Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alan yakınıma vakıftan raporu yenilememizi söylediler!?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
239
Reaksiyonlar
107
kalem apla yakınım 2022 maaşı alıyor bugün vakıftan aradılar raporu yenilemeniz gerek dediler gittik vakfa neden böyle yapıyorsunuz dedik sürekli olanlardan raporun yenilenmemesi lazım dedik 2013 yılında dedi mal müdürlügünden bize vakfa geçti dedi 2022 maaşları dedi 2013 öncesilerin dedi raporu yenilemesi gerek dedi bakanlıktan müfettiş geldi dedi böyle yapılması için emir verdi dedi biz ne yapalım magdur oldu yakınım tekrardan rapor çilesi v.s çok zor %40 raporu var şimdi heyete girerse düzelme yok ama doktor oranı düşüredebilir ne yapacagımızı şaşırdık

öle saçmalıkmı olur paronoya kardeş
zaten 2013 yılından sonra kaç kişi ye maaş bağlanmışki
raporların çoğu maaş alanlar 2013 yılından önceki rapor alanlar alıo
bende 2010 yılında aldım raporu

e devlettede yardımın durumu devam edior yazıo

şimdi baktım

huzursuzluk çıkarmak içinmi sölüosun paronoya kardeş maaşa kalmış 10 gün

mirhat

yok kardeş ilden ile degişiyor bizim burda vakıf öyle dedi türkiyede çogu illerde yapmışlar vakıf çalışanı söyledi

Benim yüzde 90 2007 de aldım sorun çıkmadı 1 ay önce eve bakmaya geldi öyle bişey demedi
İstanbul Anadolu yakası

Kelime hatası

@mirhat
aynen mirhat kardeşim sana katılıyorum verdikleri 3 kuruş maaş hergün yeni bir haber çıkıyor maaşların kesilmesiyle ilgili

@paranoya
Il olarak nerdesin paronaya kardeş şehir olarak hangi şehir

Son düzenleme:
144 aradım 25 ocak 2013 28539 sayılı numarayla kanun v.s dedi 11 maddenin 5 fıkrasında yazıyor dedi o an nette degildim sonradan nete girdim yanıma yazmıştım googleye yazdım normal yönetmenlik çıkıyor ben farklı bişey göremedim yönetmenliktede böyle bişey yazmıyor bastıra bastıra 4,5 defa aradım hepsi aynı şeyi söyledi farklı farklı kişiler çıktı telefona dedikleri 5 yılı dolan raporların vakıf tekrardAN yeni rapor isteyebilir dedi saçma sapan uygulama yönetmenlikte yazmıyor

kalem apla cvp veriirmisiniz 144 arıyorum 2013 25 ocak tarihli yönetmenlik diyor 11 maaddeyi söylüyorlar vakıf isteyebilir diyorlar 5 senede bir

5 senede 1 öyle bir şey yok elinizde rapor aslınız varsa onu aslı gibidir yapın götürün verin.

o zaman sağlık bakanlığını arayıp şikayet edin alo184 ve bimere yazın.

kalem apla sizde bi cvp verirseniz sevinirim

144 aradım 10 defa vakfın öyle bi hakkı var dedi [FONT=sans-serif]25 ocak 2013 28539 sayılı numarayla kanun v.s dedi 11 maddenin 5 fıkrasında yazıyor dedi o an nette degildim sonradan nete girdim yanıma yazmıştım googleye yazdım normal yönetmenlik çıkıyor ben farklı bişey göremedim yönetmenliktede böyle bişey yazmıyor bastıra bastıra 4,5 defa aradım hepsi aynı şeyi söyledi farklı farklı kişiler çıktı telefona dedikleri 5 yılı dolan raporların vakıf tekrardAN yeni rapor isteyebilir dedi yönetmenlige göre[/FONT]

Sakın yeniden rapor almayın arkadaşım aynı hataya yaptı rapor oranı düştü.surekli raporu olanların yeniden rapor almasına gerek yok

evet sürekli raporu olan hastaya böyle bir yetkileri yok.benzer durum bir yakınımada oldu ve raporu hem düştü hemde süreli oldu.gidip aldığınız hastaneden aslı gibidir yaptırın

bizim memleketteki herkezi rapora gönderdiler ilçede yaşıyorum

Sürekli raporun yasal kullanım süresi 5 yılı kapsıyor, 5 yıl dolduktan sonra o raporu hiçbir yerde kullanamazsınız.

Geçerlilik süresi takip edilmesi gereken bir bilgi değil. Vakıf tekrardan gelir testi yaptırmak için türlü bahaneler ileri sürebiliyor, benimkini taşınmamı bahane ederek gelir testini zorunlu tuttular ve eve kişi başına 250 lira giriyor diye kestiler. Dikkatli olun, kesmek için gözünün üstünde kaş olması yeterli onlar için.

herkeze cvp veriyosunuz kalem apla cvp verirmisiniz

paranoya 2022 aylıgında sürekli raporu olanlardan yeni rapor istenmez. bu konuda aksine yasal bir düzenleme yok mevzuatta.
şöyle bir istisna var ancak:
sürekli raporu olanların 2022 aylıgı kesilirse ve aylık kesildikten sonra beş yıl içinde başvurursa yeni rapor istenmez. ama aylık kesildikten beş yıl sonra tekrar aylıga başvurursa yeni rapor istenir. bu durum da aylığı kesildikten sonra başvuranlar içindir.

yönetmelikte bu durum haricinde sürekli raporu olanlardan yeni rapor isteme gibi bir hüküm yoktur.

Kalem
ben 144 aradım yönetmenligin 11 mad 5 fıkrasını öne sürüp rapor isteyebilirler dedi bende sizin dediginizi söyledim yukarıda yazdıgınız şeyi söyledim çünkü bende yönetmenligi okuyorum aynı şeyi anlıyorum sizinle vakıfların insiyatifinde dedi 5 yılı dolanlardan vakıf rapor isteye bilir dedi 10 defa aradım hepside aynı şeyi söyledi
bu yakınım maaşı kesilmedi sürekli raporu mevcut muhtar aradı vakıf rapor istiyor dedi tekrardan rapor alınacak dendi vakfa gittik ilçedeyim ilçe ve köydeki yaşayanların hepsi rapora gitti
başka konulardada yazmışlardı bu meseleyi başka illerde de istenmişti bu neden böyle kalem apla 144 arayıp bi sorsanız

67m
aslı gibidiri kAbul etmiyorlar yeni tarihli rapor istiyorlar

alo 144'e bakma sen. bahsettiği yönetmeliğin 11.maddesinin 5. fıkrası zaten benim anlattıgım şeyden bahsediyor:
[SIZE=1]"(5) Aylığı kesilenlerin yeniden aylık talebinde bulunmaları halinde başvurular yeni başvuru olarak değerlendirilir. (Değişik ibare:RG-25/3/2014-28952) Engelliler için, sağlık kurulu raporu geçerlilik süresi “sürekli” olanların kesilme tarihinden itibaren beş yıl içerisinde aylık talebinde bulunmaları halinde rapor istenilmez."[/SIZE]

yukarıda da bunu izah ettim zaten. sürekli raporu olup aylıgı kesilenlerden eger aylık kesildikten sonra 5 sene sonra başvuran olursa rapor isteniyor. aylıgı devam edenler için yönetmelikte rapor istenecek diye bir hüküm yok. ama raporda bir şüphe varsa o ayrı.

o yüzden raporu sürekli olmasına rağmen 2022 aylıgı devam edenlerden yeniden rapor isteniyorsa bu durumda olanlar BİMER alo 150'yi arayıp yasal dayanağını sorsunlar ve şikayetçi olsunlar. hastalıgı devam edenler için yeni rapor istemek, engelliler açısından da hastaneler açısından da külfet olur ve yapılan bu uygulama eziyetten başka bir şey ifade etmez. yasal dayanagı da yoktur.

kalem apla çoğu kişinin tanıdıklarımın aylığı kesildi %40 altında rapor verdiler çoğuna anlaşmalı gibi sanki

sayın kalem hanım şunu diyorsunuz ([FONT=sans-serif]sürekli raporu olup aylıgı kesilenlerden eger aylık kesildikten sonra 5 sene sonra başvuran olursa rapor isteniyor)e zate aylığı kesiyorlar sonradan yeniden rapor istiyorlar ben bimer sağlık bakanlığı hepsiyle görüştüm hele özürlüler daire başkalığı diyorki rapor süreklide olsa 5 senede bir rapor yenilenir , bu arada bunu bazı vakıflar hemen yapıyor bazı vakıflar ya sıraya koymuş yada biraz bekleyerek imsanları yeni rapora gönderiyorlar[/FONT]

Hükümetin bu olaya bir el atması lazım , sürekli olan raporlardan niye tekrar rapor istenilip insaNLAR ZOR DURUMA DÜŞÜRÜLÜYOR.

Üst Alt