Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşı bağlandı. Aldığımız toplu para doğru mu? [Soru]

bahadir_61_81

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar daha öncede buna benzer sorular sormuştum. benim oğlum downlu %50 ağır raporlu. 01.01.2008 tarihinde 2002 ye başvurdum bu tarih esas alınmak üzere bugüne kadar 1.330 ytl toplu ödeme bugünde 539 ytl ilk maaşını aldım .yani dokuz aylık süreçte toplam 1.869 ytl para aldım. yani üç aylığı 623 ytl ye geliyor. oğlum 3.5 yaşında bu normal mi?

Bence normal değil. Son aldığınız maaşın 539 YTL olduğunu söylüyorsunuz toplu olarak aldığınız maaş dada üç aylık 623 YTL ye gelmiş burada bir anormallik var. Sakatlık oranı %40 ile %69 arası olanlar eylül ayı öncesindeki dönemde 515 YTL civarı maaş alıyordu bu rakamda 18 yaşın da büyük olup 2022 maaşı alanlar için gecerliydi Eylül ayın da sakatlık oranı %49 ile %69 arası olanları ne kadar aldığını bilmiyorum sakatlık oranı %70 ve üzeri olanlara 38 ytl lik bir zam gelmiş aynı zam %40 ile %69 arası olanlar için gelse bile çocuğunuz 18 yaşın altın da olduğu için o kadar almaması lazım diye düşünüyorum...

bence normal...zamdan önce %70 engelin altındaki kşiler 515 ytl alıyorlarmış ocak ayında başvurduğunuz düşünülüse iki dönemi tam bir dönemi de eksik almanız doğal...zamla 539 ytl olmuş görünüyor

Çoçuk 18 yaşından küçük olduğu için o kadar alamaz o miktar 18 yaşından büyükler için geçerli..

Hayır hayır son zam dan önce 18 yaşından yukarı olan ve sakatlık oranı %40 ile %69 arası olanlar 515 ytl sakatlık oranı %70 ve üzeri olanlar ise 770 ytl alıyordu bu rakamlar 18 yaşını geçmiş ve 2022 den yararlanan vatandaşlar için geçerli 18 yaşın altın dakiler bu rakamların altın da alıyorlar ne kadar aldıklarını bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa 18 yaşın altın dakiler 18 yaşın üstündekilere göre daha az maaş alıyor...

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.Halil arkadaşımızın dediği doğru olabilir ama yine onun hesabına göre ortada fazla bir ödeme var bir de oturan boğadan bir cevap rica etsek

Üst Alt