Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı almak icin ne kadar geliri gecmemeli?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
aplamın 2022 maaşı kesildi tekrar başvurua bulunduk gelir testini yeniden yapacaklarmış ne kadar geliri gecmesse yeniden baglanır

yunus adıyaman
hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 Tl altında olması gerekir. aksi durumda 2022 aylıgı baglanmaz.

biz 9 kişiyiz babam980 emekli aylıgı alıyorannem 2 mize bakım aylı alıyo birazda tarla var babamın maaşı bu ay nekadar olurdunu bilmiyom bu arada 3 kişide 2022 naaşı alıyorduk biri kesildi tarlalardan diger mal varlıklarından 400veya450tl gelir olabilir

yunus adıyaman

babanın emekli aylığı tam olarak ne kadar öğren.
Ziraat Odası tarlalar için aylık ne kadar gelir beliğrledi?
bir de tarlaların rayic degeri lazım bana.
net hesap yapabilmem için kesin verilere ihtiyacım var. ama madem sen tahmin yürüttün ben de yürüteyim. büyük ihtimalle 2022 aylıklarınız yapılacak ilk sosyal incelemede kesilecektir. ama bu sadece tahmin. kesin hesap yapabilmem için net bilgilere ihtiyacım var çünkü.
2022 aylıgı alanlardan birinin aldığı 2022 aylıgı kesilmiş. aylıgı kesilen 18 yaşını mı doldurdu?
diğer mal varlıkları demişsin. tarlalardan başka mal varlığınız var mı?

yunus adıyaman
2022 aylığı kesilen kişi 30 yaşında diyorsun. e onun 2022 aylıgı gelir yüzünden kesilmişse diğer 2 kişinin de 2022 aylığı kesilir? 2022 aylıgı alan diğer 2 kişinin 2022 aylıgının devam edip etmediğine e-devlete girip bakar mısınız bi?

2022 aylığı kesilen kişinin de e-devlet bilgilerine bakılsın. eger e-devlet şifresi yoksa alo 144'ü arayıp 2022 aylıgının kesilme gerekçesini sorun ve sonucu buraya yazın lütfen.

diger 2 kişinin aylı aktif

muhtaclık sınırını aşdıgı icin kesilmiş diyor

birde benim bir kardeşimdaha var 52 raporu var onunda raporunu burdaki kuruma verdik ret olmuş anneme sen bakım alıyon eşin sskmaaşı alıyorsunuz ondan demiş

BİZbunu tekrardan nasıl başvuru yapabiliriz

Biz bukonunun tekrarda incelenmesi icin biz ilcede yaşıyoruz ildeki sosyal hizmetlere başvuru yapamazmıyız

Benimkini kestiler rahatladım. Bimer den çok hakaret ettim kendimi tutamadım. Bu nasıl zırvalık ya sanki insanlara altın dağıyorlarmış gibi geri istiyorlar. Bütün paraları bir yerden bulup geri iade etmek istediğimi söyledim. Yok kestik kesiyoruz kestik kesiyoruz yetti be hiç insan da utanmaz sıkılma olmaz. NAsıl kendilerini bu kadar rezil ediyorlar, üç kuruşu tenezzül edip geri istiyorlar. Ben artık ben de kalan paralara dokunamıyorum harcamak istemiyorum. Bir insanın psikolojisini bu kadar bozduktan sonra biz o paralara nasıl dokunabiliriz. Bana ptt zarf gönderdiğinde keşke hiç açmasaydım. Madem kullanamayacaksam iki gün sonra kestik kestik diye gırtlağıma yapışacaktın göndermeseydin o zaman. Eskiden abimden para alıyordum hiç kimse bana hesap sormuyordu istediğim gibi harcıyordum. Bunların yaptıkları rezillikk değil de nedir? Üç kuruş verdikleri için bütün 7 sülalemi araştırdılar, sosyal bilmem ne inceleme için herifin biri geldi hiç suratına bakmadan odama girdim kapıyı kitledim. Bağırdı adam bana sesledi gitmedim yanına sorduklarına cevap vermedim. Hiç adamla konuşmadığım halde herif evden çıkıp gitmedi. En sonunda bağırdı tekrar ben de çıktım odamdan bağırdım vermiyorsanız vermeyin be ne istiyorsunuz bizden be dedim. Hatice hanım sorun çıkcağını sanmıyorum dedi, hiç suratına bakmadım adam çıktı gitti sonra da kestiler işte. SYDV deki bütün çalışanlar aslında yardım dağıtmak değil de engellilere yardım dağıtıyoruz adı altında kendilerine bence para topluyorlar. DErnekler gibi onlar da engelliler üzerinden rant sağlamak istiyorlar. Bu tür kurumlar genelde bağış toplamaya çalışırlar. Bağışları kendilerine toplamak için engellileri kullanmak zorundalar. Engelliler bilmem yardım ediyoruz falan diyerek halktan para toplamaya çalışıyorlar. Bu kurumun adı nasıl oluyor da sosyal yardımlaşma oluyor. Engelliler üzerinden yolunu bulmaya çalışan bir sürü kurum var. Engellilere bağış adı altında kendileri zengin olmaya çalışıyorlar. SYDV nin bu paraları vermemek için herkesi ama herkesi zengin göstermeye çalıştığına dair bir sürü yazı var internette bu kurumu bakanlığa şikayet bile etmişler. İnsanlara yok senin traktörün var yok senin ineğin var yok senin arazin var bilme ne böyle bir sürü şeyler uydurarak tamamen işte onlar kendi ceplerine indirecekler işte paraları.

SYDV nin bu paraları vermemek için herkesi ama herkesi zengin göstermeye çalıştığına dair bir sürü yazı var internette bu kurumu bakanlığa şikayet bile etmişler. İnsanlara yok senin traktörün var yok senin ineğin var yok senin arazin var bilme ne böyle bir sürü şeyler uydurarak tamamen işte onlar kendi ceplerine indirecekler işte paraları.

demişsin de engelliye vermediği parayı cebe atmak diye birşey yok onun da bir üst makamı var senin zor aldığın aylığı kendisine nasıl bağlayacak bunlar uydurma şeyler

[h=2]
icon1.png
[/h][FONT=sans-serif]
diger 2 kişinin aylı aktif

muhtaclık sınırını aşdıgı icin kesilmiş diyor

birde benim bir kardeşimdaha var 52 raporu var onunda raporunu burdaki kuruma verdik ret olmuş anneme sen bakım alıyon eşin sskmaaşı alıyorsunuz ondan demiş

BİZbunu tekrardan nasıl başvuru yapabiliriz

Biz bukonunun tekrarda incelenmesi icin biz ilcede yaşıyoruz ildeki sosyal hizmetlere başvuru yapamazmıyız​
[/FONT]

yunus adıyaman
hanede 9 kişi yaşıyorsunuz. bu 9 kişiden üçü 2022 aylıgı alıyordu. ama bu 3 kişiden birinin 2022 aylığı kesildi.
bu 2022 aylığı kesilen kişiyle diğer 2022 aylıgı alan 2 kişi aynı hanede mi yaşıyor?

eger durum böyleyse, bu hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçmise diğer 2 kişinin de 2022 aylığı kesilir.

NOT:Konuyu, sorunu tam anlamadan sana yardımcı olamam.
butun soruları aynı anda sorunca da cevaplamıyorsun. üstelik başka konulara atlıyorsun.
şunu unutma. önümde senin 9 kişilik hanenin muhtaçlık verileri yok. hanende kim yaşıyor, birbirinin nesi, hepsinin aylık geliri, mal varlığı ve bunları tespit eden belgeler yok. müneccim değilim. o yüzden sana veriler olmadan şunun aylıgı kesilir, şunun kesilmez diyemem.

vereceğim tek cevap şudur: hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçiyorsa hanede alınan tüm 2022 aylıkları kesilir.

Ben anlamıyorum benimkini kestiler rahatladım. O stresi neden yaşayacağım, sen kimsin yani sürekli keserim keserim diye tehdit ediyorsun, keserken kes başka kimseyi bulamayıp tekerlekli sandalyede yürüyemeyen birininin üç kuruş parasına göz dikecek kadar, bütün sağlamlara dağıttılar yıllarca bu paraları daha sağlam olana gönderiyorlar yürüyemeyene vermiyorlar. PTT şubesinde gözümün önünde oldu bu olay. Paramı ailem kimlik ben de olduğu halde çekmişler, tabi gelinlerine vermişler gelinlerin masrafları falan onları halletmişler. Yıllarca böyle gözümün önünde millete dağıttılar. Ben kendi paramın hesabını sorunca kapımı tekmeliyorlardı. "Aç bakalım sen ne diyorsun." diye bana saldırarak üste çıkmaya çalışıyorlardı. Kapıyı kırmaya çalışıyorlardı beni dövmek için ben de polisi arıyordum. Beni korkutarak susturarak korkutmaya çalışıyorlardı, bu paraların gelinlere harcandığını kimse öğrensin istemiyorlardı. Ben şikayet ettim bunları hem paraları sahtekarlık yaparak gidip çektiklerini burda herkese dağıttıktan sonra gelip beni dövmeye çalıştıklarını hepsini yazdım. Bu paraları istemediğimi iptal olmasını söyledim. İptal edin lütfen dedim madem bana ulaştıramıyorsunuz iptal dedim. Sonra iptal etmediler bir daha anneniz çekemez dediler. Evde size ödenecek sizden başkası alamaz dediler. İki kere aldıktan sonra da iptal ettiler. Ailemin bu paraları bana vermediklerini defalarca dilekçe gönderdiğim için belki de o yüzden kestiler. Şimdi de gelinlerin ihtiyaçlarını gidermek için bakım şeyini almaya çalışıyorlar. Bu valide denilen kadın bana yaklaşmasın diye yıllardır aynı evde konuşmadığım halde utanmadan sıkılmadan bakım maaşı şey yapalım istersen dedi bağırdım "Bana bak lan dedim gelinlerine bakmak için, onlara erzak taşımak için bir daha gelip beni kullanmaya çalışırsan polisi ararım" dedim. Kimliğimi zorla almaya çalışıyorlar gelinlerine bakmak için işte... Defalarca polisi aradım zorla odama girip kimliğimi almaya çalıştığını söyledim. Kimliğimi neden almaya çalışıyorlar bunlar gece gündüz ya üst katta ya da benim oturduğum daire de kendilerine yemek yapar valideyle beraber yerler. Bana vermezler ben de onlar yedikten gittikten sonra kendime ayrı yaparım. Yani hiç tadına bakmadığım yemeklerin, bana vermedikleri yemeklerin masrafını ödemek için neredeyse 70 kişinin, evimi basan bir sürü çingenenin masraflarını ödemek için gelip zorla kapımı kırmaya çalıştılar. Kimliğimi almaya çalıştılar. Hem polisi aradım hem de Bimer de bu iğrençç aileyi şikayet ettim. Şimdi de gelinlerine bakım şeyi çıkartmak için beni kullanmaya çalışıyorlar ben kimliği yakıp atacağım sanırım. 15 senedir evimden çıkmayan bu insanların suratlarına ben hiç bakmamışım bu kadar utanmazlarr daha hala buralarda dolanıp benim üzerimdem para elde etmeye çalışıyorlar. Eğer gelinlerine bakım maaşı çıkartmak için beni burda tekrar tehdit ederlerse Bimer ve ayrıca savcılığa müracaat edeceğim. Bütün bu insanların isimlerini tek tek dilekçeye yazacağım. Engellileri böyle bir çeşit başkalarının masrafları giderilsin diye ticari bir araç olarak kullanan siyasi partileri de gerekirse savcılığa şikayet edeceğim. Bu ne utanmazlıkk ya 70 kişinin masrafını gidermek için zorla kimliği almaya çalışıyorlar. Bu paraları engellilere dağıtırken bunu nasıl hesaba katamıyorlar. Anne denilen kadın bilmem bakım maaşı alacakmış. Kime bakıyor peki, şimdi o kadınların çocuklarına falan hepsine yemek yaptı, biraz da yukarı taşıdı onlar yukardalar merdivenli yani ben tekerlekli sandalyede merdivenden çıkamam değil mi? Kadın yemek yapıyor yukarı götürüyor gelinleriyle onların şımarık kusmuk çocuklarıyla beraber yiyorlar. Kadınla hiç konuşmuyorum sonra üç ay sonra sıkılmadan odama gelip kimliğimi almaya çalışıyor onların yedikleri yemeklerin masraflarını beni kullanarak ödeyecek yani... Ben eskiden bu evde yalnız yaşayan sakin yaşayan odamda masamın başında birşey yazıp çizen bir insandım. Şİmdi benim düştüğüm duruma bakar mısınız. Yıllardır bu insanları evimden atamıyorum. Bilmem köyden getirdikdikleri çingenenin çocuğunun masrafı için kimliği almaya çalışıyorlar, polisi arıyorum çıkmıyorlar evimden. Beni bu evde sadece bunun için kullanmaya çalışıyorlar.Gelinlerine bakım maaşı çıkartmak için gelip beni tehdit ederek kimliğimi almaya çalışırlarsa Bimer de dahil, savcılığa her yere müracaat edeceğim.

9 kişide aynı hanede yaşıyor

Annem 2 mize bakı Alıyo Babam Emekli1200maaş Alıyo c vBiraz tarla 1 Traktör 1araba10,000tlkadar Tarlalardan300
Bunlara aGöre ne olur.

yunus adıyaman
hanede 9 kişi kalıyor.
hanenin aylık gelirleri:
1. iki tane evde bakım aylığı alınıyor. toplam : 888,17 X 2= 1776,34 TL
2. babanın emekli aylığı 1200 TL
sadece bunların toplamı= 2976,34 TL eder

şunların geliri de eklenecek:
1. Hanenin binek aracı için aracın kasko/rayiç bedelinin 120’de biri,
aracın kasko/rayic değeri 10 000 TL ise bunun 120'de biri 83,33 TL eder.

2. traktör için gelir hesabı ise şu şekilde yapılır:
Hanenin ticari/ zirai amaçlı aracı için aracın kasko bedelinin 120’de biri, kasko bedelinin belirlenememesi halinde ise rayiç bedelinin 120’de biri ile bu araçların (takdir/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
traktörün hem kasko/rayic degeri hem de aylık getirisi hane gelirine eklenecek. bunun miktarını söylemediniz.

3.Hanenin arazi, tarla ve benzeri için rayiç bedelin 240’ta biri ve (takdir edilen/beyan edilen) aylık (zirai/ticari/kira ve benzerleri) getirisinin toplamı,
tarlanın hem rayiç bedelinin 240'ta biri, hem de aylık getirisi hesaplanacak. siz sadece aylık getirisini yazdınız. rayiç degeri söylemediniz. ayrıca tarlanın aylık getirisi için Ziraat odasının bilgisine başvurulur.

bu gelirlerle hanede kişi başına düşen aylık gelirin 392,49 TL altına düşmesi çok zor. tahminen diyorum tabi. sonuçta kesin rakamları bilmiyorum.
hanede bir kişinin 2022 aylıgı muhtaçlıktan çıkma gerekçesiyle kesilmişse diğer 2022 aylıkları da kesilecektir bu durumda.

Üst Alt