harsun daha önceki mesajlarına baktım. sen oğlun için bakım aylıgı alıyordun. ne oldu evde bakım aylıgı kesildi mi?
burada da 3 aylık engelli aylıgı aldıgını yazmışsın oğlunun.
hanede 2 kişi yaşıyorsunuz. evde bakım aylıgı alıyorsanız oğlunun aldığı 2022 aylıgı kesilir. çünkü 2022 aylıgında hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 TL altında olması gerekir. evde bakım aylıgı da 932,59 TL. bunu ikiye bölünce sonuç 392,49 TL'yi geçiyor. sınırı aştıgınızdan dolayı 2022 engelli aylıgı kesilir. evde bakım aylıgı 2022 engelli aylıgı gelir hesabına dahil ediliyor çünkü.
elbette evde bakım aylıgı ile 2022 aylıgı aynı anda alınabilir. tek şart hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 TL'yi geçmemesi. ama hanede 2 kişi olunca evde bakım aylıgı yuzunden bu sınır geçiyor maalesef.
gökseluck
evde bakım aylığı alıyormuşsunuz. "gelir kriterini geçsek nereden bilecekelr ki " demişsiniz. diyelim ki bilmediler. aradan 3-4 sene geçmiş ve denetim yapmaya karar vermişler. bu denetim sırasında emin ol senden daha iyi gelirlerini tespit ederler. hem de geriye dönük. gelir kriterlerini geçtiğin tarihten itibaren de aldığın tüm aylıkları senden faiziyle geri isterler
sen yanarsın onlar değil.
çünkü evde bakım aylıgı alan bakıcıya bir taahhütname imzalattırılıyor. hanedeki kişi sayısndaı, hanedeki gelirde vs vs değişiklik olursa bildir diye.
hanede gelir değişikliği oldugunda en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığın aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsün. aksi takdirde hakkında hukuki işlem yapılır mesela