Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alıyorum. Eşim vefat etti. Sorun olacak mı?

hayat52

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Kalem hanim

%79 raporum var 3 aylık maaş alıyorum 1 ay oldu eşimi kaybettim maaşı 1010 tl olarak alaçam 3 aylık kesilir mi
evde yalnızım.

@hayat52 eşinizden dolayı dul maaşı alcagınız için 2022 maaşı alamazsınız.ayrıca evde teksınız ve alacagınız maaş 1010 lira 2022 maaşı için kişibaşı gelir 483,63 bu sınırı çok fazlasıyla geçiyonuz.hertürlü 2022 maaşı alamazsınız

@hayat52

1010 TL alacağınızı söylemişsiniz. eşinizden dul aylığı mı alacaksınız?
eger dul aylığı alacaksanız, 2022 aylığı feshedilir. hiçbir şekilde hane gelirine de bakılmaz. dul aylığı alanlar 2022 aylığından yararlanamaz.

dul aylığı baglanır baglanmaz vakfa gidip bu durumu bildirin. dul aylığı baglandıktan sonraki ilk ödeme döneminde aylığınızın kesilmesi gerekir çünkü.

diyelim ki eylül ayı içinde dul aylığı baglandı, ekim başında aylığınızın feshedilmesi gerekir, ekim aylığını da alamazsınız.

gerçi sistem aracılıgıyla SGK kaydınız olduğu anlaşılır ve aylığınız feshedilir ama şu süreç biraz karışık olduğu için dul aylığı baglandıktan sonra vakfa gidip durumu bizzat bildirin. dul aylığı baglandıktan sonra aylık ödeme devam eder ve siz de aylıkları alırsanız yersiz ödeme iddiasıyla aldığınız 2022 ayıklarını sizden geri isterler. bilginiz olsun.

Üst Alt