Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alanların evde bakım maaşı da almaları imkansız hale gelecek

harunresitdeveci

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
2022 maaşları sosyal hizmetlere geçti ,ve sistem bir insanın 2022 ve bakım maaşı aldığını otomatik görecek.2022 maaşı için kişi başına düşen gelir 117 tl cicarı, bakım maaşı 675 tl , yani evde 5 kişi dahi yaşasan bakım maaşı alıyosan 2022 maaşı alamayacaksın malesef.ve 2022 maaşı alanlar mayıs ayına kadar geolir tespiti yaptırmak zorunda sen yaptırmazsan zaten sistem maaşı malesef otomatik olarak kesecek.

Bu işler bu kadar basitmi oldu artık. Bizler internet aracılığı ile bir şekilde bilgi paylaşımı sağlıyoruz birbirimize peki ya böyle bir imkanı olmayan engelli vatandaşlar hiç bir şeyden haberdar olmadan bahsettiğiniz sistem hangi hakla maaşları kesebilecek? Lütfen bir dernek başkanı gibi davranın felaket tellalcılığı yapmayın şurda. İnsanları korkutmak heralde şu zor günlerimizde ihtiyacımız olan son şeydir. Resmi bir açıklama yapılmadan ve var olan mevzuat henüz değişmemişken sözüm ona magazinciler gibi davranmayın.

arkadaşlar , ben okadar zor durumdayımki anlatamam . benim derneğimin 720 tane özürlü üyesi var ve ben bunlar için gecemi gündüzüme katıyorum. ve ben öğrendiğim bilgileri onlara anlatırken göbeğim çatlıyor. ama malesef durum böyle.ve ben insanları baştan uyarmak istedim.hatta 2022 maaşı kesildi diyelim 2 kişilik bir ailede ve sen aldığın bakım maaşından sgk ya 35 lira primde yatırıcan. çok üzgünüm ama durum böyle. bulunduğunuz yerin sosyal hizmetlerini arayın sorun öğrenin ki hep bşirlikte baş kaldıralım. 542 211 3092

daha doğrusu bakım maaşı alıyosan 2022 maaşı alamıyacaksın, yani aldığın bakım maaşı senin gelirin olarak gözüktüğü için kişi başına düşen gelir 2022 maaşı için 117 lirayı geçtiği için kesilecek.

Yeni mevzuatı bir görelim elbet yaparız birşeyler. Benim tepkim ortada birşey yooken böyle insanları tedirgin etmenize. Sydv ile görüşen bir çok kişi var. Bir çok şey söylemişler. 2022 kanunu değişecek kişi başı gelir 115 tl aşanların maaşı kesilecek ve hatta evde 1 kişi bile sigortalı bir işte çalışıyorsa bu haklardan yararlanamayacak. Siz o sydv memurlarına güvenmeyin. Onların tuzu kuru sırtlarını dayamışlar devlete her ay alırlar maaşlarını. Kafalarına ne eserse başlarından salamak için uydururlar birşeyler.

arkadaşım ben kendimde devlet memuru emeklisiyim daha öncede 11 yıl serbest muhasebecilik yaptım. ve burdaki kaymakamımız la olsun belediye başkanımızla olsun ilçedeki kurum amirleri ve çalışanları ile devamlı diyolok içerisindeyiz. ben %92 of. ve tekerlekli sandalyedeyim benim de maaşımdan başka dikili bir ağacım yok. ben emin olmadığım bir şeyi burda paylaşmam beni sallayacak amirinde memurunda anlını karışlarım. tel çaldırın ben arayım isterseniz 0542 211 3092

mrb arkadaşlar.aynı sorun benim başımdaydı.bugün hallettim ben.2022 ye başvurdum oğlum için.bakım alıyor diye maliye red vermişti.yeşilkartlıyım.hiçbir gelirim yok bakım parasından başka.bakım parasını eve giren gelir oarak hesaplamışlar.hemen alo 144 ü aradım.uzman bir arkadaşla görüştüm.derneği aradı,oraya gidip düzeltileceğini söyledi.size aynen aktarıyorum buradan.bakım parası eve giren gelir oalrak hesaplanamaz.umarım aydınlattım sizi.

aynen öyle olsun istiyorum ama, sosyal hizmetlerdeydim sabahtandır. mayıs ayına kadar süresi var zaten. ve bilgisayarlarındaki sistemi gördüm. hatta bi abla dul aylığı alıyodu kızı stajer olarak bir işyerinde sigortalı görünmüş ve sistem otomatikman maaşını kesmiş iki ay sonra kızı işten çıkıyo ve hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan sistem maaşını tekrar bağladı. ve benim arkadaşım oğlunu okutmak için kredi çekti bakım ve 2022 maaşına güvenerek ve maalesef mayıs ayında işi çok zor olucakkkkkkkk

bu işe sosyal hizmetler bakmıyor.ben sana diyorum ki bu işi yapan uzmanla görüştüm.aile ve sosyal politikalar bakanlığından.kesin bilgidir.gönlünü ferah tut.

yakupsnbl........... az önce sosyal hizmetler vakfındaydım, ve 2022 maaşları sosyal hizmetlere yapılıyor ve 15 tane bu hafta içerisinde ellerinde başvuru var gördüğümemi inanıcam görmediğimemi

ozaman abicim herkes gördüğüne inansın!!ben gördüğüme sen gördüğüne inan

arkadaşlar daha o sydv dekiler bile ne yapacaklarını bilmiyorlar. kesin birşey yok

hosepteal41 doğru diyor arkadaşlar onlarda bilmiyorlar telaş yapayın.genelge yayınlanacakmış ellerine ulaşmamış daha.

evde bakım maaşı gelir olarak hesaplanmazzz?

asılsız duyumları paylaşarak insanları germeyin nerden çıkartıysa konuyu açan arkadaşımız neymiş efendim bakım maaşı alanlar 2022 alamayacaklarmış engelli için daha iyi çalışmalar yapmak yeine devlet tutupta verdiği haklarıdamı geri alacak nerde var böyle mantık dernek başkanıyım demişsin derkler zaten böyle aslı astarı olmayan şeyleri ancak paylaşır birde nasıl kendi cebimi doldururum diye döner durur kimse inanmasın böyle şeylere arkadaşlar delinin biri bir kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkartamamış misaline dönmeyelim

birde ben kuruma sorduydum bir ara evde bakım maaşı engelli kişiye bakan kişiye verilen bir yardım olduğunu engelliye verilen paranın ayrı olduğunu söylemişti

Ek Madde 1 - (Ek:1/7/2005 - 5378/25 md.)
65 yaşını doldurmamış olmakla birlikte;
a) Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek şekilde özürlü olduklarını tam teşekküllü
hastanelerden alacakları sağlık kurulu raporu ile kanıtlayan, 18 yaşını dolduran ve kanunen bakmakla mükellef
kimsesi bulunmayan özürlülerden; her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamının aylık ortalamasına göre bu
Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutardan daha
az geliri olanlara, bu Kanunun 1 inci maddesine göre belirlenecek aylık tutarının % 300'ü tutarında,
b) 18 yaşını dolduran, kanunen bakmakla mükellef kimsesi olmayan ve herhangi bir işe yerleştirilememiş olan
özürlülerden; her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamının aylık ortalamasına göre bu Kanunun 1
inci maddesinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutardan daha az geliri
olanlara, bu Kanunun 1 inci maddesine göre belirlenecek aylık tutarının % 200'ü tutarında,
c) Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamının aylık ortalamasına göre bu Kanunun 1 inci maddesinde
belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutardan daha az geliri olduğu halde,
kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşını tamamlamamış özürlü yakını bulunanlara, bakım ilişkisi fiilen gerçekleşmek
kaydıyla bu Kanunun 1 inci maddesine göre belirlenecek aylık tutarının % 200'ü tutarında,
Aylık bağlanır.
65 yaşın doldurulmasından önce bu madde hükümlerine göre bağlanmış olan aylıkların aynı şekilde ödenmesine
devam olunur. Bu Kanunun 1 inci maddesine göre aylık bağlananlardan başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam
ettiremeyecek kadar özürlü olduklarını tam teşekküllü hastaneden alacakları sağlık kurulu raporu ile kanıtlayanlara da birinci
fıkranın (a) bendine göre aylık bağlanır. Aylık bağlanmasına esas özürlülük oranı değişenlerin aylıkları durumlarına göre
yeniden tespit olunur. Özürlülük oranı, bu Kanuna göre aylık bağlanması gereken oranın altına düşenler ile birinci fıkrada
belirtilen aylık ortama gelir tutarından fazla gelir elde etmeye başlayanların aylıkları kesilir.

2022 sayılı kanuna bağlı bu madde değişmeden her iki aylıkta aynı anda alınabilir, keyfen kesilemez!

inşalahh yeni genelgeye göre evde bakım maaşını gelir diye hesaplamazlarrrr.

arkadaşlar 11.01.2013 cuma saat 08:50 itibarıyla Aile ve sosyal politikalar bakanlığı eski adı ile (shçek) sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumuna telefon açıp görüştüm arkadaşım var orada. 2022 yasalı engelli maaşları sizlere devredilmiş deniliyor öylemi dedim hayır dedi. kaymakamlıktaki kaymakamlık olmayan yerlerde valilikteki sosyal yardımlaşmalara devredildiğini söyledi kendilerinin ilgilenmediğini söyledi.. bilginize. öyle her yazılanada itibar etmeyin arkadaşlar bir telefonun ucunda açın sorun en azından kafanızdaki soru işaretleri gider...

Üst Alt