Mesut, mal müdürlüğü aracılıgıyla da olur tabi. Bu farketmiyor. Malmüdürlüğüne süre bitiminden önce gider ve başvurursanız malmüdürlüğü sevkiyle hastaneye gitmiş olursunuz. Bu açıdan kurum sevkiyle gittiğiniz için ücret ödemede sorun çıkmaz. Hastane de zaten yeni raporun bir nüshasını size verir diğerini de mal müdürlüğüne yollar. Onlar da sgk^ya. Sonuçta rapor sgk'ya gönderilecek. Siz malmüdürlüğü sevkiyle raporu alıp kendiniz de SGK'ya gönderebilirsiniz raporu.
Bu tercih sizin. Bu konularda pratiğim yok pek. Hangisi saglam bir seçenekse onu tercih edersiniz.
Buraya yazmışken 2011/21 sayılı Genelge'nin süreli raporlarla alakalı kısımlarını aktarmış olayım bu vesileyle ben de:
"4.12. Süreli raporlarda süre bitiminden önce alınarak Kurumumuza gönderilen raporlara göre işlem yapılacaktır.
4.12.1. Yeni gönderilen rapor süreli ise süre bitimi yeni rapora göre tespit edilecektir.
4.12.2. Yeni gönderilen rapor süresiz ise önceki rapora göre tespit edilen süre kaldırılacaktır.
...
4.14. Aylık talep edenlerden, özürlü sağlık kurulu raporu süreli olanların aylıkları bağlanacak,rapor sürelerinin bitim tarihi bildirilecek, bu tarihe kadar alacakları yeni tarihli özürlü sağlık kurulu raporunu göndermeleri istenilecektir. Süre bitim tarihine kadar özürlü sağlık kurulu raporunu göndermeyenlerin aylıkları, süre bitim tarihini takip eden dönem başından itibaren durdurulacaktır. Aylık durdurma tarihinden itibaren;
4.14.1. Bir yıl içerisindeyeni özürlü sağlık kurulu raporlarını Kurum kayıtlarına intikal ettirenlerin aylıkları, aylık durdurma tarihinden itibaren açılarak ödenecektir.
...
"