Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alan kişinin adres değişikliği başka şehire taşınması..?

hayrikocas

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
annem için 2022 engelli aylığı ve evde bakım maaşı alırorum adanada ikamet ediyorum istanbula evimi taşırsam annemin maaşlarında bir kesinti bir aksaklık olurmu nasıl bir yol izlemem gerek istanbula gidince

Hayri, daha detaylı yazabilirsin şuradaki gibi:http://www.engelliler.biz/forum/202...ncesi-olan-anneme-2022-maasi-baglanir-mi.html

2022 aylığı için yeni adresinizi SGK'ya bildirin.
Evde bakım ücreti için de hanedeki kişi sayısı değişikliği, en geç 1 ay içinde bakım ücretini aldığınız Adana il/ilçe sosyal hizmetlere bildirilmek zrunda.
Ayrıca adres değişikliği sözkonusuysa yeni ikametgah adresinin en geç 15 gün içinde bakım ücretini aldığınız Adana il/ilçe sosyal hizmetlere bildirilmek zorunda.
Siz adres değişikliğini bildirdikten sonra Adana il/ilçe sosyal hizmetler aylığınızı durdurur ve evraklarınız bağlı oldugunuz İstanbul il/ilçe sosyal hizmetlere gönderilir.

Yukarıda genel olarak yazdım sadece...Hep birlikte mi taşınacaksınız? Bakım ücreti ödenen annen de sizle gelecek mi?

hep birlikde taşınacaz bakım aylığı alan annem ben eşim ve kızım İstanbul il/ilçe sosyal hizmetler bakım aylığını kaç gün içinde bağlar ve eve heyet gönderecekmi adanadan evreklerı ben elden götürebilirmiyim

Taşındıktan sonra yeni adresini Adana il/ilçe sosyal hizmetlere bildirildikten sonra bakım aylıgı durdurulur. Evrakların Bağlı bulundugun İstanbul il/ilçe sosyal hizmetlere geldikten sonra işlemler başlar. Yeni adresine heyet gönderilir ve durumun tekrardan degerlendirilir
şartlarınız uygun bulunursa aylıgınız devam ettirilir. Süresinde taşındıgınız adresi bildirirseniz alamadıgınız aylıkları da topluca alırsınız.
Evrakları size teslim edeceklerini sanmıyorum. Ama yine de siz bunu alo 183'ten sorun.
Ayrıca kafanıza takılan her ayrıntıyı da sorabilirsiniz. Alo 183 ücretsiz olup 7/24 saat hizmete açıktır.

adanadan istanbula taşınsam 2022 maaşım iptalmi olur yoksa sadece adres değişikliğimi olur

Hayır, taşınmadan dolayı 2022 aylıgınız iptal olmaz. Adres değişikliğinizi bildirirsiniz kafi.
2022 aylığında adres değişikliklerinde, evde bakım aylıgındaki gibi bir uygulama yok. Sadece adres değişikliği bildirimi yapılıyor 2022 aylıklarında.
Böyle bir durumda 2022 aylıgınız durdurulmuyor.

adanadan istanbula taşınacam adres değişikliğini 6 ay bildirmesem bakım maaşı iptal olmasın diye birşey olurmu

sen hiç bu türlü işlere girme derim şuanda çok sıkı araştırıyorlar elindeki maaştanda olursun bu düşüncenle aylarca maaş vermeyecek değiller adres değişikliği beyanını yap hemen maaşın devam eder...

İstanbulda bakım maaşı için nereye başvuruyoz Esenlerde oturmayı düşünüyom Esenlerde varmı başvuracağım yer birde başvurunca heyet kaç gün içinde geliyor eve İstanbul Esenlerde

evde bakım aliyoruz biz ilceden merkeze tasındık bu durumda adres degişikligi bildirsek aylık durdurulurmu yada ne gibi işlem yapilacak şehir aynı sadece ilceden merkeze geldik

Merhaba arkadaşlar ben üç ayda bir engelli maaşı alıyorum aynı şehir içinde adres değişikliği yapmak istiyorum bir aksilik olurmu

Aynı şehir bile olsa ilçe değişikliği değilse sorun olmaz, ilçelerde kaymakamlıklar sorumlu siz diğer ilçeye geçerseniz başka bir sydv alanına girmiş olursunuz.

Merhaba benim.esim de üç ayda bir aylık alıyor evlilik nedeni ile ikametgahı değişti ve ikametgahı Erzurum'a aldık maaşı kesilir mi

@Resul yavuz

eşiniz il dışına taşınmış. dolayısıyla aldığı 2022 aylığı durdurulacaktır.
eşiniz yeni adresinin bağlı olduğu vakfa (SYDV) başvurdugu takdirde başvurusu yeniden değerlendirilecektir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altında ise 2022 aylığı durdurulduğu tarih itibariyle açılır ve alamadığı tüm aylıklar toplu ödenir.

ama hane geliri sınırın üstünde ise aylık başvurusu reddedilir, aylık bağlanmaz.

#kalem

Merhaba #Kalem abla ben yeni başvuru yapacam daha önce baska sehirde başvuru yaptım red edildi şuan Adana’ya tasındım adresimi hemen alırsam basvuru yapabilirmiyim yoksa belli zaman oturmam mı gerekiyor

Ebru101
adresinizi alır almaz başvurabilirsiniz.beklemenızı gerektrıen bir durum yok.

adres degişikligi işlemler ne kadar sürede sürüyor acaba

Üst Alt