Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alıyorum. Babamdan kalan ölüm aylığı da bağlandı. İkisini alabilir miyim?

dolantin44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
babadan kalan ölüm aylığı bağlandı. aynı zamanda.2022 maaşım vardı her iki aylığı alabılırmıyım.(erkek) 4 kişilik bır aileyiz.ölüm maaşı ne kadar.bılgısi olan lütfen paylaşsın.

İkisini birden alamazsınız, hangisi az ise ondan vazgeçin.

iki aylığı birden alamazsınız. yetim aylığı baglanmış madem, siz yetim aylığında kalın 2022 aylığını kestirin. vakfa gidip yetim aylığı baglandıgını söyleyin. zaten sistem de aralık dönem öncesi bunu fark edip aylığınızı sonlandıracaktır ama yine de siz vakfa gidip yetim aylıgının baglandıgını söyleyin.

yetim aylığı miktarını öğrendikten sonra şunu yapın:
aldığınız yetim aylığı miktarı,
rapor oranınıza göre aldığınız 2022 aylığından az mı? eger 2022 aylığının 1 aylık miktarından azsa, bu durumda yetim aylığı aldığınız sgk müdürlüğüne gidip yetim aylığınızın rapor oranınıza göre alabileceğiniz 2022 aylığı seviyesine arttırılmasını talep edin.

eger yetim aylığınız aldığınız 2022 aylığı 1 aylık miktarından fazlaysa bu durumda 2022 aylığı seviyesine arttırma yapamazsınız.
2014 2022 aylıklarında 1 aylık miktarları öğrenmek için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/202...4-yili-2022-ayligi-miktarlari-belli-oldu.html

örnek 1:

rapor oranınız % 70 ve üstü
rapor oranınıza göre alacağınız 1 aylık 2022 miktarı: 424,69 TL
baglanan yetim aylığı da diyelim ki (kafadan atıyorum) 350 TL
Bu örnekte yetim aylığı 1 aylık 2022 aylığından düşüktür.
bu durumda siz SGK müdürlüğüne gidip aldığınız yetim aylığını % 70 ve üstü 2022 aylığı seviyesine yükseltilmesi için talepte bulunacaksınız. yanınızda raporunuzu da götürün.

örnek 2:
eger rapor oranınız % 40 - % 69 arası ise
aldığınız 1 aylık 2022 miktarı 283,13 tl.
yetim aylığınız bu miktardan düşükse arttırma talep edeceksiniz.

her 2 örnekte de yetim aylığınız 2022 aylığından yuksekse 2022 aylığı seviyesine arttırma yapılmaz unutmayın.

UYARI: yetim aylığı sağlık güvencesi açısından daha avantajlıdır. Bu açıdan tercihiniz daima yetim aylığı olsun.

Üst Alt