Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alana kadar muhtaç aylığı almak daha mantıklı değil mi?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
iyi günler

2022 maaşı alana kadar muhtaç aylağı almak daha mantıklı değil mi aylık 411 TL

T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü

MUHTAÇ AYLIĞI
Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla 27.09.2008 tarihli ve 27010 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan " Vakıflar Yönetmeliği" hükümleri gereğince muhtaç aylığı bağlanmaktadır.

MUHTAÇ AYLIĞINDAN YARARLANMA ŞARTLARI
* Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara;
* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi,
halinde muhtaç aylığı bağlanır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER
Muhtaç aylığı başvuru formu,
Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu.

BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ
Muhtaç aylığı talebinde bulunan kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen, posta yoluyla veya Genel Müdürlüğün internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirler. 2013 yılında muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 411,00 TL ödenmektedir.

bencede daha mantıklı ayda 411 tl çok iyi biz ayda 261 tl alıyoruz nerdeyse yarısı

2022 maaşını iptal edip vakıf maaşı alabilirmiyiz ?

Bunun Cevabini Kendin Bulabilirsin:) Vakiflar iLetisim Telefon Numaralari:
Telefon:0 (312) 415 50 00 (10-Hat)

şeyi anlamadım arkadaşlar
bende 100 de 54 rapor varda annem babam sağ
2022 alıom

arkadaşlar bu parayı alabilmek için engelli raporumu olması lazım birde anne ve
babanın olmaması lazım yoksa

Bende anlamadım savaşçı

destıny bilgilendir bizide ararsan ne dedier

Diyelimki muhtaç aylığı bağlandı gss nolcak

Arkadaşlar söz konusu yardım kapsamı açısından sadece engel oranı ile ilgili değildir kimsesizlik öngören bir durumdur bilginize.

Yani her engelli bu durumdan yararlanamaz.

buraya öyle birşey yazmıyor ama

1. Muhtaç Aylığı Nedir?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ödenen ayıktır. Vakıflar Yönetmeliğinin hükümlerine göre, 18 yaşından büyük özürlü bireylere ve 18 yaşından küçük özürlü çocuğu bulunan ana babalara ve ayrıca, annesi veya babası olmayan 18 yaşından gün alamamış yetim çocuklara aylık bağlanmaktadır.
2. Muhtaç Aylığını Kimler Alabilir?
% 40 ve üzeri özürlü olan muhtaçlara,

* Sosyal güvencesi olmaması,
* Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
* Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi,

halinde muhtaç aylığı bağlanır.

* Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması, nı anlamadım ?

Bu parayı bir süre ben aldım. ve evlendikten sonra ayrıldım.

Sosyal yardımlaşmadan hiç bir hak tlep edemezsiniz. SGK primini kendiniz ödersiniz. Kömür yadımından tutun neler alıyorsanız hepsi kesilir. ve Vakıflar genel müdürlüğünden talep edeceğiniz aylık için se ankaradaki kurula gönderiliyor tüm belgeleriniz orada kabul ediliyor. üzerinizde araç dahil her şey inceleniyor ve kabul edilmesi kolay deil. ben başvuru yaptığımda senin durumunda olan bir kişi alıyor Türkiye de denmişti ve ikinci ben idim. 2022 bakıldığında daha az gibi görülmekle beraber elinizdekilerden vazgeçmeyin diye öneririm.

Arkadaşlar vakıflar müdürlüğünün verdiği muhtaçlık aylığını anne babası sağ olan engelliler başvurabiliyor mu ?

Evet tek şart üstünüzde mal mülk olmayacak ve geliriniz olmayacak

hem 2002 hem de vakıf aylıgı alınmıyor mu yasak mı yani ben öğrenciyim de o yüzden sordum yüzde 48 de raporum var

Arkadaşlar bugün vakıflar bölge müdürlüğüne gittim.ilgili kişi bana her durumu tutan a muhtaçlık aylığı verilmiyor.belli bir kişi kotası var dedi.başvurduğum müdürlüğün 250 kişi kotası varmış başvuru kişisi 1000 kişiymiş dolayısiyle 750 kişi dışarda kalıyor dedi.ve bu kota dan dolayı başvurun olumsuz olacak dedi.böyle bir kota var mı bilgisi olar var mıdır

Fikret, özel mesat atmışsınız ama buradan cevaplayım. Çünkü özel mesajla cevaplayınca sonra da mesaj kutusu dolunca silmek zorunda kalıorum ve geçmiş bilgilerinize dönemiorum. Oysa geçmişte yazdıgınız bilgiler de sonra gerekior bir yanıtı ararken.
Ayrıca başkaları da faydalanır forumlardan sorarsanız...

emekliliğinize bir buçuk sene kalmış ve çalışmıyormuşsunuz şu an. Emekli oldugunuzda zaten her iki aylıktan da faydalanamayacaksınız.
Sizin süre sıkıntınız ve sağlık güvencesi sorununuz oldugundan size en makul tercih 2022 aylığıdır. Çünkü 2022 aylığı hızlı baglanır ve GSS kapsamında saglık güvenceniz olur.
Vakıf aylıgında sağlık güvencesi olmaz ve baglanması neredeyse o kota sebebiyle imkansızdır ve uzun süreç alır.
Tavsiyem 2022 aylığına başvurmanızdır. Şartlara uygun bulunursanız hızlı baglanır.
Fakat 2022 aylığı başvurusunda şuna dikkat edeceksiniz. Emeklilik aylık başlangıç tarihi itibariyle 2022 aylıgını kestirmek zorundasınız.
Emeklilik işlemlerinizi başlatırken emeklilik başlangıç tarihini öğrenip ona gore 2022 aylıgını kestirin.
2022 aylığı baglandığında otomatik olarak GSS kapsamında sağlık güvenceniz olacaktır.
Ödemeleriniz ise başvuru tarihini takip eden ay başından itibaren ödenmeye başlayacaktır.
bu ay içinde başvurursanız ve aylığınız bağlanırsa size 1 mart itibariyle ödeme yapılacak. Ve haziran ayında 1 mart itibariyle paranızı almaya başlarsınız.

Üst Alt