Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2022 maaşı alıyorum. Kızım için de alabilir miyim?
Ben 2022 sen yararlanıyorum ancak kızımında %60 engelli raporu var ve 2005 doğumlu bu durumda kızım içinde engelli maaşı yada evde bakım aylığı alabilir miyim bilgi verirsen sevinirim iyi geceler
@aygulsarikus kızın 18 yaş altındaymış. eşin sigortalı değilse kızın için de 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı alabilirsin tabi. senin 2022 aylığı alman kızın için 2022 engelli yakını aylığı almana engel değil. başta da dediğim gibi eşin sigortalı değilse ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) kızının raporuyla birlikte gidip 2022 engelli aylığına başvur. yalnız şuna dikkat et. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçiyorsa kızına aylık baglamayacakları gibi senin de 2022 aylığını keserler ablası.
hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırın altında mı? eşin sigortalı mı?
evde bakım aylığı için evde bakım aylığı formuna yaz oradan cevaplayım ablası. burası karışmasın.
evde bakım aylığı forumu:https://www.engelliler.biz/forum/evde-bakim-hizmeti-ayligi/
Kalem selam canım sana sorum şu benim 2 yıllık engelli raporum nisan 2018 de sona eriyor raporu yenilemek için hangi tarihte başvuru yapayım ocak+şubat+mart döneminden sonra mı yapmalıyım bilgi verirsen sevinirim şimdiden teşekkür ederim
@aygulsarikus
2022 aylığı alıyorsun di mi sen? aralık dönem aylığı aralık,ocak ve şubat ayından oluşuyor. yani aralık'ta bu 3 ayın parasını peşin alacaksın.
mart'ta da mart dönem aylığını (mart,nisan,mayıs) çekmiş olacaksın inşallah (rapor süren henüz bitmemiş olacağı için). raporun bitim süresi de nisanmış. Raporu nisan'da bile alsan sorun olmaz yani. rapor geçerlilik süresi dolmadan yeni rapor vermezler. ama sen rapor süresi dolmadan bir ay önce Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den sana yakın olan bir hastane ile görüş randevunu bitim tarihinden önce almaya çalış. zamanlama konusunda hastane ile işbirliği yapabilirsin canım.
Kalem canım şubatta işlemlere başlayıp mart ayında maaşı aldıktan sonra evrakları teslim ederim diye düşünüyorum rapor bitmeden de işlemler yetişir diye umuyorum cevabın için çok teşekkür ederim canım