Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alıyorum. Annem Evde Bakım Aylığı alabilir mi?

sekobaba

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
ben 2022 yasasından maaş alıyorum annemın üzerine evde bakım maaşı alabilirmıyım ikiısı aynı anda alınabiliyor mu arkadaşım alınamıyor artık dedı bilgilendırırsenız sevınırım:confused:

Evde kisi basi dusen gelir 330 tl`den az ise ve raporunuzda agir ozurlu ibaresi varsa, her iki maastanda yararlanabilirsiniz.

evde bakım parası almak için engelli kişinin özel ihtiyaçlarını kendisi sağlıyamıyorsa alabilir yani şöyleki:wc ihtiyacı ve banyo ihtiyacı yeme ihtiyacı vs işleri tak başına yapamıyor ise evde bakım parası alabiliyor ve tabiki birde ağır özürlü ise evde bakım parası alabiliyor zaten evde bakım parası almak için eve bilir kişi geliyor ve engelli kişi durumunu nekadr muhafaza edebiliyor onu bir tespit ediyolar ve ona göre onay veriyorlar.

şuanda böyle birşey var mı bazıları var diyor ve evde kişi başı gelır şuan kaç

İki maaş da aynı anda alınabilir. Yeter ki gelir kriterleri uygun olsun, uygun olmayı sürdürsün.

Üst Alt