Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alan kişi için evde bakım maaşı alınamaz mı?

harsun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim bir sorum olacaktı benim oğlum ağır engrlli ve 3 aylık engelli maaşı alıyor hanede 2 kişi yaşıyoruz ben ve oğlum bakım aylığına başvurdum ancak kaymakamlıktaki kız ikisinden birini seçmem gerektiğini söyledi fakat ben anlam veremedim acaba bana yanıt verebilirmisiniz

Ikinizin geliti aylik 1500 tl yi ge cmeyecek..
HesaplYinn.
.ama bence 2022 aylik daha iyi denetleme derdi yok kesilme derdi yok.
Ayrica bakicinin serbest calisma ozgurlugu var.

2022 aylık nasıl oluyor acabah ondada bakıcı parasımı alinior annlamadım ben

2022 bakım aylıgıdır bakıcı para alır. engelli ise engelli olan kişiye para yatar ama enteresan benim çok tanıdık var ikisini birden alan şaşırdım buna.

harsun;

Gelir kriterine uyuyorsaniz elbette ikisinide alırsınız

ya ben annlamadım teyzemle gitik bakım parası aliorum ama hangi kurmdan annlamadım

gelir kiriterini varsayalım gectim dime hemen kesilirmii merak ettim onnlar gelir kiriterlerini nerden takip ediolarkii

harsun daha önceki mesajlarına baktım. sen oğlun için bakım aylıgı alıyordun. ne oldu evde bakım aylıgı kesildi mi?
burada da 3 aylık engelli aylıgı aldıgını yazmışsın oğlunun.
hanede 2 kişi yaşıyorsunuz. evde bakım aylıgı alıyorsanız oğlunun aldığı 2022 aylıgı kesilir. çünkü 2022 aylıgında hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 TL altında olması gerekir. evde bakım aylıgı da 932,59 TL. bunu ikiye bölünce sonuç 392,49 TL'yi geçiyor. sınırı aştıgınızdan dolayı 2022 engelli aylıgı kesilir. evde bakım aylıgı 2022 engelli aylıgı gelir hesabına dahil ediliyor çünkü.

elbette evde bakım aylıgı ile 2022 aylıgı aynı anda alınabilir. tek şart hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 TL'yi geçmemesi. ama hanede 2 kişi olunca evde bakım aylıgı yuzunden bu sınır geçiyor maalesef.

gökseluck

evde bakım aylığı alıyormuşsunuz. "gelir kriterini geçsek nereden bilecekelr ki " demişsiniz. diyelim ki bilmediler. aradan 3-4 sene geçmiş ve denetim yapmaya karar vermişler. bu denetim sırasında emin ol senden daha iyi gelirlerini tespit ederler. hem de geriye dönük. gelir kriterlerini geçtiğin tarihten itibaren de aldığın tüm aylıkları senden faiziyle geri isterler:) sen yanarsın onlar değil.

çünkü evde bakım aylıgı alan bakıcıya bir taahhütname imzalattırılıyor. hanedeki kişi sayısndaı, hanedeki gelirde vs vs değişiklik olursa bildir diye.
hanede gelir değişikliği oldugunda en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığın aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsün. aksi takdirde hakkında hukuki işlem yapılır mesela:)

Üst Alt