Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı alıyoruz ama muhtaçlık sınırını geçiyor muyuz emin olamadık?

ismira86

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
iyi günler bipolar bozukluk hastasıyım %40 sürekli raporum var.
2022 maaşı alıyorum. Annem ve kardeşimle yaşıyorum. Kardeşim asgari ücretle çalısıyor. Annem ise dedemden 550 tl yetim maaşı alıyor.
Muhtaçlık sınırını aşıyormuyuz acaba maaş bağlı ama sonradan kesilmesin

hiç bi kimse cevap veremicek mi? Ayrıca evimiz kira 450 tl

ismira86;

1.7.2015- 31.12.2015 döneminde geçerli olmak üzere muhtaçlık sınırı ise: 303,47 TL
ASGARİ ÜCRET : 1000 ANNENİN ALDIĞI =450 TOPLAM 1450 LİRA EVDE YAŞAYAN 3 KİŞİ İSE BÖL ÜÇE 483 LİRA YANİ MUHTAÇLIK SINIRINI GEÇİYOSUNUZ İNŞ BAŞINIZA BELA OLMAZ İLERİDE

merhaba öncelikle geçmiş olsun ben bu siteye yeni üye oldum benim 21 aylık bebeğim var otistik %50 raporumuz var bende 2022 maşı almak istiyorum nası başvuluyor bilmiyorum kaymakamlıktan başvuruyosun dediler ama 3 aylık veriliyormuş bazıları her ay alıyolar yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekiyor.

Kardesinizin ikametini bi akraba yanina aldirin sorun ortadan kalksin.

selam Elifnazz Engelli yakını aylığı kimlere bağlanır?

• Fiilen bakımını gerçekleştirdiği, kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşından küçük, en az %40 ve üzeri özürlü yakını olan, alabilir .raporunuzla kaymakamlığa bağlı sosyal yardımlaşma vakfına başvurun yardımcı olacaklardır fakat evde kişi başına düşen aylık glir 2015 için 303 liradan fazla olmaması gerekiyo diye biliyorum

Barda5

ev kira ise kira gelirsen düşmüyor mu ? sonra kalan hane sayısına bölünüyor sanırım

kira düşmüyor diye biliyorum

@ismira86
kardeşin asgari ücret alıyormuş. annen de yetim aylıgı alıyormuş. her iki gelir toplanır, bu toplam aylık gelirden emsal kira bedeli düşülür. emsal kira bedeli düşülmüş toplam aylık gelir kişi sayısına bölünür. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa aylıga devam. ama bu sınırı geçerse 2022 aylıgın kesilir.

@Elifnazz
çocugun 18 yaş altında. dolayısıyla 18 yaş altı çocuklar için ebeveynin başvurması gerekir.
anne ve babası sigortalı çalışmıyorsa çocugun raporuyla birlikte kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) gidip 18 yaş altı aylığı olarak biliğnen 2022 engelli yakını aylıgına başvuracaksınız.
ama anne ve babadan biri bile sigortalı çalışıyorsa engelli yakını aylıgı baglanmaz.

@Blue-Velvet
emsal kira bedeli toplam aylık gelirden düşülür.

Çok teşekkür ederim henüz hastane raporumuz var Rama gitmedik daha Ramdaki rapor önemli diye duydum ordanda alırız inşallah raporumuzu.

Üst Alt