Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alıyorum. İkamet değişikliği söz konusu. Ne yapmalıyım?

Boran_27

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar, sizlere bi kaç sorum olacak. %72 raporum var 2022 engelli maaşı almaktayım İkamet adresim g.antepde ama balikesire taşınacağız. İkamet adresimi değiştirince herşey sil baştan mı olacak. Maaş kesilecek mi, Kontrole felan gelinecek mi. Evde hapis olup onları mı bekleyeceğim. Lütfen yardımcı olun. Saygılar

evet aynendediğin gibi sydvye başvurup adres değişikliği vermen senin yararına olur yoksa maaşın kesilir

bakım maaşı almıyorum. peki yine eve kontrole mi gelecekler. evde onları mı bekleyeceğim.

Son düzenleme:
Evet herşey sil başta olacak.
Yeniden 2022 maaş başvurusu yapacan
Onlarda yeniden inceleme sonucu karar verecek.
Her şey ilk gün ki AŞK gibi:)

başka şehre taşınacagın için haliyle vakıf da değişeceğinden 2022 aylıgın adres değişikliği sebebiyle geçici olarak durdurulacaktır.
1 sene içinde yeni ikametgahının baglı oldugu vakfa başvurman halinde muhtaçlığınız sorgulanacak, mütevelli heyeti muhtaçlığının devam ettiği yönünde karar verirse aylıgınız durduruldugu tarih itibariyle yeniden açılacak ve takip eden ilk ödeme döneminde hak ettiğiniz aylıklar ödenecektir.
lakin 1 sene içinde yeni ikametgahınızdaki vakfa başvurmamanız halinde aylıgınız feshedilecektir.

yeni ikametgahınızın baglı oldugu vakfa başvurdugunuzda evet, elbette hanenize gelecekler ve sosyal incelemeniz yapılacaktır. hem sosyal inceleme hem sistem aracılıgıyla yapılan sorgulamaya göre geliriniz belirlenecek ve mutevelli heyeti tarafından muhtaç olup olmadıgınız yönünde karar verilecektir.
heyet muhtaç olmadıgınıza karar verirse aylıgınız baglanmayacak ve kesilecektir.
2015 2. altı aya göre hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 303,48 TL üstünde çıkarsa aylık baglanmaz. sınırı geçmiyorsa baglanır.
evde bakım aylıkları da dahil olmak üzere her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir dikkate alınır.

İyi günler benimde aynı sorun..
Başka bir şehirde iken 2022 maaşım bağlanmıştı ve bu sene üniversite kazandığım için yeni bir şehire taşındım. burdaki belediye halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmak için ikametgahımı bu şehire taşıdım. Lakin adres değişikliğinden dolayı kesileceğini bilmiyordum. (ikametgahımı 3 gün önce oldu) Biraz araştırınca böyle bir durumun olduğunu gördüm. Dün vakfa gittiğimde ve durumu anlattığımda sistemde halen birşeylerin gözükmediğini, aylığınızın kesilip/kesilmediğini görmediğimizi söylediler. E-devletten baktığımda halen devam ettiğini yazmakta..
Acaba kesilmesi söz konusu ise, bugün veya yarın tekrar ikametgaımı 2022 maaşımın bağlandığı şehre taşısam düzelir mi.?

Kalem;

Peki bunlar eve kaç gün içinde gelir acaba abla. Bir bilginiz var mı. Gittiğim yerde çalışmayı düşünüyorum

yönetmelik gereği vakıf aracılıgıyla yapılan tüm iş ve işlemlerin bir ay içinde tamamlanması esastır. fakat vakfın yogunluguna göre bu durum değişebiliyor.
taşındıktan sonra çalışmayı düşünüyormuşsunuz zaten. çalıştıgınız takdirde 2022 aylıgı baglanmaz. çalıştıgınız her halükarda tespit edilir.

Üst Alt