Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı arsa alınca kesildi! Ne yapabilirim?

Batuhan Aktaş

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar benim downsendromlu dünyalar güzeli bir kızım var, raporu %76 süresiz ve 12 yaşında. Doğduğundan bu yana 2022 maaşını alıyorduk geçen sene Aralık ayında bir arsa aldım ocak 2022 den beri maaş kesik alamıyoruz elektrik desteği alıyordum onuda kestiler. Eve giren gelir aynı sadece eşim evde bakım maaşı alıyor başka bir gelirimiz yok. YARDIMIN DURUMU :reddedildi feshedildi diğer aylık yardım alma şartlarını sağlamama nedeni ile YAZIYOR. acaba arsadanmı kesildi ne yapmalıyım bilgili arkadaşlardan fikir rica ediyorum

Batuhan Aktaş Hanedeki geliri değiştirecek durumların oluşması halinde bildirim yükümlülüğü bulunmaktadır. 1 aylık süreçte bu bildirimi yapmış olmanız gerekiyordu. Buna istinaden olabilir. 2022 aylığı için hane gelirinin hesaplanmasında arsalar için de belirli rayiç bedelleri dahil oluyor. Kurumla iletişime geçerek gelir testini yeniden yaptırabilir veya kuruma danışabilirsiniz nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda.

Yastıkaltı (sistem dışı) para-altın gibi şeyleri bu gibi kritik durumlarda sisteme sokup kayıtlı hale getirirseniz olacağı bu. Devlet paranın kokusunu çoktan anında aldı. :) Yapacak bi şey yok.

[SIZE=3]Muhterem kardeşim benim hanım çalışmıyor ev hanımı, onun üzerine kayıtlı olan evde ikamet ediyoruz, benim de tek bir emekli aylığım var. Geçen seneye kadar belediyeye ödenen emlak vergisinden muaf idi hanım. Ancak kayınpeder vefat edip de hanım, resmi kayıtlarda 64 hisseli 3500 mkare bir tarlanın hissedarı gözükmeye başlayınca emlak vergisini ödemeye başladık. Yani kişi başına düşen ve beş kuruş da değeri olmayan yaklaşık 55 mkare tarla yüzünden muafiyet kalktı. Dolayısıyla sizin durumunuz da sanırım bizimkisine benzer bir durum.
Selametle. [/SIZE]

Üst Alt