Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SARİ78 ablacım, eşinin sigorta kaydı yoksa elbette 2022 aylıgına başvurabilir. sen zaten 2022 aylığı alıyormuşsun. bu durumda hanende kişi başına düşen aylık gelir 392,49 tl altındadır. gelir hesabına senin aldığın 2022 aylıgı dahil edilmez.
hanede kişi başına düşen aylık gelir (alınan 2022 aylığı hariç) 392,49 TL altındaysa eşin 2022 aylıgı alır tabi. ama hanede kişi başına düşen aylık gelir bu sınırı geçerse eşine 2022 aylıgı baglanmadığı gibi senin de 2022 aylıgın kesilir.
hane geliriniz sınırın altındaysa eşin hemen kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvursun.
ayrıca ikiniz de engelliymişsiniz. raporlarınızda ağır özürlü ibaresi "evet" olarak işaretli mi? evde bakım aylıgı için başvurdunuz mu hiç?
Abla benim bakım aylığım var önce eşim alıyordu kurumdan geldiler eşim engelli olduğu için sen bakamazsın diye iptal edip anneme bağladılar annemde üskatta oturuyor ben evde eşim ve kızım la beraber yaşıyorum eşime maaş bağlana bilir demişler ama sonra bir sıkıntı çıkar diye baglatmadım sence bir sıkıntı olurmu benim aldığım 2022 hesaba dahil olmuyormu abla
SARİ78 elbette aldığın 2022 aylıgı hesaba dahil edilmez ablası. 2022 aylığı gelir hesabına alınan 2022 aylıkları hiçbir şekilde dahil edilmez rahat ol araba ev tarla,bankada para, alınan başka sosyal yardım vs gelir vemal mülkünüz var mı peki? evde bakım aylıgından başka bir şey yoksa eşin hemen 2022 aylıgına başvursun ablası. gelirin varsa söyle. başka gelirin varsa söyle hesap yaparım. ama dediğim gibi evde bakım aylıgından başka gelirin, malın mülkün vs yoksa eşin gidip hemen 2022 aylıgına başvursun.