Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alan kişi yetim aylığı alabilir mi?

başak_98

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Sormak istediğimşey bir tanıdığımla ilgili.20 yaşında engelli,hiç bir şekılde maaş almıyor.buna evde bakım hizmeti de dahil.nedeni ise şu:akrabası olan ilçe sağlık müdürü eğer maaş almaya başlarsan annen baban öldüğünde emekli maaşını alamassın demiş.annesi babası 65 yaşlarında,baba emekli polis.çocuğun özür oranını bilmiyorum ama belden aşağısı tutmuyor.akrabasının söylediği bana pek mantıklı gelmedi.daha ortada ölen kimsede yok
fakat hiçbir bilgimolmadığı içinbir şey diyemedim.
Lütfen deneyimlerinizi yazarmısınız.bende bu aıleye yardımcı olabileyim

Görevli doğmamış çocuğa don biçmeye kalkmış... :)

18 yaşından büyük bire olarak 2012 yılında 2022 maaşı almak için bence başvuru yapsın. Emekli babasından dolayı başvurusu reddedilirse, itiraz etsin. "Ben bireyim, bana ne babamdan" desin...
Halen baba üzerinden sağlık güvencesi kullanıyorsa, bunu iptal edip genel sağlık sigortası kapsamına dahil olabilir:
Baba vefaat ettiğinde 2022 maaşını almaya devam eder. Eğer olası yetim aylığı 2022 aylığından fazla ise, o zaman 2022'yi iptal ettirip yetim aylığını almaya başlayabilir...

Bakıma muhtaçlık söz konusu ise ve gelir kriterleri uygunsa, evde bakım aylığı için mutlaka başvuru yapsınlar. Babanın emekli olması vs. bu hakka asla zarar vermez: Evde Bakım Hizmeti/Aylığı

Üst Alt