Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alan iki kişi evlenirse bu maaşlar kesilir mi?

ercanuret

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar
benim 2022 maaşı ve ewde bakım maaşı alan yiğenim war. sadece 2022 maaşı alan bir bayanla ewlemesi durumunda maaşlardan birinde kesilme olur mu
şimdiden teşekkürler

Maaşı alan erkek ise,evlenirse müracaatı halinde %50 artırımlı maaş alır.Bayan ise maaşı alan evlenirse maaşı kesilir.Evde bakımdaki maaşta eve giren gelirin kişi sayısına bölünmesiyle ilgilidir.Buda 330 tl dir.

Yok yok, evlenmek kendi başına 2022 maaşının kesilmesine neden olmaz.
Evlenen kişilerden biri sigortalı olarak çalışmadığı, geliri bulunmadığı sürece, yani "muhtaçlık durumundan" çıkmadığı sürece 2022 aylıklarının ikisi de kesilmez.
Sadece, soyadı değişikliğinin nüfus müdürlüğünden alacağınız bir belge ile sgk'na bildirmeyi ihmal etmeyin yeter.

Sevgili Oturan Boğa,Derin ve detaylı bilgi haznenize her zaman takdir etmişimdir.Benim başımdan geçti.Eşim evlenmeden önce 1984 de 2022 den maaş alıyordu.Evlendikten sonra kesildi.Ben 1994 de 2022 ye bağlandım.Oda 2007 de Bağ-kura isteğe bağlı prim yatırmam gelir göründü ve kesildi.

çok teşekkürler 2022 maaşları kesilmiyor anladım ewde bakım maaşını şu anda annesi alıyor erkek olanın ewlendikten sonra eşi bakım maaşı alabilirmi yani 3 maaş alınabilirmi tekrar teşekkürler

2022 kanun kapsamında maaş alan iki engelli nin maaşı kesilmez yanlız soyadı değisikligini Sosyal güvenlik kurumu başkanlığı
primsiz ödemeler genel müdürlüğü
tuna cd. No:7 kızılay/ankara
adresine posta yoluyla bildirmekle mükelleftirler.Aynı zamanda aile reisinin talebi üzerine maaşı %50 oranında arttırılır

Ben 2022 dem maaş alıyorum Nışanlımda aynı maaşı alıyor + İkimizin de bakım maaşımız veriliyor Annemize ablamıza.Evlendiğimizde adres değiştireceğiz.2 kişi olarak yeni adresimizde oturacağız.Hiçbir sigortamızda yok.Bizim durumumuz ne olur bilgi verebilirmisiniz.Şimdiden Teşekkür ederim...

KOZANLIM;

kozanlı bu konu hakkında detaylı bilgi elde ettiniz mi? nasıl bi değişiklik oluyor? bilenler yardımcı oabilir mi? lütfen....

Üst Alt