Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alan BES'e katılırsa maaşı kesilir mi?

olcan

Yeni Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar ben ve abim engelli maaşı almaktayız ikimizden biri bireysel emklilik programına katılırsa 2022 maaşlarımız kesilirmi? NOT: Evde 6 kişiyiz 2.100 babam maaşı alıyor nasıl bir yol izlemeliyim

Hic bulasmayin bese .sgk acisindan disardsn prim odeme sayilirmi orasini bilmem ama bunu mevduat gelerinden sayarlar sonucta bir fon seciceksiniz bu fonda isletilecek.mevduatx2 sayilacsgindan geliriniz artar bence hic karistirmayin.

bir sorum daha olacak benim açık öğretim lisesinde kaydım var ama aktif değil aktif olursa 2022 maaşına bi etkisi olurmu

olcan bahsettiğiniz bireysel emeklilik nasıl bi şey bilmiyorum. konuyu bilmediğim için 2022 aylığına etkisini değerlendirmem de mümkün değil.

2022 aylığı için SGK kaydınızın olmaması gerekiyor. genel esas budur.

açık öğretim lisesinde kaydınızın olması niçin 2022 aylığına engel olsun ki:) ne açıdan sorun olacağını düşündünüz bakalım?:) niye kaygılandınız?

olcan Kalem

Zorunlu olan BES "sadece çalışanları" kapsıyor. Dolayısıyla bu kısmı mümkün olamaz. Diğeri ise isteğe bağlı olarak yapılabiliyor.

2022'de esas olan gelirin toplamı üzerinden yapılıyor. Bu parayı nereye harcayacağına devlet karışmıyor. Fakat devlet şunu der mi? "Madem sen tasarruf yapabiliyorsun o halde bu paraya da ihtiyacın yok"

Açıkçası çok anlamlı gelmiyor. Fakat devlet bu, der mi? Demez diyemiyorum...

Kalem

Zorunlu BES'de var. Bu fon sadece çalışanlara yönelik. Fakat diğeri, zorunlu olmayan özel emeklilik isteğe bağlı.

Tasarruf ile sözlere açıklık getirmeye çalışayım. Devlet olaya şöyle bakar mı: "senin 2022 aylığı almana ihtiyacın yok, çünkü benim verdiğim parayla emeklilik sistemine kaydolmuşsun"

Evet, benim de bahsetmeye çalıştığım o idi: Aylık bağlanırken gelirin var mı ona bakıyor devlet. Yoksa verdiği parayla çikolata mı alacaksın yoksa elma mı diye sormuyor. Dolayısıyla özel emekliliğe üye olmak sıkıntı oluşturmamalı. En azından mantıksal olarak böyle olmalı.

hozgul ilgili Yönetmeliğin 7. maddesinin 2. fıkrasının a ve b bentleri şöyle der:
[SIZE=1]"a) Hangi ad altında olursa olsun sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından faydalananlar ile isteğe bağlı prim ödeyenler dahil olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarına uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmayı gerektirecek şekilde bir işte çalışanlar,
b) 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılanlar,"[/SIZE]

bahsedilen emeklilik sistemi yukarıdaki a ve b bentleri kapsamındaysa 2022 aylığı kesilir. aksi durumda kesilmez.
düşünün b bendine göre 60/g GSS kapsamındaki sağlık güvencesi için sırf ayda 53 TL prim ödendiği için 2022 aylığı baglanmıyor/ kesiliyor.

Kalem

Emin olamadım... "İsteğe bağlı pirim ödemek" sözü biraz tereddüt ettirdi. Zira bu da bir pirim neticede.

2022 aylığı alan biri bireysel emeklilik yaptırabilir mi?

Öncelikle Annem 2022 Engelli Maaşı Alıyor Anneme Bireysel Emeklilik Yaptırsak Engelli Maaşı Kesilirmi ?

10 yıl içinde Emekli Olabiliyormus 56 Yaşını Doldurunca Dogrumu ?

10 Yıl ödedikten Sonra Ne Kadar Maaş alcak veya Alır

Üst Alt