Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı almaya hakkım var mı?

HANC1

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
brakial pleksus felciyim boyundaki 5 sinir kopuk ve 1 sinir dikilti maaş almak istiyorum haklarım neler maaaş almak için % kaç oran isteniyor bu raporu nasıl alabilirim kısacası maaş alabilmem için ne yapmak gerek.

Ek olarak forumda biri yazmıştı kalçasında protez varmış benim sağ kalçada protez ve platin var bununda orana etkisi olurmu ?

%40 ve üzeri alacaksınız ayrıca hane geliriniz hanedeki kişi sayısına bölününce çıkan rakam 255 tl nin üzerinde olmiyacak bakıcı aylığı var bide oda 800 civarı sanırım ama onu alabilmeniz için ağır engelli raporu almanız gerekir

140 ın uzerıde kurtarmazz raporun yuksek olucakk ha ankara wakıflardan 140 uzerı raporlulara para verıyolar ama sgk lı kımsen olmucak ewın kıra olmucak hıcbır maas gelırın olmucakkk

Açıkcası ben 19 yaşındayım ailemle yasıyorum ev kira değil ailemin bana bakmasından sıkıldım yani ver baba ver anne demekten sıkıldım maaş alma şansın varmı?

bence baş vurun deneyin alamassanızda ne kaybınız olur ki şansınızı deneyiniz bence

kardeşim öncelikle dedim ya rapor alacaksın eğer varsa %40 ve üzeri başvur şansını dene

benim tanıdığım var doğuştan hiç konuşamıyor duyamıyor 2022 maşı için yeterlı rapor alabilirmi veya alabilen varmı

tabiki alabilir ama gerekli şartlar varsa eve giren gelir oranı mesela

Bilgi edinmek istiyorum

Herkese merhaba birazdan raporumu alıcam ve bu raporu aldıktan sonra maaş almak için ne yapmam gerekiyor haklarım neler yazarmısınız ?

Ne raporu ve ne maaşı almak istediğini detaylı anlatırsan yardımcı olunur

vuralh;

Engelli raporu alacağım sanırım 2022 maaşı deniliyor kısacası her hangi bir maaş almak istiyorum 19 yasındayım çalışmıyorum.

Raporu aldım %60 vermişler bana az gibi geldi %60 oranlı raporla maaş almak için ne yapacağım ?

Son düzenleme:
2022 bakım aylığı şartları var forumda oradaki şartları taşırsan aylık alabilirsin.sadece rapor almak yetmiyor gelir tespiti gerekiyor

Bıktım, raporu aldıysanız raporunuzla birlikte ikamet ettiğiniz yerin baglı olduğu vakfa gidin 2022 engelli aylığı için başvurunuzu yapın. vakıf kaymakamlık içinde bulunuyor.

siz başvurunuzu yaptıktan sonra vakıf görevlileri sosyal inceleme için hanenizi ziyaret edecektir. yapılan sosyal inceleme ve merkezi sistem üzerinden yapılan incelemeler sonucuna göre vakıf mütevelli heyeti muhtaçlığınızı karara baglayacaktır. eger muhtaç bulunursanız aylık baglanır aksi takdirde baglanmaz.

muhtaç kabul edilmeniz için hanede kişi başına düşen aylık gelirin muhtaçlık sınırını geçmemesi gerekir:http://www.engelliler.biz/forum/202...4-yili-2022-ayligi-miktarlari-belli-oldu.html
ayrıca şurayı inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/202...-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

Üst Alt