Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alan kişi rapor süresi dolduğunda ne yapmalı?

frisby

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
kardeşim 2022 maaşı alıyor rapor tarihi bitmek üzere ne yapmamız gerekiyor

Yapılacak tek şey bulunduğun ildeki devlet hastahanesine gitmek.. (veya hangi devlet hastahanesinden aldıysan.) ve raporunu tekrar güncellemek tabi bunun için heyete girmek gerekir herhangi bir değişiklik yoksa maduriyette raporun süresini uzatırlar..

Yeni bir rapor alıp yeni raporunuzu SGK'ya göndermeniz gerekir. ÇÜnkü Raporun süresi doldugunda aylık durdurulur. Siz süre bitmeden hemen durakoglu arkadaşımızın da dediği gibi yeni bir rapor için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den size yakın olanlardan birine başvurun.
yeni rapor kuruma ulaştıgında yeni rapora göre işlem yapılır. Eğer yeni rapor yuzde kırk ve ustu ise 2022 aylığı, yeniden aktif hale getirilir.
Eğer onceki rapor yuzde yetmiş ve ustu olup da yeni rapor yuzde yetmişin altına düşmüşse rapor oranına baglı olarak aylık miktarında azaltma yapılır.
Eğer yeni rapor oranı yuzde kırkın altına düşmüşse aylık durdurulur.

iki yıl geçerli % 40 raporum var. 2022 bağladım ödeme emriyle beraber gelen evraklardan birinde süre dolmadan yenı rapor almam istenıyordu sanırım yenı rapor mal müdürlüğüne veriliyor( yenı farkettım bankacı o evrakı benden almış). sürenın dolmasına bir yada iki ay kala mal müdürlüğüne gidip bilgi alabilirsiniz. Kalem abla sgk ya vermemiz gerektiğini söylüyor. dediğim gibi o evrak benden alınmış bankacı almış olmalı aradım bulamadım. ynlş hatırlıyor olabilirim. gelişmeleri buraya yazarsan sayende öğrenırim.

Mesut, mal müdürlüğü aracılıgıyla da olur tabi. Bu farketmiyor. Malmüdürlüğüne süre bitiminden önce gider ve başvurursanız malmüdürlüğü sevkiyle hastaneye gitmiş olursunuz. Bu açıdan kurum sevkiyle gittiğiniz için ücret ödemede sorun çıkmaz. Hastane de zaten yeni raporun bir nüshasını size verir diğerini de mal müdürlüğüne yollar. Onlar da sgk^ya. Sonuçta rapor sgk'ya gönderilecek. Siz malmüdürlüğü sevkiyle raporu alıp kendiniz de SGK'ya gönderebilirsiniz raporu.
Bu tercih sizin. Bu konularda pratiğim yok pek. Hangisi saglam bir seçenekse onu tercih edersiniz.

Buraya yazmışken 2011/21 sayılı Genelge'nin süreli raporlarla alakalı kısımlarını aktarmış olayım bu vesileyle ben de:

"4.12. Süreli raporlarda süre bitiminden önce alınarak Kurumumuza gönderilen raporlara göre işlem yapılacaktır.
4.12.1. Yeni gönderilen rapor süreli ise süre bitimi yeni rapora göre tespit edilecektir.
4.12.2. Yeni gönderilen rapor süresiz ise önceki rapora göre tespit edilen süre kaldırılacaktır.
...
4.14. Aylık talep edenlerden, özürlü sağlık kurulu raporu süreli olanların aylıkları bağlanacak,rapor sürelerinin bitim tarihi bildirilecek, bu tarihe kadar alacakları yeni tarihli özürlü sağlık kurulu raporunu göndermeleri istenilecektir. Süre bitim tarihine kadar özürlü sağlık kurulu raporunu göndermeyenlerin aylıkları, süre bitim tarihini takip eden dönem başından itibaren durdurulacaktır. Aylık durdurma tarihinden itibaren;
4.14.1. Bir yıl içerisindeyeni özürlü sağlık kurulu raporlarını Kurum kayıtlarına intikal ettirenlerin aylıkları, aylık durdurma tarihinden itibaren açılarak ödenecektir.
...

"

rapor bitim süresi

kardeşimin raporunun 12.01.2012 de bittiğini yeni fark ettik ve bugün yeni raporu faksladık. ES 2022 evrak bilgisinde aylık durdurma tarihi de boş birşey yazmıyor.aktif olduğu yazıyor.ama aylık durdurma nedeni tanımsız diye birşey yazıyor.Sorularım kardeşim mart ayı aylığını alırmı? Bir diğer soru rapor nekadar sürede işleme konabilir? yeniden inceleme yapmak isterler mi? ilgilenirseniz sevinirim

Üst Alt