Savaş, daha önceki Yönetmelik gereği bir sene içinde 90 günü geçmemek kaydıyla sigortalı çalışmaktan dolayı aylık kesilmiyordu.
Şimdi yeni 2022 yönetmeliği yayınlandı biliorsun.
Vakıflar için yayınlanan 2022 vakıf kılavuzunu dikkatle inceledim lakin bu konu hakkında, nasıl uygulayacaklarına dair net bir bilgiye rastlayamadım.
SGk kaydı olunca maaş kesecekler gibi bir yorum oluştu bende. Lakin bu sadece bir yorum ve net bir bilgi değil.
13 gunluk sigortadan dolayı sorun çıkmaz diyorum. ama işte yukarıda saydığım nedenlerden ötürü de emin değilim.
Madem işte kalıcı değilsin. İşten çık ve bu durumu vakfa sor. 13 gunluk sigortalı olmandan dolayı aylık keserlerse yuh denir artık.
Ya da ALO 144'ü birisine arattır sordur. Sen arama. T.C. kimlik nosu isteyip bakıolar çünkü.
Birine arattır. Ya da vakfa birini gönder başkası adınaymış gibi bilgi alsınlar.
Yeni 2022 Yönetmeliğine göre uzun vadeli sigorta kollarında çalışanların aylığı kesilir çünkü. Burası net. Lakin senin gibi 13 günlük primle çalışıp sonra işten çıkanların durumuna nasıl bakacaklar merak ediyorum ben de.
Gelişmelerden haberdar et lütfen.
Ben de rahat bir zamanımda bu konuyu daha detaylı araştırırım.