama kimse para vermez

başvuru yapamıyorsun ki eşin sigortalıysa olmaz diyo kesip atıyorlar
durumu 144 nolu numarayı aradım durumumu anlattım başvurabilirsin diyorlar
ne yapacaz bilmiyoz

Akif, 2022 Sayılı Kanun'un "kanunen bakmakla yükümlü birey" ve "nafaka yükümlüsü" ibarelerini kullanırken dayanak aldığı TMK 364. maddeye göre şöyle denilir: "...[FONT=verdana]Eş ile ana ve babanın bakım borçlarına ilişkin hükümler saklıdır."
[/FONT]
Bu da TMK ilgili hükümlerine atıfta bulunuyor. Yani, 18 yaşından küçük ya da 25 yaşına kadar okuyan çocuklara ebeveynin, eşlerin de birbirine bakım borcu vardır.

18 yaşından küçük çocuğu olan bir engelli yakını sigortalı ise mesela bu hüküm yüzünden 2022 aylıgı alamaz. Çünkü 18 yaş altı çocuga bakmak zorundadır ebeveyn ve sigortalı çalışansa aylık baglanmaz ve aylık baglanmayanlar arasındadır. Hane gelirine bakılmaz bu durumda.

Aynı şey eşler için de geçerlidir. O yüzden kanun hükümlerine göre eş sigortalı çalışansa aylık baglanmaz.
Ama başvuru hakkınız saklı. başvurabilirsiniz. Gelişmeden de haberdar edin. aylık baglanmayacaklar kısmında mı değerlendirecekelr yoksa hane gelir hesaplaması mı yapacaklar bakalım biz de.
Geçmişte uygulama farklılıkları oluyordu ve eş sigortalı olsa da aylık baglanmış oluyordu sonra da eşi sigortalı çalışan diye yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılanlar oluyordu ki bu işlem kanunen doğru işlemdi.
Şimdi ise 2022 aylıkları SDYV'ye aktarıldı. bakalım onlar nasıl hükmedecek?

Melek hanım ben bugün 144 ve 183 ü aradım GSS1 ödeyen 2022 alamaz dediler. :s

Vural aklıma delice bir fikir gelior benim:) senin olay aklımda halen... biraz riskli ama denesek mi?:) Vakıf ve il müdürlüğünden işbirliği iste bu konuda rica et...

Evde bakım aylığını kestirsen ve 2022 aylıgına başvursan ve o baglandıktan sonra haliyle otomatikman GSS kapsamına alınacaksın. sonra da evde bakıma başvursan. Zaten aile bakanlığı il müdürlüğüne de durumu anlat. 2022 aylıgını hak ettiğini ama bu yüzden yararlanamadıgını bakanlıgın da bu işi çzmediğini yasal düzenleme halen yapmadıgını soylersin.
Evde bakım aylığı olmayınca gelir testin g kapsamında çıkmaz ve iptal ederler.
ve vakıf haberdar durumdan zaten 2022 aylık başvurunu yaparsın hızlandırırsın.
baglanır baglanmaz da evde bakım aylığına başvurursun.

Bu işi aile bakanlığının çözeceği yok... aklıma bu riskli çözüm gelior başka da gelmior. bu süre içinde evde bakım aylığı alamayacaksın çünkü.
GSS "g" kapsamında iken aylık baglanmaz sana.

vakıf ve aile il müdürlüğü ile benim bu anlattıgım seçeneği konuşup işbirliği istesene. Çünkü biliyorsun ki 2022 aylığı almaya hakkın var. ama Bakanlık uygun düzenleme yapmadıgı için magdur durumdasın. Gelir testi ile 2022 aylığı mevzuatı çelişior çünkü biliorsun. Niye magdur etsinler seni?
Geçsinler bu tarz pratik bir uygulama ile çzsünler bari. ama seni zorlamayacak tarzda işlemleri hızlı yapacaklar bunu soyle onlara.

Bu benimde aklıma geliyor lakin 6 ay kadar hiç bir gelir almamak anlamına da geliyor. Bunu vakıftakilere söylemiştim onlarda riskli demişlerdi.. 2022 den sonra bakım aylığı için kesin diyemeyiz dendi bende 2011 model araçta olduğu için 2022 + araç gelir tespitinde ters tepebilir. Buyüzden çok riskli ama yeniden bir daha görüşeceğim... 4 yıl prim fikri daha cazip geliyor ama aylık 280 tl civarındaymış isteğe bağlı bağkur primleri toptan ödeme gibi bir seçenek olsaydı öderdik oyle bir şans ta vermiyolar. :s Hayırlısı diyoruz

gelir durumunu ve aracı hem vakıfla goruş 2022 açısından hem de evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü ile grüş. İki kurumun işbirliği olmadan girişme bu işe zaten. İşbirliği olursa yani işlemleri hızlı yaparlarsa ve iki aylık da güme gitmezse bu riske gir.
Ayrıca en önce, aldığın aracı il müdürlüğüne bildir araç alınınca bildirilmek zorunda zaten. bu bildirimi yaparken bu konuyu da konuş.
Yaşadığın bu sıkıntıyı anlat. İki mevzuatın çelişmesi yuzunden yaşadıgın sıkıntıyı paylaş.

2022 de yeni başvuruda aracın rayic/kasko değerinin 120'de biri dikkate alınıyor sadece. hesabı yap buna göre.

Teşekkürler Melek hanım.. En kısa zamanda olup bitenle ilgili bilgilendiririm.

ayakkabı kutularında ki paralar yetersiz geldiği için şimdi engellilerin maaşlarına göz dikmiş anlaşılan .Bugün bizede valilikten geldiler yeni düzenlemeleri yeni okudum ve sonuç tabikide kesilecek 2022 maaşı.

Üst Alt